Fregat magnificens

De prachtige fregat is een zeevogel van de familie van Fregatidi.

Beschrijving

Een meter lang, met een spanwijdte van 215 cm, is geheel zwart, behalve voor de hals. Dit is rood en wit bij mannen en vrouwen; mannelijke gastheren in een zak die wordt opgeblazen tijdens het broedseizoen om de aandacht van de vrouwtjes aan te trekken en tegelijkertijd op zijn oproep klinkt, klinken als een rammelaar. Hoewel zwarte veren scapulieren produceren violet iridescence wanneer ze reflecteren het zonlicht. Vrouwtjes hebben een bruine streep op de vleugels en een blauw oog ring. Jongeren hebben het hoofd en de buik wit.

Biologie

Deze soort besteedt dagen en nachten in de vlucht met een gemiddelde snelheid tot 10 km / h, zonder ooit de landing op het water. Tijdens een enkele vlucht gemiddeld reizen rond 200 km, maar bij bepaalde gelegenheden de afgelegde afstand groter kan zijn dan 400 km. Ze "klim" op de thermische stromingen opwaartse soms tot een hoogte van 2500 m en vervolgens af te dalen naar het zeeoppervlak.

Levering

JA voeden zich voornamelijk met vis, kwallen, schaaldieren en inktvis, maar deze eetgewoonten kunnen variëren met veranderingen in de beschikbaarheid van voedsel. Afhankelijk van wat ze eten krijgen op drie verschillende manieren. Toen zij jagen, harken de oppervlakte van de zee en vangen hun prooi met hun snavels, het vermijden van nat. Andere keren zijn ze lastig te vallen andere vogels opportunistisch, trekken hun staartveren, totdat ze vallen hun prooi. Tenslotte kunnen ze ook de praktijk cleptoparassitismo, meedogenloos achtervolgen andere soorten, zoals meeuwen, aalscholvers en sternen, totdat ze worden gedwongen om het voedsel braken, dat de fregatten te grijpen dan de vlieg.

Reproduktie

Na een verkering waarin de man voert zijn tas gulare en trilt, het vrouwtje kiest haar partner en vormen een monogame paar voor een seizoen riprodutiva. Elk vrouwtje legt een ei wit of soms twee, die is uitgekomen voor ongeveer 50 dagen door beide ouders, die om beurten in ploegen van 10-15 dagen. De kleintjes leren op ongeveer 7 maanden oud zijn om te vliegen, en ze blijven door de ouders worden gevoed met nog eens zes maanden, terwijl ze leren de complexe technieken die nodig zijn om voedsel zelf te verkrijgen.

Verspreiding en habitat

Pelagische vogel, is wijdverbreid in de Atlantische Oceaan en langs de Amerikaanse Pacifische kust tussen Mexico en Ecuador. Sommige exemplaren werden ook gevonden op het eiland Man, in Denemarken, Spanje, Engeland en de Stille Oceaan, in British Columbia.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha