Espers

De Espers zijn een band psychedelische / folk Amerikaan uit Philadelphia. De groep is voornamelijk gebaseerd op de traditie van het Engels folk van Fairport Convention matrix met toevoeging van een sterke component van de Amerikaanse psychedelische folk gerevitaliseerd in het nieuwe millennium door de beweging New Weird America.

Ze werden in 2002 gevormd die oorspronkelijk als een trio van Greg Weeks, heeft Brooke Sietensons en Meg Baird sindsdien uitgegroeid tot een sextet met de komst van Otto Hauser, Helena Espvall en Chris Smith.

Hun titelloze debuutalbum werd oorspronkelijk gedrukt in slechts 300 exemplaren, was een succes in de metro en werd herdrukt door de Locust. Na de single werd uitgebracht Riding altijd Locust album covers, The Weed Tree, in 2005.

De band getekend bij Drag City, dat het derde album in 2006 II releases en III is het vierde album van 2009.

Solocarrières

Naast Weken ook andere leden van de groep naast zijn eigen solocarrière, Helena Epsvall openbare Nimis & amp; Arx in 2005 en samen met Masaki Batoh album Helena Epsvall & amp; Masaki Batoh.

Meg Baird publiek in 2008 met Drag City, Dear Companion en met haar zus Laura, Lonely Town namens The Baird Sisters.

Discografie

Album

  • 2004 - Espers -
  • 2005 - The Weed Tree -
  • 2006 - II -
  • 2009 - III -

Single

  • 2005 - Riding / Onder de Waterval
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha