Bonnie Tyler

Bonnie Tyler, aka Gaynor Hopkins, is een Britse zangeres.

Biografie

De jaren zeventig

Uitgerust met een krachtige stem, hees en krassende timbre bijzonder herkenbaar, Bonnie Tyler begon zijn carrière in het midden van de jaren zeventig, met enkele eerste succes in 1975 met de single My My Honeycomb, gevolgd, in 1976, Verloren in Frankrijk. Na het bereiken van de top tien van de laatste lied, Tyler bracht haar eerste album in 1977, getiteld The World Starts Tonight. De lange spelen die niet krijgen een bescheiden, content succes, maar dat belette niet dat de zanger vertrokken voor een lange tocht, die het vasteland van Europa doorkruist. De LP werd gemaakt in een verdere 45 ronden, meer dan een Minnaar, die de UK Top 30 ingevoerd. In 1977 werden de Tyler gediagnosticeerd knobbeltjes op de stembanden, in zo geavanceerd als een onmiddellijke operatie, die dwong haar om niet in staat om zelfs praten gedurende zes weken nodig. Op een dag, tijdens zijn herstel, per ongeluk slaakte een kreet, die hij toegevoegd aan zijn vocale timbre de kenmerkende hese toon. Aanvankelijk werd gedacht dat dit betekende het einde van haar zangcarrière. In plaats daarvan, iets dat haar eerste verrast, de volgende single maakte een ster van internationale allure: met de titel Het is een hartzeer, het stuk nummer 3 bereikte in het klassement van de Verenigde Staten, en werd een wereldwijde hit en bereikte nummer 1 in Frankrijk en Australië de nummer 2 in Duitsland en nummer 4 in het Verenigd Koninkrijk. Het album Natural Force werd opnieuw uitgebracht voor de Amerikaanse markt, met de nieuwe titel Het is een Heartache.

Bonnie Tyler is niet veel successen verzameld in deze periode, echter, kreeg een kleine hit met getrouwde mannen die, in 1979, ging de Top 40 in het moederland, de soundtrack van de film naamgenoot, getiteld "De wereld is vol van Married Men ', gebaseerd de roman van de populaire Britse auteur Jackie Collins. Hij bracht de 33 ronden Diamond Cut en Afscheid van het eiland, maar geen van beide kregen goede feedback, zowel in Groot-Brittannië of de Verenigde Staten, zelfs als de track met de titel op de rand van de Oceaan die op het album Goodbye naar de Island won de Yamaha Wereld Song Festival gehouden in Tokio in 1979. In de vroege jaren tachtig, zal de producent van Meat Loaf, Jim Steinman instrueren, het schrijven van zijn songs: Bonnie Tyler beïnvloedt dus liedjes Total Eclipse of the Heart en sneller dan de snelheid van de nacht, soms gezongen zelfs uit dezelfde Steinman, om het publiek te boeien over de hele wereld, de verkoop van miljoenen en miljoenen records. Ook Holding Out for a Hero, geschreven voor de soundtrack van de film Footloose, zal een groot succes te zijn.

De jaren tachtig

Tussen 1977 en 1981 Bonnie Tyler bracht een totaal van vier albums voor RCA. In diezelfde periode groeide hij de ontevredenheid van de zanger om zijn management team, die probeerde haar aan de country muziek markt te brengen. Na afloop van het contract met RCA, met David Espen management ondertekende hij, op zoek naar hulp voor de songwriting meer oprecht rots componist Jim Steinman in en, in 1982, komt op majors CBS Records. Het volgende album, sneller dan de snelheid van de Nacht, werd uitgebracht in het voorjaar van 1983: de lange spelen inspireerde de enige Total Eclipse of the Heart, een van zijn meest bekende nummers, in feite geschreven door Jim Steinman. Het lied werd een wereldwijde hit en bereikte nummer 1 in 18 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Australië, Japan, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. Sneller dan de snelheid van de nacht ging de Britse hitlijsten meteen naar nummer 1, de Tyler zorgen voor een plaats in het Guinness Book of Records als de eerste Britse vrouwelijke artiest ooit te bieden zoals een prachtige album ging meteen naar nummer 1 in de ranglijst Britten.

Met Total Eclipse of the Heart, Bonnie kreeg ook een nominatie voor de Grammy Award voor "Beste Vrouwelijke Pop Vocale Prestaties." In 1984, een gast van het San Remo Festival, het lied en eigenlijk gooide het in Italië, waar het nog steeds slecht begrepen. In hetzelfde jaar presenteerde de zangeres het stuk bij de Grammy Awards en ontving een Grammy nominatie als "Best Female Rock Zanger" voor Hier ze komt, een lied dat is een deel van de soundtrack van de 1984 restauratie van de historische film Metropolis. Hij publiceerde ook individuele A Rockin 'Good Way welk nummer 5 in het Verenigd Koninkrijk bereikte, en Holding Out for a Hero, van de soundtrack van de film Footloose, nummer 34 in de Verenigde Staten, nummer 1 in Ierland en nummer 2 in Groot-Brittannië. De baan werd ook gebruikt als het belangrijkste thema van de Amerikaanse tv-serie 'Cover Up ", zelfs als de versie die je kunt horen in de tv-serie niet wordt gezongen door haar, maar door een zanger met de vocale toon zeer vergelijkbaar zijn, de Amerikaanse Elizabeth Daily. Later, opnieuw in de jaren tachtig, zal albums Secret Dreams en Forbidden Fire komen en Hide Your Heart. 1986 is zijn duet met Fabio Jr, Sem Limites Pra Sonhar. In 1987, zal Tyler zijn stem lenen aan de titeltrack van Mike Oldfield Islands. De versie van de single werd een kleine hit, het bereiken van nummer 100 in het Verenigd Koninkrijk, de nummer 41 in Duitsland en Italië, en de nummer 22 in Zwitserland. Geen enkele van zijn werken, van nu af aan, zal slagen om het succes van deze opgenomen in de voorgaande jaren te passen.

Het nieuwe millennium

In 2003 opgenomen Bonnie Tyler een duet met de zanger K. Anton, Si Demain, de Franse versie van Total Eclipse of the Heart, het lied bracht ze succes 20 jaar eerder. Het stuk kwam tot de top van de hitlijsten in Frankrijk, België en Polen, de verkoop van twee miljoen exemplaren. In hetzelfde jaar bracht de zangeres uit Against All Odds, bedek het succes van Phil Collins, en het album Heartstrings, gevolgd in 2004 door eenvoudig geloof, en door de individuele Vergiss bijvoorbeeld duet met Matthias Reim. In 2005 werd de collectie getiteld So Emotional en het album Wings publiceerde hij. In 2011 Bonnie Tyler nog duet met Matthias Reim in Salty Rain. Hij vertegenwoordigde Groot-Brittannië op het Eurovisie Songfestival 2013 met het nummer Believe in me.

Privacy

1973 Bonnie Tyler is getrouwd met Robert Sullivan, neef van de vader van Catherine Zeta-Jones.

Nieuwsgierigheid

  • Een paar jaar voordat de versie tot succes gebracht door Tina Turner The Best Tyler opgenomen het lied, maar zong terwijl ze vrijwel onopgemerkt voorbij.
  • In 2011, Total Eclipse of the Heart werd nieuw leven ingeblazen in het Italiaans met de titel Verduistering van het hart door de zangeres Aura.
  • Het lied Total Eclipse of the Heart kunnen we vinden in het spel Battlefield 4.
  • Het nummer I Need A Hero werd gebruikt in de animatiefilm Shrek 2.

Discografie

Album

  • 2013 Rocks and Honey
  • Vier 2006
  • 2006 Bonnie Live-On Tour
  • 2005 Wings
  • 2004 Gewoon Believe
  • 2003 Heart Strings / Hart en Ziel - 13 Rock Classics
  • 2002 Total Eclipse - De Bonnie Tyler Anthology
  • 2001 Greatest Hits
  • 1998 All in One Voice
  • 1995 Free Spirit
  • 1993 Silhouette in rood
  • 1992 Angel Heart
  • 1991 Bitterblue
  • 1988 Hide Your Heart / Nota's van Amerika
  • 1986 Secret Dreams en Forbidden Fire
  • 1983 sneller dan de snelheid van de Nacht
  • 1981 The Very Best van Bonnie Tyler
  • 1981 Afscheid van het eiland
  • 1979 Diamond Cut
  • 1978 Natuurlijke Force / Het is een Heartache
  • 1978 The Hits van Bonnie Tyler
  • 1977 The World Starts Tonight

Single

  • 2013 Believe In Me
  • 2011 Salty Regen met Matthias Reim
  • 2006 Louise
  • Vier 2005
  • 2005 Louise
  • 2004 Vergiss bijvoorbeeld met Matthias Reim
  • 2004 was hij werft s'arrête met Kareen Antonn
  • 2003 Si demain ... met K. Antonn en Jim Steinman
  • 2003 Learning to Fly
  • 2003 Against All Odds
  • 2003 Verbaasd
  • 1998 Hij is de koning
  • 1998 Heaven
  • 1996 Limelight
  • 1996 You Are The One
  • 1996 Twee van de drie is niet slecht geschreven door Jim Steinman
  • 1996 Making Love
  • 1994 Back Home
  • 1994 Say Goodbye
  • 1994 You Are So Beautiful
  • 1993 Verblijf
  • 1993 Uit de grond van mijn Lonely Heart
  • 1993 Sally Comes Around
  • 1992 God Gave Love To U
  • 1993 Call Me
  • 1993 Call Me Radio Mix
  • 1992 De woestijn in uw hart met Sophia Arvaniti
  • 1992 Fools Lullaby
  • 1992 waar was je
  • 1992 Tegen de Wind
  • 1991 Holding Out For A Hero
  • 1991 Bitterblue
  • 1991 Endless Night, het Engels versie van Nene Amedeo Minghi, Sanremo Festival
  • 1990 Breakout
  • 1989 Vrolijke Kerstmis - het thema van de kredieten voor "Één minuut tot middernacht"
  • 1988 Het is een Heartache
  • 1988 Do not Turn Around
  • 1988 Save Up All Your Tears
  • 1988 Hide Your Heart
  • 1988 The Best
  • 1987 Eilanden door Mike Oldfield
  • 1986 Sem Limites Pra Sonhar met Fabio Jr.
  • 1986 Lovers Again in 1986
  • 1986 geen manier om een ​​dame te behandelen
  • 1986 Rebel Without a Clue
  • 1986 Band of Gold in 1986
  • 1986 Loving You is een Vuile Baan met Todd Rundgren Steinman
  • 1986 Als je een vrouw en ik was een man
  • 1984 Hier komt ze
  • 1984 Holding Out for a Hero door Jim Steinman en Dean Pitchford
  • 1984 A Rockin 'Good Way met Shakin Stevens
  • 1984 Getting So Excited
  • 1983 Tranen met Frankie Miller
  • 1983 Straight From The Heart
  • 1983 Heb je ooit de regen
  • 1983 sneller dan de snelheid van de Nacht met Jim Steinman
  • 1983 Take Me Back 1983
  • 1983 Total Eclipse of the Heart met Jim Steinman
  • 1981 Sayonara Tokyo
  • 1981 afscheid van de eilanden
  • 1980 Ik ben gewoon een vrouw
  • 1979 Sola naar het Orilla del Mar
  • 1979 Zittend op de rand van de Oceaan
  • 1979 Getrouwd Mannen
  • 1979 Ik geloof in Uw Zoete Liefde
  • 1979 Wat een manier om te behandelen My Heart
  • 1979 Too Good to Last
  • 1979 My Guns Are Loaded
  • 1978 Louisiana Rain
  • 1978 Als ik zing een Love Song
  • 1978 Hey Liefde
  • 1978 Here I Am
  • 1977 Het is een Heartache
  • 1977 Heaven
  • 1977 Meer dan een Minnaar
  • 1976 Lost in Frankrijk
  • 1975 My My Honeycomb

Soundtracks

  • 1979: Getrouwde mannen om de wereld van een cover girl
  • 1984: Holding Out for a Hero Footloose
  • 1984: Hier komt ze naar Metropolis
  • 1986: zaak van het hart van The Wraith
  • 1988: Ik hield van een Man met George Martin voor "Under Milk Wood"
  • 1988: Holding Out for a Hero voor Short Circuit 2
  • 1989: Vrolijke Kerstmis voor een minuut voor middernacht
  • 1989: Into The Sunset met Mike Batt voor The Dreamstone
  • 1989: Holding Out for a Hero Who's Harry Crumb?
  • 1990: Breakout voor Fire, sneeuw en dynamiet
  • 1991: Tegen de Wind voor Der Fall Schimanski
  • 1992: Race naar de brand en tegen de wind voor Zorc Mann Ohne Grenzen
  • 1994: Brand in Mijn Ziel Die Stadtindianer
  • 1996: Say Goodbye to Asterix in Amerika
  • 1996: Limelight afkorting van de XXVI Olympiade uitzendingen voor ZDF
  • 1996: Forget Her Der Schattenmann
  • 1998: Total Eclipse of the Heart door Urban Legend
  • 1998: Hij is de koning en je een vrouw voor Der König von St. Pauli
  • 1999: Jack of Hearts Jack of Hearts
  • 2001: Holding Out for a Hero en Total Eclipse of the Heart voor Bandits
  • 2003: Total Eclipse of the Heart voor Party Monster
  • 2010: Total Eclipse of the Heart voor Crime Novel - The Series
  • 2011: Holding Out for a Hero voor Saints Row: The Third
  • 2012: Total Eclipse of the Heart van Criminal Minds - st. 7 aflevering 12

Samenwerkingen met andere kunstenaars

  • 1979: zittend op de rand van de Oceaan in World Popular Song Festival in Tokio Diverse auteurs
  • 1983: Bij Loves Aanvallen in Goede Dirty Fun Rick Derringer
  • 1984: Een Rocking Goodway in The Bob zal niet stoppen Shakin 'Stevens
  • 1986 Sem Limites Pra Sonhar in Sem Limites Pra Sonhar Fabio Jr.
  • 1986: Leven-in ter wereld, en het is niet gemakkelijk in het live-In World AAVV
  • 1987 Islands in Eilanden Mike Oldfield
  • 1987: Let It Be in Ferry Aid A.A.V.V.
  • 1987: Perfection in Cher Cher
  • 1987: Emotionele Brand in Heart of Stone Cher
  • 1990: Het varen in Rock Against Repatriëring AAVV
  • 1992: De Woestijn in uw hart in Parafora Sophia Apbanith
  • 1998: Sporen en Broken Hearts en een kus is een vreselijk te verspillen met Meat Loaf in Songs from Whistle Down the Wind AAVV
  • 1998: Ik zette een Werktijd op u in Philharmania AAVV
  • 1998: de zon opkomt, de zon ondergaat met Paul Carrack en Jools Holland in 2 Days Later with Jools Holland Jools Holland
  • 1999: Is Anybody There? in Keer terug naar het centrum van de aarde door Rick Wakeman
  • 2000: Prizefighter met Chris Thompson Terugkoppeling 86 Steve Hackett
  • 2001: Tables Turn in De Ring van Mal Pope
  • 2003: Loving You betekent Leaving You in GPH Gary Pickford-Hopkins
  • 2004: Total Eclipse of the Heart For You in Peter Brocklehurst
  • 2004: Vergiss bijvoorbeeld in Deja Vu door Matthias Reim
  • 2011: Zoute Regen in Sieben Leben van Matthias Reim

VHS / DVD

  • 1986: Bonnie Tyler The Video VHS
  • 2006: Bonnie On Tour 2006 DVD, Stickmusic

Boeken gepubliceerd in de carrière van de kunstenaar

  • Hide Your Heart Book Tour
  • Silhouet op Rode Tour
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha