Bim Sherman

Bim Sherman, aka Jarrett Lloyd Vincent Tomlinson, was een Jamaicaanse zanger en muzikant.

Hij groeide op met reggae toegevoegd met de tijd om zijn stijl andere muzikale invloeden vooral uit India.

Met een etherische stem die vangt luisteren wordt door critici een van de zuiverste stemmen die reggae heeft geproduceerd beschouwd.

Zijn carrière begon in het midden van de jaren '70 in Jamaica met de single Honderd jaar in Babylon, gevolgd door anderen gepubliceerd door label:. De Schorpioen en de Rode Zee zijn roem groeide zo veel zelfs dat het Britse label Tribesman Records publicatie van een verzameling. in de vroege jaren tachtig verhuisde hij naar Londen, waar hij werkte met de On-U Sound of Adrian Sherwood. Het was onderdeel van een gezamenlijke uitgave van het label: De New Age Steppers naast Ari Up, Singers & amp; Spelers naast Prince Far I, de Dub Syndicate en de Justice League of Zion.

Na de release van de overkant van de Rode Zee, dat een succes was besloot hij om een ​​ander eigen merk te vormen, Eeuw.

In het midden van de 90 bewegingen in India naar Bombay, waar hij opgenomen met een klassiek orkest en de lokale samenwerking tussen Talvin Singh wat kan worden beschouwd als zijn meesterwerk: de akoestische album Miracle gepubliceerd in 1996 en die later zal worden geremixed met de titel It Must Be A Dream van enkele beroemde Britse DJ.

Het volgende album What Happened wordt vooral beïnvloed door de Indiase muziek. Maar in 2000 werd ontdekt een ongeneeslijke ziekte die leidde tot zijn dood in een paar weken. De krant The Times wijdde een doodsbrief, wat zeldzaam is voor een zanger reggae ondergronds.

Discografie

Album

  • 1978 - Liefde voor altijd
  • 1979 - Lovers Leap Showcase
  • 1979 - In A Rub-A-Dub Style
  • 1982 - Over de Rode Zee
  • 1984 - Danger
  • 1986 - Haunting Ground
  • 1988 - Ghetto Dub
  • 1989 - Uitbuiting
  • 1990 - Too Hot
  • 1991 - Got to Move Pt 2.
  • 1992 - Crazy World
  • 1993 - Lion Heart Dub
  • 1993 - Reality
  • 1996 - Miracle
  • 1997 - It Must Be a Dream
  • 1998 - What Happened

Collecties / live

  • 1992 - Crucial Cuts Vol 2.
  • 1994 - Crucial Cuts Vol 1.
  • 1999 - Liefde voor altijd: De klassieke Jamaicaanse Recordings
  • 1999 - gehaald
  • 2007 - De noodzaak om te leven
  • 2007 - Tribulation: Beneden in Jamdown 1974-1979
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha