Eleanor McEvoy

Eleanor McEvoy is een Ierse singer-songwriter.

De kunstenaar is vooral bekend van het nummer Only hart van een vrouw, dat is een van de meest populaire nummers en verkocht in Ierland.

Biografie

Hij begon met piano spelen op de leeftijd van vier. Later studeerde hij ook viool en woonde een klein orkest. Hij studeerde af en bracht enkele maanden in New York. In 1988 werd hij lid van de RTÉ National Symphony Orchestra, het orkest van RTÉ, waar ze blijft voor vier jaar.

In 1992 produceerde hij het lied Only A Woman's Heart, die is opgenomen in de collectie van de Ierse vrouwelijke kunstenaars hart van een vrouw. De single was een groot succes en zo de kunstenaar gemaakt en bracht zijn gelijknamige debuutalbum, uitgebracht door Geffen Records.

Haar tweede album Wat me volgen? werd gepubliceerd in 1996. In 1999 komt Snapshots, geproduceerd door Rupert Hine, die gewerkt heeft met Tina Turner, Suzanne Vega en andere kunstenaars. Het nummer Sophie naar voren komt in de volgende jaren en werd een manifest voor mensen die lijden aan anorexia.

In 2001 komt Yola, album geproduceerd zelfstandig en die samenwerkt pianist Brian Connor. De volgende vroege uurtjes verhuist klanken dicht bij jazz en blues, evenals folk. In september 2006 werd hij vrijgelaten Out There, album, dat werkt als een co-auteur Dave Rotherway.

In februari 2008 was het de beurt aan de Liefde Must Be Tough, zevende disc. Het bevat covers en originele tracks. De volgende schijf wordt Uitgekozen, album collectie die de singles van zijn vier onafhankelijke albums en een nieuw nummer getiteld Oh Uganda, geschreven gewoon in Oeganda bevat.

Het achtste album Ik zou eerder gaan Blond, viert twintig jaar carrière, en dat werd gepubliceerd in september 2010. Ook op deze schijf deelneemt Dave Rotherway. In september 2011 komt hij alleen, waarin de kunstenaar speelt alle instrumenten. In If You Leave ... er zijn een aantal nieuwe nummers en vier herinterpretaties. In maart 2014 laat ze uit STUFF, elfde album van de Ierse kunstenaar.

Discografie

  • 1993 - Eleanor McEvoy
  • 1996 - Wat is me volgen?
  • 1999 - Snapshots
  • 2001 - Yola
  • 2003 - Eleanor McEvoy "Special Edition"
  • 2004 - Early Hours
  • 2006 - Out There
  • 2008 - Love Must Be Tough
  • 2009 - Uitgekozen
  • 2010 - Ik zou eerder gaan Blond
  • 2011 - Alone
  • 2013 - If You Leave ...
  • 2014 - STUFF
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha