Frida Hyvönen

Amanda Anna Frida Hyvönen, bekend als Frida Hyvönen, is een Zweedse muzikant en songwriter.

Biografie

Van de Noorse vader en Zweedse moeder, Frida begon te werken als een muzikant in 2004, spelen in de plaatselijke indie zowel in Zweden als in Noorwegen. Publieke debuut album in april 2005 door de vingers likken. Het is Until Death Comes, schijf pop songwriting gecentraliseerd op de combinatie piano stem. Hij begint aan een tour met José González.

Bijna gelijktijdig nastreven van een parallel project genaamd Frida Hyvönen Gives You, waarmee het publiek Pudel. Met dit project Frida besluit orkestreren zijn weg onderdelen oorspronkelijk ontworpen voor het gelijknamige theater commissionatole door choreograaf Dorte Olesen in 2005.

In oktober 2008, de openbare Silence Is Wild, een autobiografische plaat doet denken aan artiesten als Laura Nyro en Joni Mitchell. In maart 2009 bracht hij muziek uit Drottninglandet, tweede harde namens Frida Hyvönen Gives You. De schijf is aan het fotografische werk van Elin Berge bevestigd.

Drie jaar later keerde hij terug met het derde album in april 2012, met als titel voor de ziel die, zoals de naam al doet vermoeden, spreekt van de ziel en raakt de ziel, met de zeggingskracht van haar mezzosopraan en notities geschetst uit zijn piano.

Discografie

  • 2005 - Death Comes dakpan losnemen
  • 2007 - Frida Hyvönen Geeft U: Muziek uit de dansvoorstelling Pudel
  • 2008 - Silence Is Wild
  • 2009 - Frida Hyvönen Geeft U: Muziek uit Drottninglandet
  • 2012 - Om de Ziel
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha