Franco Tozzi

Franco Tozzi is een Italiaanse zanger.

Biografie

Geboren op 26 maart in Rhodes Town, de tweede zoon van drie kinderen, waarvan de laatste de songwriter Umberto. Laat een kind Puglia, en verhuisde met zijn familie naar Turijn, de stad waar zijn vader het vinden van werk als een nachtwaker en waar hij zal worden geboren in 1952 zijn broer Umberto.

Erg jong, in de jaren '60, zullen hun baan te verlaten in de fabriek van de Lancia Chivasso om zijn droom van muziek na te streven met een groep jongeren, Pard's.

Een eerste erkenning komt in 1964 wanneer zij deelnemen aan het Castrocaro Festival met het nummer "Twee huizen, twee ramen", het winnen van de wedstrijd. Dankzij de meester Pier Griekse Benito krijgt een contract met Fonit, debuteert op records met het nummer gepresenteerd in Castrocaro.

In 1965 volgt hij de Sanremo Festival in tandem met Johnny Tillotson met het nummer "Geen toeval dat het lot bracht ons samen", zonder het bereiken van voor een andere een van de finalist songs.

Ook in 1965 hebben deelgenomen aan een schijf voor de zomer, waar hij won een tweede plaats, achter de enorm populair op het moment Orietta Berti, maar karnen wat vandaag zijn meest beroemde lied, "Je ogen groen", waarmee Het verkoopt ongeveer 800.000 exemplaren, dankzij het succes dat hij ermee bereikte in de jaren '80 in de tv Een ronde zee uitgevoerd door Red Ronnie.

Stopt carrière militaire dienst te vervullen en in de tussentijd trouwde hij met 26 augustus 1965 met de danseres Carmen Novelli, in de parochie van Onze Lieve Vrouw van de Rozen, Mario Scotti maakt hem tot een getuige.

In 1966 deel aan het Festival van Sanremo, samen met Bobby Vintone met het lied Ik kan het niet geloven, maar opnieuw komt niet uit de finalisten. In hetzelfde jaar nam hij deel aan een aantal televisie, opnieuw om een ​​schijf voor de zomer, zou ik niet hou van je, en het Festival van de Rozen met het nummer Vergeef haar, het krijgen van enig succes.

In 1967, na de verhuizing naar de platenmaatschappij Odeon, weer terug naar een schijf voor de zomer, met het nummer op de laatste dag, maar zonder veel succes.

Na een 45 gepubliceerd door Carisch, gesneden met Kansas, de vorming van het complex "Franco Tozzi Sound Off" waar de gitaar is de broer van Umberto, maar de bevindingen zijn niet positief.

Umberto zal werken als een gitarist in de show leven met de broer van het complex eerste liefde, min of meer continu, tot 1975.

In 1995 schreef hij aan zijn broer het lied Hier is waarom toegevoegd aan een album opgenomen voor Duck Record. Franco voert ook vaak in overleg de liederen van zijn broer, en veel nummers het deel van een live-album uitgebracht in 1997.

Discografie

45s

  • 1964 - Twee huizen, twee ramen / Ik hou van mijn jeugd
  • 1965 - geen toeval lot heeft gespeld meet / Die liefde
  • 1965 - Uw groene ogen / Dan ga
  • 1965 - Niets is te goed voor jou / ik wist / Ik betreur
  • 1966 - Ik kan je niet geloven / Nachten Silver
  • 1966 - Ik zou niet graag / iemand zoals ik
  • 1966 - Vergeef / Poor
  • 1967 - Op de laatste dag / Voor de glorie
  • 1967 - Dezelfde man / Sorry
  • 1968 - Geboorte van de dag / A nul immense en absolute
  • 1970 - Hier / Net nu
  • 1971 - Memories / Mijn liefde voor jusy
  • 1973 - River of metaal / Sassi tijdloze

CD

  • 1995 - Hier is waarom ...
  • 1997 - Franco Tozzi live

Compilaties

  • 1967: 14 songs van Sanremo 1967
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha