De Rebels

De rebellen zijn een Italiaanse band, oorspronkelijk een complexe begeleiding Adriano Celentano, die vervolgde zijn carrière onafhankelijk.

Geschiedenis

De oorsprong

Na de ontbinding van de Rock Boys in 1959, Adriano Celentano moest een nieuwe steungroep te vinden voor de concerten: dan huurt een jonge drummer van Mantua, Gianni Dall'Aglio, die in de Original Quartet speelt, en met Nando de Luca op keyboards, zijn neef Gino Santercole op gitaar en Dominic Pasquadibisceglie zei Dino op bas en George Benacchio op de tweede gitaar vorm Rebels, de titelsong van Celentano lanceerde een paar maanden eerder.

Benacchio en Pasquadibisceglie Dall'Aglio gespeeld met de Original Quartet. Het debuut van de nieuwe groep vindt plaats in september, het Festival Avanti het Ravizza Park in Milaan, waar het wordt voorgesteld de nieuwe single meisje Teddy: het publiek waardeert de nieuwe muzikanten, vooral de drummer boy. Wanneer Celentano deel voor militaire dienst, de Rebellen uitgegroeid tot de groep die begeleidt Clem Sacco.

Het debuutalbum

Het debuut in de opname van de Rebels, maar gebeurt in 1960 in een verslag van een jonge rock zanger, Ricky Sanna: de twee nummers opgenomen worden titel Rebellen in blauw en blauw shirt, worden gepubliceerd door de Italdisc en succesvol zijn, hoewel twee rock'n'roll met buitensporige tekst. In hetzelfde jaar nog twee 45s, gegraveerd met het Engels zanger Colin Hicks en gepubliceerd door Broadway, een label van David Matalon.

Als autonome complex in plaats van de eerste album van het volgende jaar te publiceren: de directeur van Jolly, Walter Guertler, besluit hij een 45 groep uit de sub-tab, de Celson publiceren: verlaat zo Henry VIII, passeren onopgemerkt, echter.

In hetzelfde jaar nog een record, om negen uur in de bar; op deze plaat, zijn er ook twee nieuwe onderdelen, Giannino Zinzone op bas en de Piemonte Kerst Massara, die saxofoon speelt en zingt in het nummer op de rug, Danny boy, en in datzelfde jaar de groep krijgt een schrijven aan de Italiaanse tour begeleiden Colin Hicks.

In hetzelfde jaar deelnemen in de film ... Ik kus kus je Piero Vivarelli, waarna Zinzone verliet de groep kort vervangen door Gianfranco Lombardi en vervolgens door Jean Claude Bichara, uit Nederland, de voormalige bassist Johnny Halliday Richard Anthony, die naar de groep zijn broer Philippe brengt.

The Clan

Met de geboorte van de Clan Celentano de groep komt in de nieuwe record, spelen in veel schijven gemaakt van het, en het publiceren van een aantal 45s: de eerste van hen, The Ride, wordt ook uitgevoerd in verschillende tv-optredens, waarin u kunt bewonderen terwijl Santercole ruggen geknepen op elektrische gitaar. Dit is ook het laatste album waar hij speelt Santercole, die niet wordt vervangen.

In 1964 zijn ze betrokken bij de clan van het meisje: voor de lancering van Milena Cantu, zijn toenmalige vriendin Celentano verzint een mysterieus karakter, Meisje van de clan, die niet opdagen voor maanden in het gezicht tijdens het opnemen van muziek, en past een song Rebel, getiteld Wie is het meisje van de clan toch lanceren, blijk van een kennis van de werking van de media zeker futuristische op het moment?; het resultaat is dat Cantu, verkoopt ongeveer een half miljoen 45, en de harde Rebel is genieten van een goede succes.

Ook in 1964, deel te nemen aan de film Cleopazza Carlo Moscovini. In 1966 voor het eerst concurreren op het San Remo Festival met A la buena de Dios, lied messicaneggiante dat er geen succes kosten; In hetzelfde jaar nam de band voor een penning, lied van Mogol en Lucio Battisti, waarna de twee broers Bichara de groep verlaten, vervangen door een zanger en toetsenist van Griekse oorsprong, Demetrio Stratos, en voormalig bassist van Los Bravos, Angel Salvador. Met deze lijn de Rebellen publiceren Als Adriano opnieuw voor Clan, voordat hij naar de Memories Disc, de platenmaatschappij die van invloed zijn op hun meest succesvolle liedjes.

Het succes

Na het succes van Pugni gesloten, zelfs de volgende schijf is genieten van een goede succes is een cover van You Keep Me Opknoping On The Supremes, maar uitgevoerd met een regeling vergelijkbaar met die van Vanilla Fudge, en is getiteld Wie zal mij helpen; Electric Guitar Benacchio biedt een van de beste prestaties in de groep.

In deze periode vele tv-optredens, waaronder het is om te worden herinnerd dat in Settevoci, muziek programma gepresenteerd door Pippo Baudo, die rijdt op motorfietsen.

In oktober 1968 hun eerste titelloze LP Rebels, geproduceerd door Ricky Gianco omsluiten 45s gepubliceerd brachten ze meer dan een paar nieuwe lied, als de cover van de klassieke rhythm and blues Get Ready of Ons verhaal, cover van Delilah van Tom Jones; in hetzelfde jaar dat ze ook invloed zal hebben een nieuw lied van Baptisten, in de zon, in de wind, in de glimlach, in tranen.

Na deze goede aanwijzingen, maar de Rebellen van invloed op sommige nummers niet aangepast aan hun stijl en stem van Stratos, zoals Yummy Yummy Yummy of de cover van het Beatles Obladi Oblada.

Ze keren terug naar de Beatles in 1970, en de dingen zijn veel beter, en omdat de keuze lied, Oh! Darling, is meer geschikt voor vocale blues Stratos, zowel voor de inrichting, zeer effectief, maar het beperkte succes van de schijf, met de verschillen tussen de componenten op de muzikale weg voor, brengt de band een onomkeerbare crisis.

De ontbinding en reformatie

In het najaar van 1970 Rebellen besluiten te ontbinden. Stratos publiek een 45 voor de nummer een van Lucio Battisti, en dan vormen de groep van het gebied in 1973; Salvador en Benacchio hen voert ook een kwestie van Baptisten, speelt als sessie mannen in sommige glyphs als Dall'Aglio, behalve een sessie man voor zichzelf Lucio Battisti in meerdere stukken, vormen een trio met Danny Besquet en Alberto Pasetti van New Angels . Volgende Dall'Aglio klinken vooral met Adriano Celentano, met wie hij altijd volgehouden relaties.

De rebellen worden tweemaal hervormd: de eerste in 1977, met Gianni Dall'Aglio, Kerstmis Massara, Giorgio Benacchio en lage Dino D'Autorio, een 45 voor schijven Memories Illusion posten. Deze training doet concerten.
De tweede keer in 1986, met Gianni Dall'Aglio, Alberto Ferrarini op gitaar, zang en keyboards Maurizio Bellini, Fiorenzo Delega op bas, Mauro Negri op sax en toetsenborden, Guido Maselli op zang en keyboards. Uit een eerste reeks concerten zal worden gekozen Lp live geproduceerd door de Zwitserse journalist Giorgio Fieschi, historische Rebel fans en gedistribueerd door CGD.

In 1996 ook, dit laatste openbare training voor DV Record een verzameling van nieuwe opnames van nummers uit het verleden. 2003 is het jaar van de invoeging van een nieuwe muzikant, Peter Benucci, die Gianni Dall'Aglio ondersteunt op drums om een ​​ritmische structuur te creëren van innovatieve en stekende. De groep keert vervolgens uit te voeren met de "Beat Italië Tour" mega concert georganiseerd in stadions en bij vooraanstaande locaties samen met andere protagonisten van de Beat Generation Italiaans.

In 2005, na een verdere toevoeging van nieuwe muzikanten als Emiliano Paterlini op keyboards, later door multi Moris Pradella stem, akoestische gitaar en keyboards vervangen; Philip Muntoni op drums, en voor ongeveer een jaar neemt de plaats in van Peter Benucci en ricede dezelfde die een pauze reflexieve personeel had genomen; David Mainoldi de stem. Met zal deze muzikanten de opleiding die publiceert voltooien in 2008 een dubbel live CD genaamd The Rebels zingen Adriano gepubliceerd door Aereostella en gedistribueerd door Edel Italië. Sinds 2010 elektrische bas overnam Marco Gennari.

Discografie

33 ronden

  • 1968 - Rebellen
  • 1986 - Rebellen wonen

45s

  • 1960 - Rebellen in de blues / De blauw shirt -
  • 1960 - Love's Made A Fool Of You / Blue Moon Of Kentucky -
  • 1960 - Tuin van Eden / For Every Boy -
  • 1961 - Red River Valley / Chou Chou -
  • 1961 - Henry VIII / 200 per uur -
  • 1962 - The Ride / Clare Valley Serenade -
  • 1963 - Om negen in de bar / Danny boy - Clan Celentano / Rebels, R 6000; De B-kant wordt toegeschreven aan Kerstmis Befanino en Rebellen)
  • 1964 - Om negen in de bar / De rit -
  • 1964 - Wie zal de clan van het meisje zijn / Die vrouw -
  • 1966 - A la buena de dios / Rebellen -
  • 1966 - Voor een cent / ... Hey you! -
  • 1966 - Als Adriano / Enchinza Bubu -
  • 1967 - Fists gesloten / Madness -
  • 1967 - Wie zal mij helpen / Op een dag gaat hij -
  • 1968 - In de zon, in de wind, in de glimlach en tranen / Zoals altijd -
  • 1968 - Yummy Yummy Yummy / A Place in the Sun -
  • 1969 - Obladi Oblada / Ze houdt van me -
  • 1969 - Goodbye / Josephine -
  • 1970 - Oh! Darling / De Wind Kan niet lezen -
  • 1977 - Illusion / Heat -

CD

  • 1991 - Rebellen -
  • 1991 - Rebellen - Pugni Chiusi -
  • 1996 - Rebellen - The Best -
  • 2009 - Rebellen zingen Adriano

Opleiding

  • Gianni Dall'Aglio: batterij
  • Giorgio Benacchio: gitaar
  • Dino Pasquadibisceglie: bas, gitaar
  • Livio Pasolini: laag
  • Giannino Zinzone: laag
  • Gino Santercole: zang, gitaar
  • Enzo Jannacci: toetsenborden
  • Gigi Marson: toetsenborden
  • Mariano zei: toetsenborden
  • Nando de Luca: toetsenborden
  • Natale Massara: zang, saxofoon, blaasinstrumenten
  • Gianfranco Lombardi: laag
  • Jean Claude Bichara :: neer
  • Angel Salvador: Low
  • Philippe Bichara :: stem, gitaar en percussie
  • Demetrio Stratos: zang, keyboards
  • Dino D'Autorio :: neer
  • Maurizio Bellini: zang, keyboards
  • Fiorenzo Delega :: bas, zang
  • Alberto Ferrarini :: gitaar, zang
  • Mauro Negri: saxofoon, toetsenborden
  • Guido Maselli :: vocals, keyboards
  • Emiliano Paterlini :: keyboards, zang
  • Peter Benucci: ": batterij
  • Philip Muntoni :: batterij
  • David Mainoldi :: stem
  • Moris Pradella :: zang, akoestische gitaar, keyboards
  • Marco Gennari: Low
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha