Alfred Newman









Alfred Newman was een Amerikaanse componist en dirigent.

Het was een van de grootste Amerikaanse componisten van filmmuziek.

Biografie

Sinds zijn jeugd studeerde hij muziek in piano en compositie, en later ook in het uitvoeren. Hij studeerde cum laude af en al snel begint te klassieke muziek te schrijven en te werken als een dirigent. Bruid Martha Louis, voormalig Attice van Goldwin, en vijf kinderen geboren uit de unie. Newman was de stichter van een dynastie van muzikanten:

  • broer Lionel Newman componeerde de soundtracks voor ongeveer 35 films, muziek aangepast en regisseerde de registratie van honderden scores
  • broer Emil Newman schreef de muziek voor ongeveer 50 films.
  • zoon David Newman schreef de muziek voor ongeveer 70 films, waaronder herinneren Hoffa, Galaxy Quest, The Nutty Professor, The War of the Roses en de ijstijd.
  • zoon Thomas Newman schreef de scores voor meer dan 50 films, waaronder Finding Nemo, The Green Mile, Road to Perdition, Meet Joe Black en American Beauty.
  • zijn neef Randy Newman is niet alleen bekend om zijn scores, maar ook als songwriter.

Andere familieleden nog steeds actief zijn op het gebied van muziek. Newman 1930-1970 heeft meer dan 200 film scores van alle soorten geschreven, werken tot aan zijn dood.

Awards

Tijdens zijn lange carrière als filmcomponist, kreeg hij 45 nominaties en won negen Oscars voor Beste Score. In 1940 kreeg een 4 van de 5 nominaties zijn film.

Filmografie

  • 1930 - Campus Sweethearts, geregisseerd door James Leo Meehan - dirigent
  • 1931 - Indiscreet, geregisseerd door Leo McCarey - Music Director
  • 1933 - Secrets, geregisseerd door Frank Borzage
  • 1934 - Bulldog Drummond Strikes Back, geregisseerd door Roy Del Ruth
  • 1934 - De liefdes van Benvenuto Cellini, geregisseerd door Gregory La Cava
  • 1935 - Folies Bergère de Paris, geregisseerd door Roy Del Ruth - originele muziek, niet genoemd
  • 1935 - Nacht van het huwelijk onder leiding van King Vidor
  • 1935 - Splendor, geregisseerd door Elliott Nugent
  • 1935 - De koning van het werk, geregisseerd door Richard Boleslawski
  • 1937 - Ik ben onschuldig, geregisseerd door Fritz Lang
  • 1937 - The Prisoner of Zenda, geregisseerd door John Cromwell
  • 1937 - De slavenhandelaar, geregisseerd door Tay Garnett
  • 1938 - Alexander's Ragtime Band, geregisseerd door Henry King -
  • 1939 - De glorieuze avontuur, geregisseerd door Henry Hathaway
  • 1939 - Notre Dame, geregisseerd door William Dieterle
  • 1939 - Gunga Din, geregisseerd door George Stevens
  • 1939 - De stem in de storm, geregisseerd door William Wyler
  • 1939 - De Klokkenluider van de Notre Dame
  • 1940 - De rebellen van de haven, geregisseerd door Henry King
  • 1940 - The Mark of Zorro
  • 1940 - Tin Pan Alley
  • 1941 - How Green Was My Valley
  • 1943 - Bernadette
  • 1943 - Flicka
  • 1944 - De sleutels van het koninkrijk
  • 1945 - State Fair
  • 1946 - Het leven is van ons, geregisseerd door Walter Lang - thema van Claudia
  • 1947 - Kapitein van Castilië
  • 1947 - Moeder droeg panty
  • 1947 - Gentleman, geregisseerd door Elia Kazan
  • 1948 - De dame in hermelijn, geregisseerd door Ernst Lubitsch en Otto Preminger
  • 1948 - The Snake Pit, geregisseerd door Anatole Litvak
  • 1949 - Twelve O'Clock High
  • 1949 - Als mijn vrouw wist geregisseerd door Edmund Goulding
  • 1950 - All About Eve
  • 1952 - The Prisoner of Zenda
  • 1952 - O. Henry's Full House
  • 1952 - Met een Lied in Mijn Hart
  • 1952 - Ring lente, geregisseerd door Henry Koster - Music Director
  • 1953 - Call Me Madam
  • 1954 - The Gladiators
  • 1954 - de Egyptische Sinuhe
  • 1955 - A Man Called Peter
  • 1955 - The Seven Year Itch
  • 1955 - Love Is A Many-splendored Thing
  • 1956 - The Great Challenge
  • 1956 - Anastasia
  • 1956 - The King and I
  • 1957 - april Liefde
  • 1958 - A Certain Smile
  • 1959 - Het dagboek van Anne Frank
  • 1959 - Vrouwen op zoek naar liefde
  • 1962 - The Man Who Shot Liberty Valance
  • 1962 - The Plainsman
  • 1962 - The Counterfeit Traitor
  • 1965 - The Greatest Story Ever Told
  • 1967 - Camelot
  • 1968 - Firecreek
  • 1970 - Luchthaven
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha