Antechinus

Antechinus Macleay, 1841 is een soort buideldier familie van Dasiuridi inwoner van Australië, Tasmanië en andere kleinere eilanden.

Beschrijving

De antechini een kop-lichaamslengte 7,5 tot 17,5 cm en een staart van 6,5-15,5 cm. In elke soort de mannetjes in het algemeen groter dan vrouwtjes. In A. swainsonii, een soort van gemiddelde grootte, de mannetjes wegen 48-90 g en vrouwtjes 31-55 g. In kleinere A. minimus eerste wegen 30-57 gram, en de tweede 24-52 g. Het gemiddelde gewicht van A. stuartii echter 35,2 g en 26,4 g bij mannen en vrouwen. De vacht is kort, dik en nogal ruig. De kleur van de bovenste regio's varieert van lichtroze tot roodbruin tot grijs en koper; de lagere zijn bleekgeel, room of witachtig. De staart, meestal van dezelfde kleur van de rug, is bijna altijd bedekt met haren korte lengte. Alle antechini zijn voeten kort en breed. Het grote teen is aanwezig, maar het is klein en zonder vingernagel. De planten hebben lagers gegroefde kruis. Het aantal van de uier varieert afhankelijk van de soort.

Biologie

Gedrag

De antechini zijn ongrijpbare wezens, actief en 's nachts, met snelle bewegingen. Ze bouwen nesten in de boom gaten en spleten of exploiteren nesten van vogels verlaten.

Levering

Het dieet bestaat voornamelijk uit ongewervelden, maar ook kleine gewervelde dieren, waaronder muizen binnenlandse door de mens.

Reproduktie

Alle soorten van Antechinus behalve A. swainsonii, zijn semelpare, dat een levenscyclus dat is zo kort dat slechts een keer in het leven te fokken hebben. Paring vindt plaats in de winter, wanneer het voedsel middelen schaars zijn. Mannetjes kunnen krijgen om copuleren tot 12 uur per dag, met het oog op reproductief succes te verzekeren. Hij daarmee hun lichamen van vitale eiwitten en ook het immuunsysteem onderdrukken, zodat gebruik van extra metabolische energie. Daarbij de mogelijkheid om een ​​lange-termijn overleving tot reproductieve succes te ruilen op de korte termijn, en na de paartijd zijn zo uitgeput fysiologisch letterlijk om te sterven van de honger. Voortplanting is felle concurrentie. De mannetjes produceren grote hoeveelheden testosteron en herhaaldelijk paren.

Het vrouwtje kan het sperma op te slaan voor drie dagen in speciale crypten en geplaatst in de eierstokken geen eisprong tot het einde van het broedseizoen. Veel nesten hebben meerdere vaderschap. Vrouwtjes kunnen leven tot 2-3 jaar, maar slechts zelden, omdat zij over het algemeen sterven na het spenen van het eerste nest. De worpgrootte afhankelijk van het aantal nippels in de buidel, die variëren van een minimum van 4 tot en met 10 bepaalde bevolkingsgroepen, maar hun aantal is gewoonlijk 8. Momenteel hebben wij niet waarom het aantal nippels is zo variabel. Het is echter waarschijnlijk dat in gebieden met een slechte voedselselectie bevoordeelt minder borsten zodat er een beter ouderlijk investering in opvoeding.

Bij de geboorte van de antechini 4 g kan wegen en behoren daarom tot de kleinste pups Australiërs.

Verspreiding en habitat

Alle antechini leven uitsluitend in Australië en Tasmanië. A. swainsonii vult regenwouden; A. en A. flavipes stuartii bevolken een breed scala van bos omgevingen, waar er voldoende dekking; A. bellus leven in savannes en graslanden A. minimus bevolkte regio's op het continent van Australië, terwijl in Tasmanië is alleen aanwezig in wetlands.

Taxonomie

Het geslacht omvat 10 soorten Antechinus:

  • Antechinus adustus - antechino roestige;
  • Antechinus agilis Dickman, Parnaby, Crowther en King, 1998 - antechino wendbaar;
  • Antechinus bellus - antechino fawn;
  • Antechinus flavipes - antechino footed geel;
  • Antechinus godmani - antechino Atherton;
  • Antechinus leo Van Dyck, 1980 - Cinnamon antechino;
  • Antechinus minimus - antechino moeras;
  • Antechinus stuartii Macleay, 1841 - antechino bruin;
  • Antechinus subtropicus Van Dyck en Crowther, 2000 - antechino subtropische;
  • Antechinus swainsonii - antechino donker.
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha