Aythya Amerikaanse

De roodharige roodharige eend duiker is middelgroot, 37 cm lang en 84 cm spanwijdte.

Het volwassen mannetje heeft blauwe snavel, hoofd en nek rood, borst zwarte, gele ogen en grijs terug. Het volwassen vrouwtje heeft een bruine kop en lichaam en een donkere blauwachtige snavel met een zwarte punt.

Het fokken habitat is moerassen en sloten in de graslanden van westelijk Noord-Amerika. De nesten habitatverlies heeft geleid tot een snelle afname van de bevolking. De vrouwtjes leggen eieren in de nesten regelmatig andere Tafeleenden roodharige of andere eenden, vooral Tafeleenden dorsotelato. De dun-headed meestal kiezen voor een nieuwe partner ieder jaar, de vorming van de paren op het einde van de winter.

Na het broedseizoen, de mannetjes gaan door een periode van veranderingen die ze niet in staat om te vliegen voor bijna een maand maakt. Voordat dit gebeurt, laten hun vrienden en rijd tot grote wateren, meestal vliegen noordwaarts.

Overwinteren in het zuiden en noordoosten van de Verenigde Staten, de regio van de Grote Meren, in het noorden van Mexico en het Caribisch gebied.

Deze sterk migrerende soorten slechts zeer zelden te bereiken West-Europa.

Deze vogels voeden zich voornamelijk met duiken of ploeteren. Ze eten voornamelijk waterplanten en sommige weekdieren, in het water levende insecten en kleine vissen.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha