Edwards Pheasant

Edwards 'fazant is een vogel van de fazant familie, de Phasianidae, endemisch in de regenwouden van Vietnam.

Het is 58-67 cm lang en heeft benen en gezicht huid rood. Het mannetje is voornamelijk blauw-zwart van kleur en kuif en het vrouwtje is een saai bruin. De oproep alarm klinkt als puk-puk-puk.

Deze soort heeft twee races. De belangrijkste vorm, Lophura edwardsi edwardsi, heeft de top en de top van de staart, terwijl de noordelijke vorm, Lophura edwardsi hatinhensis, heeft een aantal witte slagpennen. Dit verschil tussen de twee vormen kan worden veroorzaakt door een aantal kruispunten in een kleine en gefragmenteerde bevolking ook waargenomen in gevangenschap, met voorbeelden van cross Lophura edwardsi edwardsi. Sommige Sütöri overwegen vormen een noordelijke soorten in alle opzichten, de Vietnamese fazant, Lophura hatinhensis.

Beide vormen fazant Edwards wordt momenteel beschouwd als een bedreigde diersoort, die leed aan ontbossing, de jacht en het gebruik van ontbladeringsmiddelen tijdens de oorlog in Vietnam.

Geschat wordt dat in de natuur zijn er momenteel 1000-3000 vogels van deze soort, vooral uit de belangrijkste vorm, maar ze vermenigvuldigen goed in gevangenschap en de monsters onder de bescherming van de mens gekweekt vrijkomen in veiligere gebieden.

De naam van deze vogel herdenkt de Franse ornitholoog Alphonse Milne-Edwards.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha