Huis van de verminkte

Het Huis van de Verminkt van Florence is gelegen aan het Piazza Brunelleschi zuiden en het westen, en grenst in het westen en in het oosten door een reeks van reeds bestaande monumentale volume achthoekige rotonde van de Engelen en de reeks van de drie kloostergangen van het klooster Santa Maria degli Angeli: de Engelen, de Dode en dell'Ammannati.

Geschiedenis

Mislukte een eerste hypothese van de locatie van het huis van de verminkte Pratoni de Munt, aan het begin van de jaren dertig het stadsbestuur besloten om het gebouw in een centrum dat de herontwikkeling moet plaatsen; De keuze viel op het gebied tussen de Via degli Alfani en de Castellaccio, toen bezet het ziekenhuis van Santa Maria Nuova, en de interventie werd opgenomen in het nieuwe universitair centrum van Florence door Raffaello Brizzi voorgesteld.

De opdracht werd toevertrouwd aan Rodolfo Sabatini in 1931; een project op tijd het huis van verminkte met aangrenzende renovatie van de Rotonde van de Angels werd al in april van het volgende jaar vastgesteld werd verwacht dat het gebouw, met een rechthoekige aanhangsel die stilistisch dell'Ammannati de veranda voorgesteld, uitlijnen van zichzelf met het westen voorzijde van de Rotonde, vormen daarmee twee pleinen. Terwijl de werken waren op het punt om te beginnen, de gemeentelijke commissie voor de studie van PRG voorgesteld formulier op Via del Castellaccio een nieuw plein, nu Piazza Brunelleschi, die werd begrensd op het oosten door de bovengenoemde veranda, ten noorden van het huis verminkt en rond en ten zuiden van het nieuwe hoofdkantoor van de Spaarbank. Deze verandering geleid tot het uitstel van het gebouw naar het oosten; hoewel de typologische en formele is niet veranderd, het project was een substantiële wijziging naar wig in de gebouwen ten noorden ligt van de binnenplaats van, evenals belangrijke veranderingen in het systeem.

Het werk is gestart in september 1934 en op 1 juli 1936 gesloten; test werd uitgevoerd op 25 van dezelfde maand. In de toekomst zullen we een aantal wijzigingen aan te brengen: het is getransformeerd en gewezen op de omvang van de eer en maakte een loggia boven het dak.

Op 4 november 1937 was het gebouw "plechtig" ingehuldigd door de Koning.

Na de oorlog na de geleidelijke afname van veteranen en invaliden, het gebouw oversized vergeleken met de werkelijke behoeften: naast het gebruik van de rotonde voor totaal verschillende doeleinden, werden gegeven aan de USL kantoren in de westelijke vleugel de begane grond en een eigen bestuurskamer en het appartement van de voormalige conciërgewoning.

Architectuur

Het gehele complex van de engelen is verdeeld in verschillende delen: een, de echte huis, nieuw gebouwd, de andere - de rotonde, het klooster en het oude klooster van de Engelen - geherstructureerd: de tussenkomst door Sabatini betreft uitgevoerd nieuwbouw en renovatie van de rotonde, terwijl de reparaties waren door de Schone Kunsten.

Een lichaam diagonaal op een verdieping, met drie ramen aan beide zijden, sluit de achthoek met het volume van het echte huis van de verminkte, loodrecht op de voorkant van de kloosters Ammannati.

Outer

De bouw van het huis, een rechthoekig plan gebouwd op twee verdiepingen plus een kelder, heeft een compact volume doorspekt de hoeken door kantonnale zandsteen en horizontaal aan de fronten westen en zuiden, het pad blijft de bank door het eind marcadavanzale de eerste verdieping; een overdekte opent naar het stadsbeeld door een loggia verwoord door Toscaanse kolommen in zandsteen.

Gezichten westen en het zuiden, strikt symmetrisch, worden ze gekenmerkt door portals op het centrale archivolt, de eerste met daarboven een balkon en een groot raam, de tweede door een tripartiete loggia met Toscaanse zuilen. Ze worden ook gekenmerkt door rechthoekige ramen op de begane grond en eerste verdieping, omlijst in zandsteen die zijn geplaatst tussen de medaillons in steen met militaire symbolen.

Intern

Het interieur wordt gekenmerkt, op beide verdiepingen, een grote zaal; de begane grond van een stenen trap leidt in de passage, terwijl de centrale grote trap met stappen en stenen balustrade, leidt naar boven. Op de eerste verdieping zijn er, naast de kantoren, de aula en de raad, die verschillen van de meest verfijnde materialen: de eerste presenteert verzonken plafond, marmeren vloeren en riquadrature marmer op de muren, glas-in tripartiete loggia en marmeren bas-reliëfs boven de deur; terwijl de tweede is het houten plafond en fresco's op de muren, los van het oude klooster van de Engelen en hier verhuisd.

De gangen van de begane grond worden gekenmerkt door een verlaagd gewelf en krabben met consoles in steen, terwijl de bovenste verdiepingen hebben deuren omlijst in steen en tegelvloeren; Het trappenhuis heeft een genageld gewelf met consoles, een donkere lantaarn in zandsteen op het plafond drie archivolt ramen aan de noordzijde. Vloeren zijn terrazzo in kantoren, groene marmer in de kamer van de directeur.

De ramen van de lodge, de ogen en het dakraam van de ronde hebben glas in lood en versierd met militaire emblemen en allegorische voorstellingen van de Grote Oorlog, door John Tolleri; drie medaillons marmeren bas-reliëf van de zaal zijn het werk van Angiolo Vannetti en die aan de voorkant, ook met militaire beelden en symbolen van de gevallen en verminkt, werden gemaakt door het bedrijf Stralen waarschijnlijk ontworpen dezelfde Sabatini.

Kritische fortuin

Sinds de opening van het Huis van Verminkt Florentijnse werd onderworpen aan zware kritiek, vooral voor zijn neo-renaissance cijfer: verwijzen naar "herstel" van de ronde, Pagano er kritiek op de structurele hybriditeit en de keuze om gebruik te maken van moderne utilitaire structuren te maken, zelfs wanneer, nodig mascherandole vervolgens met grof coatings stijl. In de volgende jaren op het gebouw valt absolute stilte, slechts onderbroken zeer recent door synthetische oordelen: de Cresti hem als "matig", terwijl de Cozzi benadrukt slechts de operatie "prachtige isolatie", een typisch voorbeeld van de architectonische landschap van de Florentijnse decennia , gemaakt door Sabatini.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha