Gibba

Gibb, alias Francesco Maurizio Guido, een animator, regisseur, cartoonist, illustrator, schilder, illustrator en schrijver Italiaans.

Biografie

Pionier van de cartoon Italiaanse, geboren in Alassio, in Ligurië. Hij begon te werken in animatie net achttien in de jaren veertig tot Macco Rome Film met Carlo en Vittorio Cossio Cossio. Na de sluiting van de Macco Movies na een brand gaat werken bij Incom naast Antonio Rubino en Niso Ramponi zei Kremos. Tijdens de oorlog werkte hij korte tijd bij de creatie van The Rose van Bagdad Anton Gino Domeneghini. Na de Tweede Wereldoorlog keerde hij terug naar Rome, waar hij korte tijd gewerkt met Federico Fellini voor de korte animatiefilm onvoltooide Jeep Hello!. Terug in Alassio, richtte hij met Giannetto Beniscelli Alfa Circus, het creëren van de eerste commerciële geanimeerde naoorlogse en het enige voorbeeld van erkende neorealistische korte animatiefilm functie, The Last schoenpoetsers.

Hij keerde terug naar de hoofdstad in de vroege jaren vijftig en produceert speelfilms Rompicollo De Picchiatelli in samenwerking met Antonio Attanasi. Hij raakte bevriend met producer Ezio Gagliardo die het brengt aan het hoofd van de animatie-afdeling van de Kroon Film Festival waar hij creëerde tientallen documentaires bestemd voor animatie Government Awards en de speelfilm Het verhaal van de jungle. Altijd voor de Kroon hij ook produceert geanimeerde serie voor de Verenigde Staten als Popeye en Kresy Kat. Het verlaten van de kroon in het midden van de jaren zeventig, blijft hij werken als freelance realiseren vele cartoons voor de RAI.

Die jaren zijn de cult speelfilm De dwerg en de heks, eerste geanimeerde erotische Italiaanse en animaties voor films ... En zo bang voor Paul Cavara en Schandalig Gilda door Gabriele Lavia. Actief tot de jaren negentig, onder zijn recente werken omvatten de functie Kim en tv-theme song van Linda en de brigadier met geanimeerde versies van Nino Manfredi en Claudia Koll. Tot 1980 was hij voorzitter van de Nationale Technische Film en Animatie carrière heeft hij talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk. Het beroep van animator is vaak verbonden met die van tekenaar, cartoonist, illustrator, schilder en schrijver.

Awards

  • 1964 - Marcus Aurelius goud voor Animatiefilm
  • 1975 - Gouden Medaille "Het leven voor de bioscoop"
  • 1978 - Award Fantoche "Animated cinema"
  • 1992 - Zilveren medaille Literary Prize "Pieve S. Stefano"
  • 2001 - Meester van de animatie all'Expocartoon

Filmografie

Feature Films

  • 1973 - De dwerg en de heks
  • 1974 - Het verhaal van de jungle
  • 1991 - Kim

Halflang films

  • 1961 - Een honderdduizend competities in de ruimte

Korte films

  • 1947 - De laatste Sciuscia
  • 1952 - Attanasio paard tevergeefs
  • 1962 - puppy problemen
  • 1962 - De schilders van de prehistorie
  • 1962 - Menenio en oilmen
  • 1962 - Just Married
  • 1962 - Anastasio schilder
  • 1962 - Boat campagne
  • 1962 - De twee luie
  • 1965 - Rhapsody Sardijnse
  • 1965 - Le Papillon
  • 1965 - De benoeming
  • 1976 - The Blackbird
  • 1976 - We moeten remeber
  • 1976 - Bloody Peanuts
  • 1986 - Schandalig Gilda
  • 1994 - Le village de joie

Korte reclamefilms

  • 1946 - Dot visser
  • 1946 - Summer Storm
  • 1952 - Counterattack Alka / Operation A. S.
  • 1966 - Wie is deze vriend? / Zwart de spoiler
  • 1979 - Gek voor Findy

Samenwerkingen als animator

  • 1942 - Pulcinella en de tijd van Louis Job
  • 1943 - Teelt van Rossini Antonio Rubino
  • 1944 - The Rose van Bagdad Anton Gino Domeneghini
  • 1954 - cabine en poppen Sergio Corbucci
  • 1958 - Er was eens een soldaat en Luciana Vittorio Cossio Punsuti
  • 1961 - Pulcinella Cetrulo van Acerra Antonio Attanasi
  • 1962 - Rome anna nul door Paolo Uccello
  • 1965 - Kat Philip licentie invloed Pino Zac
  • 1976 -... en zo bang voor Paul Cavara
  • 1986 - Schandalig Gilda door Gabriele Lavia

Serie en Interludes

  • 1964 - Popeye
  • 1965 - Kresy Kat
  • 1968 - Motor
  • 1971 - De knoppen
  • 1974 - Intermezzo
  • 1977 - Semplicino
  • 1978 - SuperGulp! Strips op TV
  • 1987 - Geschiedenis live
  • 1987 - Historische Jokes

Headlines

  • 1959 - Soorten Strand van Mario Mattioli
  • 1967 - Little Rita in het westen van Ferdinando Baldi
  • 1982 - De ventilator, de scheidsrechter en de speler van Pier Francesco Pingitore

TV's

  • Serie Murder
  • Theater EDUARDO
  • Primal Future
  • Excentrieke visioenen
  • Linda en Brigadier

Voor de camera

  • 1943 - De kinderen kijken naar ons door Vittorio De Sica
  • 1964 - 1000 en het eerste ontwerp van Paolo Uccello
  • 1967 - De aardappel Gibb
  • 1972-1978 - Een temperament tot 42 ° Sandro Lodolo
  • 2006 - Gibb in Cinecitta kartonnen Beppe Rizzo
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha