Harald Reinl

Harald Reinl was een Duitse.

Biografie

Reinl, een inwoner van Oostenrijk, maakte hij zijn eerste film ervaring naast pionier Arnold Fanck die poseert als een extra in een aantal van zijn films als Bergkristall, worden dan ook collaborateur.

In de jaren '60 begon zijn regie carrière en wijdde zich vooral voor films en documentaires van narratieve stijl die het publiek in de pracht van de natuur bezig.

Reinl, op een eigen niveau, was hij getrouwd 1946-1950 met Corinna Frank en 1954-1968 met actrice Karin Dor. Sinds 1967 werkte hij samen met de Duitse producent Artur Brauner. In 1969 produceerde hij de documentaire film van zijn belangrijkste carrière, getiteld De buitenaardsen zullen terugkeren, op basis van teksten van de schrijver Erich von Däniken.

Een tragisch einde haalde hem in het huis van vrienden in Tenerife toen hij werd dood gestoken tijdens de voorbereidingen van de film "Attila". De moordenaar bleek te zijn derde vrouw, de Tsjechische actrice Daniela Maria Delis zijn, die lijden aan alcoholisme.

Filmografie

  • 1930: Stürme über dem Mont Blanc)
  • 1931: Der weiße Rausch
  • 1938 Wildwasser
  • 1939: Oster-Skitour in Tirol
  • 1939-1944: Tiefland
  • 1946 Wintermelodie
  • 1948: Funk und Sport
  • 1948: Zehn Jahre später
  • 1949: Bergkristall
  • 1950: ohne Gesetz Gnade
  • 1951 Nacht ben Mont-Blanc
  • 1952: Der von Ammergauer Herrgottschnitzer
  • 1952 Hinter Klostermauern
  • 1953: Der Klosterjäger
  • Rosen-Resli
  • 1954: Der Engel schweigende
  • 1955: Solange du lebst
  • 1956: Die Fischerin vom Bodensee
  • 1956: Ein Herz für schlägt Erika
  • Johannisnacht
  • 1957 Almenrausch und Edelweiss
  • Die Prinzessin von St. Wolfgang
  • 1957: Die Zwillinge vom Zillertal
  • 1958: U 47 - Kapitänleutnant Prien
  • 1958: Die Grünen Teufel von Monte Cassino
  • 1958: Romarei, das Mädchen mit den Grünen Augen
  • 1959: Der Frosch mit der Maske
  • 1959: Das Paradies der Matrosen
  • 1960: Die Bande des Schreckens
  • 1960: Wir wollen niemals auseinandergehen
  • 1961: Der Fälscher von Londen
  • 1961: Im Stahlnetz des Dr. Mabuse
  • 1962: Der Schatz im Silbersee
  • 1962: Der Teppich des Grauens
  • 1962: Die unsichtbaren Krallen des Dr. Mabuse
  • 1963: 1. Winnetou Teil
  • 1963: Der Würger von Schloss Blackmoor
  • 1963: Die weiße Spinne
  • 1964: Winnetou 2. Teil
  • 1964: Zimmer 13
  • 1965: Der letzte Mohikaner
  • 1965: Der Mönch unheimliche
  • 1965: Winnetou 3. Teil
  • 1966: Die Nibelungen, Teil 1: Siegfried
  • 1966: Das Schwert der Nibelungen
  • 1967: Die Nibelungen, Teil 2: Kriemhilds Rache
  • 1967: Die Schlangengrube und das Pendel
  • 1968: Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten
  • 1968: Jerry Cotton, Fall nr. 6: Dynamit in grüner Seide
  • 1968: Jerry Cotton, Fall Nr. 7: Der Tod im roten Jaguar
  • 1969: Die Lümmel von der ersten Bank, Teil 3 - Pepe, der Paukerschreck
  • 1969: Dr. med. Fabian - Lachen ist die beste Medizin
  • 1969: Jerry Cotton, Fall Nr 8:. Todesschüsse ben Broadway
  • 1970: Die Lümmel von der ersten Bank, Teil 5 - Wir hau'n sterven Pauker in die Pfanne
  • 1970: Erinnerungen an die Zukunft
  • 1971 Kommissar X Jagt Die Roten Tiger
  • 1971 Verliebte Ferien in Tirol
  • 1971 Wer lacht zuletzt ben lacht besten
  • 1972: Grün ist die Heide
  • 1972: Der Schrei der schwarzen Wölfe
  • 1972 liebten Sie sich einen Sommer
  • 1973: Die blutigen Geier von Alaska
  • 1973 Schloß Hubertus
  • 1974: Der Jäger von Fall
  • 1974: Ein Taucher Toter nimmt kein Gold
  • 1976: Botschaft der Götter
  • 1977: ... und die Bibel hat doch recht
  • 1978: Götz von Berlichingen mit der Hand eisernen
  • 1981: Sieben Weltwunder der Technik, debuteert 1a 7
  • 1982: Im Dschungel ist der Teufel los
  • 1986: Sri Lanka - Leuchtendes Land
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha