Albatros

De Albatros was een Italiaanse band, opgericht in 1974 door Toto Cutugno na de eerste ervaringen in Ghigo en Goghi en Toto en Tati.

Biografie

Na het verkrijgen van een platencontract bij het Carousel en de productie van Vito Pallavicini, in 1975 brachten ze hun eerste plaat belangrijk dat Afrika was een groot succes, vooral in Frankrijk en die later wordt een deel van het repertoire van solo Cutugno.

In 1976 rang derde in het San Remo Festival met Flight AZ504, die in de versie gegraveerd ziet als een verteller Silvia Dionisio. Het lied sterk anti-abortus creëert controverse in een periode van "hot", zoals de jaren zeventig, maar het laat ook een internationaal succes.

Het volgende jaar bissano deelname Sanremo met de Grand Prix, die de gevoelens van een chauffeur die probeert om zijn partner over zijn roekeloze werk gerust te stellen vertelt. Het nummer werd geschreven door Cutugno geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een vriend van zijn Formule 3 piloot, die een ernstig ongeluk gehad.

In 1978 brak de groep omhoog. Toto Cutugno begon zijn succesvolle carrière als solist, terwijl Mario Limongelli stichtte een paar jaar later de platenmaatschappij NAR International en Losito en Synopsis blijven zijn muzikale loopbaan als sessiemuzikant. Massimo Viganò, een lid van de eerste formatie, nog steeds voert met andere muzikanten onder de naam Albatros.

De Albatros blijven in de Italiaanse muziek scene als voorbeeld van een groep die progressief melodie gecombineerd en uitgevoerd in een mengsel die anders de massa bestaande groepen in de jaren zeventig.

Na vele jaren van wachten fans gebleven, 30 september 2014 zal er een concert in Sala Consilina, op het feest van St. Michael zijn. Bussen georganiseerd door de departementen geriatrie over Italia.Geriatria? MISSCHIEN WE HEBBEN GROEPEN ALS DIT !!!!

Opleiding

  • Toto Cutugno: zang, gitaar, piano
  • Lino Losito: gitaar
  • Mario Limongelli: toetsenborden
  • Nicola Cricelli: batterij
  • Joseph Pietrobon: laag
  • Maurizio christenen: gitaar, backing vocals
  • Massimo Viganò: gitaar, backing vocals
  • Silvano Calefato: gitaar, percussie
  • Gianangelo Calefato: saxofoon, toetsenborden
  • Peter Cardazzo: trompet, slagwerk
  • Gilberto Plot: saxofoon, fluit
  • Julius Caliandro Taranto, 1952 laag
  • Cesare Taranto Capone 1952 batterij

Discografie

Italiaanse opnemen

Album

  • 1976: Flight AZ 504

Single

  • 1975: Africa / Ha-ri-ah
  • 1976: Flight AZ 504 / Marieneige
  • 1976: In het hart op manieren / De albatros
  • 1977 Grand Prix / Grand Prix
  • 1977: Stop-stop geweld / Oui-bon d'accord
  • 1978: Santamaria de Portugal / Mijn island

Discografie buitenlandse

Album

  • 1976 Vuelo AZ 504
  • 1978: Santamaria de Portugal

Single

  • 1975: Africa / Ha-ri-ah
  • 1975: Africa / Ha-ri-ah
  • 1975: Africa / Ha-ri-ah
  • 1975: Africa / Ha-ri-ah
  • 1976: Flight AZ 504 / Flight AZ 504
  • 1976: Flight AZ 504 / Flight AZ 504
  • 1976: Flight AZ 504 / Afrika
  • 1976: In het hart op manieren / In het hart op manieren
  • 1976 Tema de Albatros / Marieneige
  • 1977 Grand Prix / Grand Prix
  • 1977 Grand Prix / Grand Prix
  • 1978: Santamaria de Portugal / Mijn island
  • 1978: Santamaria de Portugal / Mijn island
  • 1978: Santamaria de Portugal / Mijn island
  • 1978: Santamaria de Portugal / Mijn island
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha