Agathocles

Agathocles is een Belgische grindcore band gevormd in Mol in 1985. Deze band is vooral bekend om de grote productie van de split EP met de band meer of minder bekende. Ze spelen een stijl van grindcore zelf genaamd "mincecore".

De vorming van de groep heeft meerdere malen veranderd sinds haar geboorte, de enige overgebleven originele lid is Jan Frederickx.

Biografie

1980

Agathocles geboren in Mol, een Belgische stad in de Provincie Antwerpen, Vlaanderen, geïnspireerd door een geluid vergelijkbaar met die van andere groepen zoals Neos, Vervloekt Bludgeon, Larm of Hellhammer. Hoewel de band niet werd gevormd tot 1985, zijn de oorspronkelijke leden die betrokken zijn in de ondergrondse metal en punk scene sinds de vroege jaren tachtig, goed compilatie cassettes en publiceren fanzines. De meeste banden daaruit in het eerste jaar van samenwerking zijn verloren geregistreerd; slechts een paar hebben overleefd, vooral dankzij hun verschijning op de compilatie van de tijd.

Agathocles beginnen met concerten in 1985, in deze eerste optredens het publiek is nog steeds laag als gevolg van slechte verdeling van de aard van de extreme muziek gespeeld door de band. Tegelijkertijd maakt de groep een paar optredens op de radio wordt geïnterviewd door een lokale zender.

In 1987 de oprichting van de band tot rust komt, zij het tijdelijk, en bestaat uit Jan, Ronny en Erwin. De band is in deze periode is ook een oefenruimte waar je kunt spelen in alle rust, zonder te worden gejaagd vanwege het lawaai veroorzaakt zoals gebeurde in de verschillende repetitieruimtes van de stad. Deze plek is een jeugdclub in Mol, de zogenaamde 'Jam', waar de band opgenomen vele compilaties en organiseert kleine concerten. Ze spelen met verschillende bands die in de komende jaren zeer populair geworden in het landschap van extreme metal, met inbegrip van, Napalm Death, Pestilence en later Extreme Noise Terror, evenals kleinere groepen zoals Gewelddadige muggen en Total Mosh Project.

De eerste releases in termen van het record Agathocles zijn 1988, worden geboekt als split EP Als dit Gore, Wat is het vlees dan met Riek Boois en eerste solo bekendmaking Cabbalic gnosticisme, beide zijn gegraveerd op cassette. Ander materiaal wordt geregistreerd op dit moment, zelfs als er nog niets gepubliceerd. Gedurende deze tijd de band bestaat uit vier leden, werd Jakke toegevoegd op gitaar in december van het voorgaande jaar, waardoor Jan zich uitsluitend concentreren op de stem.

Een andere gitarist, Guy, bij de groep een jaar later, in 1989, en de split LP Verondersteld dat jij het was met de band Drudge werd opgenomen en uitgebracht op Deaf Records, evenals verschillende andere EP. Tegen het einde van het jaar, verandert weer van de band, met bassist Ronny, die de band en gitarist Jakke die haar vervangt vertrokken.

1990

Een belangrijke verandering in de formatie optreedt mei 1990 toen Jan, moe van de andere leden van de groep, verplaatsen ze weg en vinden twee nieuwe componenten, Domingo Smets op gitaar en Burt Beyens op drums; Frederickx schakelt over naar laag. Domingo en Burt komen beiden uit weinig bekende Belgische grindcore band Necrosis, die slechts een demo in 1990. Met de nieuwe line-up opgenomen, de band stopt met spelen rond Mol, bewegen in Zichem, de stad van hun drummer. Verschillende EP's worden gepubliceerd in hetzelfde jaar en, dankzij de groeiende populariteit van de groep, ze concerten in Denemarken en België te doen, en op pad gaan op een mini-tour met de Japanse grindcore band SxOxB.

Extra veranderingen optreden in de komende jaren. Voormalig drummer Erwin keert terug voor een korte periode in 1991, dit keer op bas. Domingo Smets verliet de groep, waardoor de band met een formatie van drie instrumenten, tijdens de opname van het EP Agarchy in juli. Echter Agathocles spoedig terugkeren met een opleiding op 4 met Chriss Ons vervangen Domingo Smets. Het is met deze line-up die theatric symbolisering Of Life opgenomen. Tegen het einde van het jaar, Erwin laat opnieuw de band en werd vervangen door Dirk Vollon.

In de zomer van 1991, Agathocles maak een andere korte tour, dit keer in Duitsland, met de zanger van de band Tuur van Reign Of Terror. Omdat Chriss Ons niet kunnen toetreden tot de tour met de band, met Tuur zang, Jan vervangt de gitaar.

In mei 1992, de gitarist en bassist, Chriss Ons en Dirk Vollon, laat alles om hun eigen band op te richten. Agathocles vond een nieuwe gitarist in Steve, Jan Frederickx speelt bas en zingt. Deze line-up opgenomen twee LP's, Cliché? en gebruik je woede, en de groep speelde zijn eerste concert in Italië in Macomer, in Sardinië.

De band, in de volgende jaren, blijft met 3 onderdelen: Jan, Burt en Steve. In 1993 vertrok hij op een grand tour van Europa, een bezoek aan België, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Duitsland en Nederland, en nam enkele split EP. In juli 1994, worden ze presteren in Spanje, waar hij ook opgenomen de EP Mince Mongers in Barna in de oefenruimte van de groep mincecore Iberische Violent Headache. De cd Black Clouds Bepaalde is geregistreerd in dit jaar.

In 1995, Agathocles opgenomen hun album Razor Sharp Daggers en deelnemen aan de compilatie Metalopolis, uitgegeven door de Belgische radiozender Studio Brussel. In de zomer een nieuwe gitarist, Matty, sloot hij de groep in plaats van Steve.

In het begin van 1996 gaan ze op tournee in Turkije, spelen samen met de band Radical Noise, en later in de Tsjechische Republiek met kwaadaardige tumor. Tijdens deze tour, bracht de band een video voor een Tsjechische vereniging die de rechten van dieren verdedigt. In hetzelfde jaar namen ze het album Dank voor Uw Ostility, anderen split EP's en een studio sessie in de radiozender Studio Brussel. Een andere show wordt een jaar later opgenomen, ditmaal op de BBC in Engeland, waarbij zij betrokken zijn bij een Peel Session, net als vele andere bekende grindcore band. 1997 is ook het jaar waarin het album Humarrogance en een tournee in Duitsland met Driller Killer. In november heeft de band terug naar het zijn een viertal, met de toetreding van Vince als bassist.

De tour in Duitsland met Driller Killer wordt herhaald in 1998, voor Matty en Vince laat de band in juni en Dirk terug te treden als een gitarist, met Jan op bas. Deze nieuwe formatie, met Jan, Burt en Dirk, registreert andere split EP en begint aan een tournee in de Tsjechische Republiek en Slowakije. Voeren in andere concerten met diverse belangrijke banden van de underground scène als Unholy Grave, My Minds Mine en kwaadaardige tumor.

Discografie

Studie

  • 1992 - theatric symbolisering van het Leven
  • 1994 - Black Clouds Bepaalde
  • 1995 - Razor Sharp Daggers
  • 1996 - Dank voor Uw Vijandigheid
  • 1997 - Humarrogance
  • 1999 - To Serve ... Beschermen
  • 2001 - superioriteit Overdose
  • 2006 - Mincer
  • 2008 - Grind Is Protest
  • 2009 - Gehoorzaam hun regels

Live

  • 1992 - Cultuur van Degradatie
  • 1997 - Live and Noisy
  • 1999 - Live in Leipzig, Duitsland in 1991
  • 2003 - Alive & amp; Hakken
  • 2007 - Zinloos Trip
  • 2009 - Reds op de bergen van de Dood

Verzamelingen

  • 1991 - Niet Mincecore Wargore: Band Collection '88 -'90
  • 1993 - Use Your Anger
  • 1996 - Terug naar 1987
  • 1996 - De LPs: 1989-1991
  • 1997 - Agarchy - Use Your Anger
  • 1997 - Until It Bleeds
  • 1998 - Agathocles
  • 1998 - Destroy te creëren
  • 1998 - Mince Core
  • 2000 - Mince Core History 1985-1990
  • 2001 - Houd Mincing
  • 2001 - Mince Core History 1989-1993
  • 2002 - Until It Bleeds Again
  • 2003 - To Serve ... Beschermen / Leads To ...
  • 2006 - Mince Core History 1993-1996
  • 2008 - Mince Core History 1996-1997
  • 2009 - Hunt Hunters

Split album

  • 1988 - Delirium Tremens / If This Is Gore, wat is dan het vlees
  • 1990 - Agathocles / Disgorge
  • 1990 - moreel verkeerd / Grind 'Till Doofheid
  • 1990 - Stel dat het was u / Untitled
  • 1991 - De Belgische campagne voor Musical Destruction Blijft!
  • 1991 - Agathocles / Lunatic Invasion
  • 1991 - Let There Be Snot! / Let It Be voor wat het is
  • 1991 - Traditionele Rites
  • 1991 - Hail naar Japan / Untitled
  • 1992 - Bij het zien van de Foul Slachtafval ... / Untitled
  • 1992 - Stupid War
  • 1992 - De Master of Noise
  • 1992 - Wie winst? Die sterft? / Untitled
  • 1993 - Contra las Multinacionales Asesinas Acción Directa / Verhongering
  • 1993 - Agathocles / Cripple Bastaarden
  • 1993 - Split-Tape \ '93
  • 1993 - War Littekens / onttronen Christus
  • 1993 - Blind World / Wie de aandelen van de schuld?
  • 1994 - Als Jebi / Mince
  • 1994 - Throne Of Aanhouding / Provoked Gedrag
  • 1994 - Audiorrea / Agathocles
  • 1994 - Varkens in Blauw / In The Grave of Noise
  • 1994 - Live in Mannheim
  • 1994 - Is het echt Mine / Proberen om Breakout
  • 1994 - Onze Vrijheid - A Lie / Veegde van de Surface
  • 1995 - Screenfreak / Cgarchy
  • 1995 - Untitled / Systemphobic
  • 1996 - Agathocles / Krush
  • 1996 - Agathocles / Voltifobia
  • 1996 - Bastard Breed, hoeven we niet! / De Spiegel van onze samenleving
  • 1996 - Proost Mankind Proost / Aziatische Cinematic superioriteit
  • 1996 - Voor Arrogantie / autoritär
  • 1996 - Verdubbeling van Haat Volume I
  • 1996 - kwellingen / Geen Aanwinst - Net Pain
  • 1997 - Agathocles / Dischord / Grossmember / OPC
  • 1997 - Agathocles / Hypo-christenen
  • 1997 - Robotized / Böses Blut
  • 1997 - Cold As Ice / Nooit Geweest naar de Verenigde Staten, maar ik heb doorgemaakt Hell
  • 1997 - Net onrechtvaardig / Untitled
  • 1997 - Respect / Stained
  • 1997 - Vereniging van Staal / fuck uw Waarden
  • 1997-3 Minches Of Noise
  • 1998 - Druk / Human Fraud
  • 1998 - Rotten Fake
  • 1998 - Untitled / En nu iets helemaal anders ...
  • 1998 - Geestelijke Retard Individuen
  • 1998 - Spud
  • 1998 - Agathocles / Bad Acid Trip
  • 1998 - Opgeheven door Haat / Hunt Hunters
  • 1998 - Smash The Brain / Agathocles
  • 1998 - Rapport / De mens is de Animal wreedste
  • 1999 - irriteren / Agathocles / New York tegen de Beëlzebub
  • 1999 - Self vernietigen Prophecy / Black Army Jacket
  • 1999 - Split Tape 99
  • 1999 - Tear Off The Mask / Gotcha!
  • 1999 - Giftige Winst / De Malevolent
  • 1999 - Op zoek naar een antwoord / Agathocles
  • 2000 - Agathocles / Disreantiyouthhellchristbastardassmanx
  • 2000 - Agathocles / Kontatto
  • 2000 - Genoeg !! / Leads To ......
  • 2000 - Jan AG & amp; De Gajna / Agathocles
  • 2000 - Stop het misbruik! / Hoeveel heb je bloed toch nodig?
  • 2000 - To Serve ... / Ord Och Inga Visor
  • 2000 -... En Man Made the End / Little Beerput van België
  • 2000 -..... Om / Rotten wereld Bore Maar No Shit beschermen !!
  • 2000 - Democracide / Live In Slowakije
  • 2000 - Shakespeare Zelfs de Fed Worms / Stapels Left To Rot
  • 2000 - Trash / Depressor
  • 2000 - We vergeten nooit !!! / Glazen ogen
  • 2000 - Worship / Agathocles
  • 2001 - Abortus / Agathocles / Din-Verslaafde / kwaadaardige tumor
  • 2001 - Having Fun met Satan / EmOC T'now Modgnik YHT!
  • 2001 - Hij gaf ... ze niet / Lepz in Yo Hood
  • 2001 - verminking / We Hate Hongaarse Scenes
  • 2001 - Agathocles / axed Up Conformist
  • 2002 - Agathocles / Urban Struggle
  • 2002 - Voordelen voor Food Not Bombs
  • 2002 - Live In Aalst, België, 1989 / Godstomper
  • 2002 - Splittape \ '02
  • 2002 - Geen Oor For You / Rollercoaster
  • 2002 - Ice-Brick / Mortal gonorroe
  • 2003 - afhakken hun vertrouwen / Untitled
  • 2003 - Vertraging / gekruid met Elektrokill
  • 2003 - Ernstige Agatho
  • 2003 - The Story Of The World In Flames / Hand In Hand
  • 2003 - Wreedheid voor Populariteit / Sodan Sankareita
  • 2003 - Live In Stavenhagen 1998 / Kaosa Turnigo
  • 2004 - Cash And Roll Vallen / 100% Fat Ass Drunk 'N'
  • 2004 - geschopt en Whipped / Untitled
  • 2004 - Untitled / Uw Standards
  • 2004 - Water / Class Wars
  • 2004 - Wereld Downfall / Agathocles
  • 2004 - Agathocles / Kadaverficker
  • 2004 - Agathocles / The Mad Thrashers
  • 2004 - Live In Leipzig 2003 / ... Our Last Beer
  • 2005 - Belgische Campagne voor Musical Destruction
  • 2005 - Vorst Bitten Death / Nolmë
  • 2006 - Live In Mol, 1987 / Het Never Ends
  • 2006 - Twisting Geschiedenis / Seeds Of Cruelty
  • 2006 - Voor wat? Voor wie?
  • 2007 - Agathocles / Bestial Vomit
  • 2007 - At Random / Untitled
  • 2007 - Bastard Breed / Sad Monkey
  • 2007 - Hippies Gebruik Backdoor - Geen Uitzonderingen / Aftermath Of War
  • 2007 - Letokruhy Osudu / Death To Kapitalistische noisecore
  • 2007 - Matadores van Libertad / Bagarre
  • 2007 - Untitled / Anti afzondering
  • 2007 - Agathocles / Desecrator
  • 2007 - Agathocles / Marteling Incident
  • 2007 - Oplossing of Prob?
  • 2007 - Alexandra's End / Vleesmolen de fascistische
  • 2007 - Agathocles / Amoclen
  • 2008 - Agathocles / Archagathus
  • 2008 - Agathocles / Armor
  • 2008 - Agathocles / Noisebazooka
  • 2008 - Agathocles / Sla De Gieren
  • 2008 - zeven minuten Misselijkheid / Agathocles
  • 2008 - The Hit / Viva Vinyl
  • 2008 - Agathocles / The Vanishing Act
  • 2008 - Agathocles / Untamed
  • 2008 - Haemophagus / Agathocles
  • 2008 - Untitled / Je bent niet echt
  • 2008 - Agathocles / Teugel J., L. Butler, D. Schoonmaker & amp; J. Williams
  • 2008 - CU Sujo / Agathocles
  • 2008 - Sociedad Konsumida!
  • 2009 - Agathocles / Archagathus II
  • 2009 - Agathocles / Idiot Convention
  • 2009 - GATT / Agathocles
  • 2009 - Imaginary Boundaries
  • 2009 - Jack / Agathocles / Mizar
  • 2009 - Arbeit Macht Krank! / Mijn eigen Verlosser!
  • 2009 - Agathocles / VRV
  • 2009 - Agathocles / Disleksick
  • 2009 - Agathocles / Generation Spasfon
  • 2009 - Agathocles / Tinner
  • 2009 - Voortgang van Burgerlijke Annihilation
  • 2010 - Agathocles / Sissy Spacek
  • 2010 - Agathocles / SIMBIOSE
  • 2010 - Agathocles / GAP / ShitFuckingShit - Ja, we zijn monsters
  • 2010 - Punk Attitude
  • 2010 - Agathocles / Kingterror
  • 2011 - Agathocles / Kazamate
  • 2011 - Agathocles / Bruid in High Seas
  • 2013 - Agathocles / Vaticaanstad Syndroom

EP

  • 1990 - Fascination of verminking
  • 1990 - If This Is Cruel Wat is vivisectie dan?
  • 1991 - Agarchy
  • 1993 - Wantrouwen en misbruik
  • 1995 - No Use ...
  • 1996 - Bomb Brussel
  • 1996 - Gehakt Alive
  • 1997 - Mince-Mongers in Barna
  • 2004 - Gotcha
  • 2007 - Trots om Out
  • 2009 - Gehakt in Piracicaba, Brazilië 1997
  • 2010 - Peel Sessions 1997
  • 2010 - Semtex 10

Demonstratie

  • 1987 - Repetitie 21/11/1987
  • 1988 - Live In Gierle, 1988
  • 1988 - Cabbalic gnosticisme
  • 1988 - If This Is Gore's Meat Wat dan?
  • 2001 - Uw Leven ??? Wat een verspilling !!
  • 2007 - Hak-Core Voor Passion, Not For Fashion

Videografie

DVD

  • 2002 - superioriteit Overdose
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha