Graziano Diana

Graziano Diana is een Italiaanse regisseur en scenarioschrijver.

Een afgestudeerde van de Experimentele Center van Camerawerk, werkte mee aan het scenario van de Macaroni en Gezin, geregisseerd door Ettore Scola.

Biografie

Blijft in de jaren na zijn werk als scenarist samenwerken vooral met Ricky Tognazzi en Simona Izzo met wie handtekening ultra '91, Vine verslikte Canon inverse van 2000. Met Simona Izzo handtekening De voorraad '93, Maniaci sentimentele 1994 All de vrouwen in mijn leven in 2007 en de Vader en de Foreigner in 2010, van de roman van Giancarlo De Cataldo, geregisseerd door Ricky Tognazzi. Hij heeft met Angelo Pasquini Ordinary Hero geschreven door de gelijknamige essay van Corrado Stajano, geregisseerd door Michele Placido.

Evenals in de film Graziano Diana wordt bevestigd als de auteur op het gebied van televisie, het schrijven: Last, '98, geregisseerd door Stefano Reali, Vrouwen van maffia, geregisseerd door Giuseppe Ferrara, de oom van Amerika geleid door Rossella Izzo, Soldiers of Peace , geregisseerd door Claudio Bonivento, winnaar van de Saint Vincent Grolla d'oro voor beste scenario tv van het jaar; Vrienden; Don Bosco; De verkeerde man, geregisseerd door Stefano Reali, genomineerd voor de Gouden Grolle; De rechter Mastrangelo ,, geregisseerd door Enrico Oldoini; De maan en het meer met Antonio Monda geschreven en geregisseerd door Andrea kardinalen, de vrouw van de zondag, 2011, geregisseerd door Giulio Base

In 2007 regisseerde hij de televisiefilm Life gestolen, Raiuno met Beppe Fiorello, wiens oorspronkelijke programmering voor 27 november 2007 wordt uitgesteld tot een geding door de toenmalige minister Mastella. De serie wordt dan uitgezonden door Rai Uno op 10 maart 2008. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman, Devil In 2010 regisseerde hij de tv-film, geproduceerd door Casanova Multimedia Edda Ciano en de Communistische met Stefania Rocca en Alessandro Preziosi, die gaat Raiuno 13 maart 2011.

De 13 juli 2013 ontving hij de "Stad van Pesaro" "voor zijn werk in de kleine en grote scherm."

In 2013 regisseerde hij van "The Gallipoli", die drie verdiepingen bestaat uit: "De commissaris", "rechter", "engineer", met Emilio Solfrizzi, Alessandro Preziosi, Alessio Boni, Luisa Ranieri, Ennio Fantastichini, Stefania Rocca, Enzo Decaro, Paola Pythagoras. De serie wordt uitgezonden op Rai in januari 2014. Hij won de award Acqui History, "Geschiedenis op tv", met bijzondere aandacht voor de aflevering "rechter", die vertelt over de ontvoering van rechter Mario Sossi door de Rode Brigades in 1974.

Filmografie

Richting

  • 2008 - Het gestolen leven
  • 2011 - Edda Ciano en de Communistische
  • 2014 - The Gallipoli

Scenario

  • 1987 - Teresa, geregisseerd door Dino Risi
  • 1988 - Tot ziens en bedankt, geregisseerd door Giorgio Capitani
  • 1991 - Ultras, geregisseerd door Ricky Tognazzi
  • 1993 - The Commons, geregisseerd door Ricky Tognazzi
  • 1994 - Maniaci sentimenteel, geregisseerd door Simona Izzo
  • 1995 - Gewone Hero, geregisseerd door Michele Placido
  • 1996 - Schroef verstikt, geregisseerd door Ricky Tognazzi
  • 1997 -. Teo geregisseerd door Cinzia Th Torrini
  • 1998 - Last, geregisseerd door Stefano Reali
  • 2000 - Canon reverse - Making Love geregisseerd door Ricky Tognazzi
  • 2001 - Vrouwen in de maffia, geregisseerd door Giuseppe Ferrara
  • 2002 - De oom van Amerika geleid door Rossella Izzo
  • 2003 - Soldaten van de Vrede, geregisseerd door Claudio Bonivento
  • 2004 - Vrienden, geregisseerd door Paul Dichters
  • 2004 - Don Bosco geregisseerd door Lodovico Gasparini
  • 2005 - The Wrong Man, geregisseerd door Stefano Reali
  • 2005 - De rechter Mastrangelo, geregisseerd door Enrico Oldoini
  • 2006 - De maan en het meer geregisseerd door Andrea Cardinals
  • 2008 - Het gestolen leven, geregisseerd door Graziano Diana
  • 2010 - De Vader en de Foreigner, geregisseerd door Ricky Tognazzi
  • 2011 - Edda Ciano en de Communistische geregisseerd door Graziano Diana
  • 2011 - The Sunday Woman, geregisseerd door Giulio Base
  • 2014 - The Gallipoli, geregisseerd door Graziano Diana
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha