Barcelona-paviljoen

De Duitse paviljoen, beter bekend als het Barcelona-paviljoen is een van de belangrijkste werken van de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling gehouden in de Spaanse stad Barcelona in 1929. In hal, van der Rohe ingevoerd voor het eerst een aantal belangrijke innovaties, volgens de principes van "gratis plan" en "vloeiend ruimten."

In de nasleep van het einde van de Eerste Wereldoorlog en het economisch herstel dat de Dawes Plan van 1924, een periode gekenmerkt door licht en schaduw van het gebouw volgde was om het nieuwe Duitsland, democratische, culturele avant-garde, welvarend en vrede.

Geschiedenis

Na het succes van de Werkbund tentoonstelling in Stuttgart in 1927, de Duitse regering opdracht Mies van der Rohe voor de art direction en de bouw van gebouwen voor de Duitse afdeling van de Internationale Tentoonstelling van Barcelona, ​​dat was twee jaar later worden gehouden. De taak werd sterk beïnvloed door de onzekere economische situatie en de sterke tijd beperkingen, omdat de taak die hij werd toevertrouwd met een relatieve vertraging. De Duitse commissaris, Georg von Schnitzler zei dat het paviljoen zou moeten "stem te geven aan de geest van een nieuw tijdperk."

Ontworpen als een tijdelijke tentoonstellingsruimte, werd het gebouw dan ook bedoeld om te worden ontmanteld aan het einde van het evenement. De verminderde tijd voor de uitvoering, bezuinigingen en bouwmethoden onvoldoende om een ​​moderne structuur dus geleid tot een aantal structurele gebreken, vooral met betrekking tot de lage weerstand van het dak. Voltooid mei 1929, werd het gebouw verwoest in het begin van 1930.

Na een zorgvuldige bestudering van de foto's, werd het paviljoen herbouwd door een groep van Spaanse architecten tussen 1983 en 1986, en vandaag de dag kan worden bezocht.

Het gebouw

De structuur ligt geheel boven een podium van travertijn aan de zuidkant van die stijgt een muur segment van hetzelfde materiaal dat een draaiing van 180 ° houdt en leidt tot een klein bijgebouw. Een groot rechthoekig zwembad uitbreiding van het zuid-oosten, omringd door vloerplaten die blijven buiten de rand creëren van een visuele continuïteit door de indruk te wekken dat het water blijft stromen onder de voet. Een tweede kleinere tank is gelegen aan de noordzijde, waarbij het podium omgeven door een wand segment van groene marmer in de vorm van "U" dat deel van de constructie van buitenaf scheidt.

Het dak is volledig vlak, wordt ondersteund door acht pieren zeer dun chroom die een sterke indruk van lichtheid dat de niet-dragende wanden onthullen geven: stenen platen zo fijn marmer Tino, antieke marmeren Vert, gouden onyx of glas gekleurde grijs, groen, wit en doorschijnend, uitsluitend fungeren als verdelers kostbare elementen die lijken te verstrengelen en stroomt het in elkaar onder en boven het dak om zo de continuïteit tussen binnen en buiten te creëren.

Het paviljoen is voorzien van een plant "gratis", die kunnen bezoekers wandelen door het afwisselende omgevingen, van de onzekere grens die u in staat om de dynamiek en ritme te waarderen en scant de muren. Toegang tot de binnenkant, die door de plaat van het dak, vereist een draai van 180 °, wat leidt tot een smalle ontsluitingsgang rechts gesloten door een glazen wand en links van marmer muur die leidt naar "main milieu. Deze omgeving is een grote rechthoekige ruimte gedomineerd door een lange plaat van onyx goud voor die gepositioneerd de stoelen en een tafel van lichte ingang geplaatst op een zwarte tapijt en beschermd door een gordijn van rode zijde. Aan de linkerkant van onyx muur, is er een muur opaal matglazen van binnenuit verlicht. Andere wandelementen aanwezig zijn om de continuïteit van de ruimte te breken, en de buitenmuur aan de rechter brengt bezoekers naar een kleine open binnenplaats die het hete water kleinere huizen.

Onderaan de kleine lichaam van het water het is geplaatst een bronzen beeld "Der Morgen" van Georg Kolbe; een vrouwelijke figuur uit het water en heft zijn armen naar de hemel. Het standbeeld wordt afgetekend tegen een donkere groene achtergrond gedicteerd door de muur eerst vermeld in de vorm van een "U", en linksaf, de bezoeker is in een omgeving begrensd deel door een plaat van onyx en de bodem van een glazen paneel . Critici tijdgenoten noemde de structuur als een oase in de drukke tentoonstelling die de bezoekers uitgenodigd voor een snelle stop.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha