Corvus tailed

De kraai of raaf Abessijnse beccospesso kraai of gier is een zangvogel in de familie Corvidae, wijdverspreid in het noordoosten van Afrika.

Beschrijving

Afmeting

Met een gemiddelde van 60 tot 64 cm lang en weegt ongeveer 1,5 kilogram en een spanwijdte van ongeveer 80 cm: Deze afmetingen maken het de grootste onder de zangvogels, dit primaat, dat echter wordt betwist door congeneer Corvus Corax en van de vogel lira Menura novaehollandiae.

Verschijning

De kraai van Abessinië is een vogel enorm, met vleugels en staart sterk getypeerde ingedeeld: de benen zijn lang en sterk, met sterke klauwen. De bek heeft een karakteristieke vorm, omdat het niet lang en puntig als die van de andere kraaien, maar het is bijzonder dik, sterk gebogen zijn distale deel, bolling in het bovenste gedeelte en afgeplat aan de zijkanten.

Het verenkleed is zeer dicht, bijna glanzend zwart, met metallic tinten van paars op de zijkanten van de nek en borst bruin: behalve het hoofd, bedekt met korte veren en zijdeachtig, heeft een peervormige witte vlek, die een sterke geeft kleurcontrast. De poten zijn zwart, evenals de bek, die presenteert echter de witte tip: de ogen bruin van kleur.

Verspreiding en habitat

De soort is wijdverspreid in grote delen van Ethiopië, Eritrea, Soedan en Somalië in het westen, waar het koloniseert de Ethiopische hooglanden tot 3400 m boven de zeespiegel.

Biologie

Dit zijn dieren die solitair leven voornamelijk tweeën te leiden: kan echter, vormen kleine groepen in gebieden waar voedsel is bijzonder overvloedig, maar in ieder geval, deze groepen zijn niet erg stabiel, en gemakkelijk uit elkaar vallen. Zijn gewoonten en zijn levensstijl gemodelleerd nauw met die van haar Europese tegenhanger, de raaf.

Levering

De raaf is een Abessijn omnivore soort, hoewel waar mogelijk richt je dieet op levensmiddelen van dierlijke oorsprong: in feite voedt vooral op aas en kleine aaseters in verband met hen, maar ook insecten en andere ongewervelden die stacks zoekt uitwerpselen met bijzondere bewegingen, kleine gewervelde dieren, eieren en zelfs dieren van een bepaalde omvang, zoals hazen en gevogelte, die actief worden aasde en afgewerkt snavels. Slechts sporadisch het dier eet ook plantaardig voedsel, zoals bessen en vruchten.

Reproduktie

Het broedseizoen begint in de maand oktober, de raven Abessijnen zijn strikt monogame koppels, gevormd rond het tweede jaar van het leven, samen blijven zij voor het leven, tenzij ze een vroege dood zullen halen voor een van de twee individuen.
Het nest is komvormig en wordt gevormd door een buitenste laag van takken, die geleidelijk dunner terwijl het zich naar de inwendige holte, bekleed met mos en dierlijk haar. In dit nest legt het vrouwtje 3-5 eieren groenachtig, met bruine spikkels, die uitsluitend worden gedurende deze drie weken, terwijl de mannelijke voorziet in zijn macht.

De jongeren zijn blind en featherless geboren en worden gevoed door beide ouders voor de eerste twee maanden van het leven, waarna meestal uitvliegen, hoewel ze de neiging om te verblijven met hun ouders voor een lange tijd na de onafhankelijkheid.

Taxonomie

Zij waren niet ondersoort geïdentificeerd.

Behoud

De IUCN Rode Lijst is toegeschreven aan deze status soort "LC", omdat het een groot verspreidingsgebied en de bevolking, maar het is nog niet precies ingeschat, maar het lijkt stabiel.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha