Franco Morone

Francis "Frank" Morone is een gitarist, leraar, componist en arrangeur is gespecialiseerd in Italiaanse fingerstyle.

Auteur van albums, boeken en video's op basis van zijn composities op de traditionele Italiaanse muziek, jazz, blues en Keltische muziek. Hij heeft uitgevoerd en onderwezen in Europa, de VS en Japan.

Biografie

Hij begon met gitaar spelen op de leeftijd van 12, bracht ze haar eerste blues guitar methode in 1986. Hij is afgestudeerd in de rechten aan de universiteit van Bologna in 1987, werkte hij als journalist voor het magazine Guitar Club, gitaren, akoestische gitaar. Hij speelde met Alex De Grassi, Beppe Gambetta, Peter Finger, Tim Sparks, Leo Kottke. Hij treedt op als solist of in duet met zangeres Raffaella Luna, die een staf opnieuw worden bezocht stelt traditionele Italiaanse liederen. Zijn platen zijn in het verleden door Ariola MBG, Carisch, Berben geproduceerd, publiceert momenteel in plaats van hun albums met zijn eigen platenlabel Acoustic Guitar Records.

Acoustic Guitar magazine heeft een dichter van de Italiaanse akoestische gitaar, een zeldzaam voorbeeld van een muzikant met een persoonlijk geluid en herkenbaar genoemd. Gitaren tijdschrift schreef: De luisteraar met zijn muziek heeft het gevoel dat ze in staat zijn om overal te reizen met een handvol noten bij de hand genomen door een warme, zachte, vol zachte ritmes en originele lijnen van contrapunt.

Zijn album Italiaanse Fingerstyle Guitar werd uitgeroepen tot beste album in de categorie solo gitaar GPJ Folk Music Awards Amerikaanse onafhankelijk.

Discografie

  • Stranalandia - BMG 1990
  • Guitàrea - AMR 1994
  • Zuid Wind - AMR 1996
  • Melodies of Memories - AMR 1998
  • Running Home - AMR 2001
  • Italiaanse Fingerstyle Guitar - Songs traditionele en populaire - AMR 2003
  • The Road to Lisdoonvarna - AMR 2005
  • Songs We Love -met Raffaella Luna - AGR 2008
  • Mijl of Blues - AGR 2010
  • Terug naar My Best - AGR 2012
  • Chants terwijl off - traditionele Italiaanse liederen, met Raffaella Luna - AGR 2013
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha