Guggenheim Museum in Bilbao

)

Het Guggenheim Museum is een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in een gebouw ontworpen door de Canadese architect Frank O. Gehry. Het is gelegen in Bilbao in Baskenland, in het noorden van Spanje. Het Guggenheim in Bilbao is een van de vele musea van de Solomon R. Guggenheim Foundation.

Het museum werd ingehuldigd in 1997, in het kader van de revitalisering van de stad Bilbao en de provincie Vizcaya in het Baskenland uitgevoerd door het publiek. Sinds de opening heeft het museum uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie, trekken bezoekers uit vele landen van de wereld; waardoor het het symbool van de stad van Bilbao in de wereld.

Tentoonstellingen

De exposities in het museum te veranderen vaak, en meestal werkt in de twintigste eeuw, in feite de klassieke schilderijen en sculpturen zijn een zeer klein deel van de collectie, in vergelijking met andere vormen van kunst. Het gebouw is de belangrijkste werken bevat.

Kritieken

Het museum, in het bijzonder tijdens de bouw, kreeg kritiek van verschillende sectoren van de Baskische cultuur, in feite, de fondsen voor de bouw kwamen uitsluitend uit de kas van de cultuur van de Baskische regering, en vele eiste dat de fondsen waren uit andere gebieden, omdat de 'investering was vooral snijden bedrijfsleven, en werd de Baskische cultuur verlaten zonder geld.

Jorge Oteiza ook wel het Guggenheim Bilbao "kaasfabriek", en zwoer dat hij nooit zou toestaan ​​dat een deel van zijn werk werd tentoongesteld in het museum; maar zodra bouwde het museum zei dat het noodzakelijk is om te profiteren van wat er was en niet zijn werken ontkennen aan het museum zoals hij had beloofd.

Het gebouw is ook bekritiseerd vanwege de hoge kosten en het experimentele karakter van veel van de architectonische innovaties, waardoor het duurder en moeilijker te reinigen en te onderhouden hebben gemaakt: voor vocht titanium dat volledig bedekt het museum begonnen een werkwijze vergelijkbaar met oxidatie. Verder dezelfde titaan, Australië, gebrekkig was en elk vel met temperatuurschommelingen, begon een langzaam proces van vervorming verkrijgen dat de volledige structuur werd onderworpen aan continue restauratie.

In veel van de kritiek, werd echter ongedaan gemaakt door het onverwachte succes dat het gebouw en het museum over de hele wereld hebben genoten, waardoor enorme voordelen voor de stad, zowel op economisch en imago. Het ontwerp van het Guggenheim Museum in Bilbao ontving ook de International Award Puente de Alcantara. Het Guggenheim in Bilbao is het enige museum van Spanje dat de prijs aan Europees museum van het jaar heeft

Architectuur

Ontworpen door het architectenbureau van Frank Gehry, is het voor het publiek geopend in 1997 en sindsdien is het herbergt exposities van kunstwerken die behoren tot de Guggenheim Foundation en ook reizende tentoonstellingen. Snel museum bleek een van de meest spectaculaire gebouwen van het deconstructivisme zijn. Het museum is gevestigd in een totaal van 24.000 m², waarvan 10.600 zijn expositieruimtes, en is samengesteld uit een reeks complexe volumes, verbonden zo spectaculair. Het effect met de omgeving zeker sterk, maar tegelijkertijd niet voldoende om ruis, zelfs de indrukwekkende constructie combineert met de omgeving dankzij de eenvoudige elegantie ook door de materialen waarvan zij bekleed.
Het ontwerp van het museum en de bouw volgen perfect de stijl en methoden van Frank Gehry. Net als veel van zijn eerdere werk de belangrijkste structuur is radicaal gebeeldhouwde na bijna organische contouren. Het museum, zeggen de ontwerpers, heeft geen enkel vlak oppervlak in het gehele hotel. Een deel van het gebouw wordt doorkruist door een luchtbrug, en de buitenkant is bedekt met titanium platen en blokken steen zeer moeilijk te verkrijgen, hetzelfde voor de bouw van de Universiteit van Deusto.

Het gebouw, gezien vanaf de rivier, lijkt de vorm van een schip te hebben, dus een eerbetoon aan de haven van de stad waar hij woont. De panelen lijken glanzende schubben, en herinneren aan de invloed van organische vormen te vinden in vele werken van Gehry. Gezien vanaf het gebouw toont duidelijk de vorm van een bloem. Voor het ontwerp team van Gehry intensief gebruikte computer simulaties van de structuren, zodat ze vormen die slechts een paar jaar eerder onmogelijk, zelfs voor te stellen zou zijn geweest te ontwerpen.

Als het niveau van de rivier het museum domineert het uitzicht over de omgeving, het uiterlijk van het hoogste niveau van de weg is veel bescheidener en kunnen niet allemaal uit de toon met de meer traditionele gebouwen die rond stijgen.

Beschrijving

De structuur wordt weerspiegeld op het water van de Nervion en die van een kunstmatig meer gelegen aan de voet van een niveau iets hoger dan dat van de rivier, die ook deel uitmaakt van de expositieruimte. Het waterpeil van de branders zijn hier gevestigd, met gaten in de lucht, dat mengt met het gas te laten, en een aantal vakbonden ontstaan ​​gekleurde vlammen gemengd met spatten van water, waardoor het nog meer opvallend 's avonds een bezoek aan het Museum . Een hellingbaan verbindt de wandeling naar de rivier met een toren van onregelmatige vorm, met een interne trap die u toelaat om op de brug te komen. De toren fungeert dan ook als een schakel tussen het museum en de Ponte de La Salve, een van de belangrijkste straten die naar de stad en het gebouw is goed geïntegreerd in het stedelijk gebied, met vermelding van de wens om het museum te integreren met de rest van de regio.

De hoofdingang bevindt zich aan het einde van een van de belangrijkste straten van de stad, die plaatsvindt in de diagonaal en het aansluiten van het centrum van de stad naar het museum en is gelegen zes meter onder straatniveau. De interne structuur van het gebouw is onderverdeeld in drie niveaus, waarbij hallen bevatten, waaraan wordt toegevoegd een extra laag, voor airconditioningsystemen. De compositorische steunpunt van het gehele gebouw bestaat uit een hal, 650 vierkante meter en 50 meter hoog, van waaruit het licht ook de drie verdiepingen dat over het hoofd. Deze ruimte wordt verlicht door natuurlijk licht dat beide partijen doordringt door de grote ramen met uitzicht op de rivier, is het venster dat het dak van het hoogste punt van het gebouw van waaruit het licht komt zenithally vormt. Het atrium leidt ook tot het terras met uitzicht op het stuwmeer en is bedekt door een enorme dak ondersteund door een enkele stenen pilaar.
Er zijn ook 19 galeries die verbonden zijn met deze ruimte via een systeem van gebogen loopbruggen geschorst, glazen liften en trappenhuizen, ontworpen om een ​​draaiende collecties van het Guggenheim Foundation, het museum vaste collectie tegemoet te komen, maar sommige routes tentoonstelling gewijd aan hedendaagse Spaanse en Baskische kunstenaars. Sommige galeries hebben een traditionele volume en hun vorm wordt extern uiting van de volumes in de stenen, terwijl de anderen te laten zien duidelijke onregelmatigheden en identificeerbaar zijn vanaf de buitenkant titanium coating. Veel tunnels worden verlicht door dakramen dat de intensiteit van het natuurlijke licht te regelen via een systeem van gemotoriseerde blinds. De binnenruimtes bedoeld om de werkzaamheden te huisvesten werden ontworpen uitgaande van de kenmerken van de werken die werden ontworpen om tegemoet, waarvan sommige zeer groot.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan het onderhoud van het museum, zodat de messen van titanium behouden altijd hun glans; Vaak is het mogelijk om te zien dat de werknemers opgeschort door kabels, schone of reparatie coating met uiterste competentie.

De materialen

Titanium is een van de protagonisten van dit werk, aangezien zij een groot deel van de buitenoppervlakken. Titanium is gewonnen in Australië, smolt in Frankrijk, gelamineerd Pittsburg, gebeitst in Nederland en geassembleerd in Milaan en heeft een dikte van 0,3 mm folie. Andere delen van het gebouw, maar zijn bedekt met platen van kalksteen uit de groeven van Granada, met een dikte van 50 mm, en al gepolijst na installatie. Tweeduizend vijfhonderd glasplaten zijn nogal doorzichtige delen van het gebouw, gestructureerd in dubbele thermische kristal dat het interieur van hitte en zonnestraling beschermt.

Project

De Solomon R. Guggenheim Foundation is de eigenaar van een grote collectie kunst en het Guggenheim Museum in New York. Thomas Krens was de directeur van deze organisatie, en haar beleid van uitbreiding was gebaseerd op het verzenden van fondsen reizen met als doel het creëren van tijdelijke tentoonstellingen op verschillende plaatsen. Hij wilde ook twee kunstcentra in Europa op te bouwen, voor dit doel werden gekozen twee steden: Berlijn en Bilbao. Want de laatste hoofdkwartier ontworpen om een ​​oude museum van kunst bestaande rehabiliteren, en werd gevraagd om Frank Gehry naar het huis van het museum renoveren, zagen we het uitstekende werk van de architect voor de tijdelijke collectie van hedendaagse kunst. Puramenti juridische gronden, in 1990 was een internationale competitie die tien dagen duurde. Isozaki deelgenomen, de studie Coop Himmelbau en Gehry. De overwinning verleende de laatste bracht hem op het idee van de ontwikkeling niet de oude site van de stichting gekozen renoveren.

Gehry voorkeur aan een gebouw "from scratch" te ontwerpen. Het ontwerp en de implementatie van een dergelijke complexe structuur werd mogelijk gemaakt dankzij het gebruik van de meest moderne design software en computers. De locatie werd gekozen in het noorden van het centrum van de stad, aan de kant van de monding van Bilbao. Hij koos voor deze plek omdat hier het museum zou zichtbaar geweest van drie strategische punten van de stad, op de plaats van een oud industrieel terrein, als onderdeel van een plan voor de herbeoordeling van stadsplanning, die in 1989 begon, die een conferentiecentrum omvat een internationale luchthaven, een nieuwe metro en een plan van de opstelling van de oevers van de Nervion. De 18 oktober 1997 werd gevierd het gala opening die belangrijke architecten, verschillende persoonlijkheden uit de wereld van cultuur, en zelfs de koning van Spanje gerealiseerd. In aanvulling op deze partij legt hij uit een mediacampagne om het museum op het internationale toneel te lanceren.

Het project kreeg de International Prize Puente de Alcantara in 1998

De geïnduceerde op de lokale economie

Geschat wordt dat de bouw van het Guggenheim Museum heeft geproduceerd alleen in de periode 1998-2000 geleid tot een meer dan $ 635.000.000.

Andere projecten

Andere projecten

  • Burgerij
  •  Commons heeft foto's of andere bestanden op het Guggenheim Museum in Bilbao
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha