Ila

ila, pseudoniem Ilaria Scattina, is een Italiaanse singer-songwriter. Gecomponeerd in het Italiaans, Engels, Genuese.

Biografie

Het groeit in zijn woonplaats, Genua, waar hij vanaf 1995 als gitarist en zanger en vervolgens naar voren als een songwriter. In 2000 verhuisde hij naar Milaan, en op dat moment begon hij samen te werken met het Italiaanse label CinicoDisincanto. In 2004 bracht hij zijn eerste single "Ik denk dat ook."

Na een radio-tour, nam hij zijn eerste album, Hoofdpijn, voor CinicoDisincanto / Tube Jam Records, die vervolgens wordt gepubliceerd in 2007, neemt deel aan SanremoOff, naar "Primomaggio hele jaar 'en won de award Ecoradio voor vrede.

Op deze schijf volgt een tour die haar leidt naar het podium met de Duitse Ayo, de Noorse Terje Nordgarden en Daniele Silvestri delen.

Na het vrijgegeven van de eerste schijf van de EP "Het is goed" en "Als ik kon vliegen," voordat hij verhuisde naar de samenstelling in het Engels en de oprichting van de nieuwe band "Ila & amp; de Happy Bomen".

In 2010 werd hij gekozen voor het project Engels "Aftershock Project" bedacht door producer en componist Nitin Swahney, met wie hij deelt het podium in Engeland en Italië.

In 2011 bracht ze haar tweede album, getiteld "kleine wereld" die in het buitenland bekend maakt, dankzij de medewerking van producer Jesse Harris, de Franse Pascal Daniel en Robi Zonca. Hieruit volgt een tour die de kunstenaar te steunen Cristina Donà brengt.

In 2011 publiceert een derde EP getiteld "Ik hou van de kleine dingen."

In oktober 2012 maakte hij zijn debuut als schrijver door de publicatie van zijn eerste roman, getiteld "Geen blik op de hemel."

In november 2012 het derde album, de tweede met Happy bomen, getiteld "Geloof het," een werk in het Engels, Italiaans, Portugees en Genuese, die de samenwerking met Franco Cava ziet, met wie hij componeerde het lied "O ce" publiceerde hij .

Voor oktober 2014 publiceert de schijf "Ila en haar kameraden", een album van herinterpretaties van de traditionele stukken matrix spirituals, folk blues en oude landen in de hoofdrol met Ila, 16 muzikanten: Teo Marchese Lorenzo Fugazza, Alessandro Ducoli, Robi Zonca, veronica Sbergia, Marco Grompi, Stefano Galli, Daniel Gozzetti, Sir & amp; De Ivanoe, Jessica Crotti Stefano Donadoni, Teo Airoldi, Paul Cavagnini, Rosario Rampulla, Fabio Costanzo.

Band

De band Ila & amp; de gelukkige bomen wordt gevormd door:

  • Ila, stem, gitaar, ukelele
  • Paul Legramandi, laag en koren
  • Teo Marquis, drums, percussie en koren
  • Lorenzo Fugazza, gitaar, banjo en zang.

Andere activiteiten

In 2008 schiet hij de documentaire De oorlog van de armen die de situatie van de muzikanten in Italië beschrijft.

In 2010 maakt de stichting De muziek geeft het hart - Music Week vooraanstaande musici van alle soorten om te spelen in ziekenhuizen en schuilplaatsen in heel Italië.

Discografie

Album

  • 2007 - Hoofdpijn
  • 2011 - Kleine Wereld
  • 2012 - Geloof het
  • 2014 - Ila en haar makkers

Compilaties

  • 2007 - Pallottolion in Primomaggio hele jaar
  • 2010 - Cala vrede in Kerstmis in kerken
  • 2011 - De taal Vrouwelijke Anatomie

Single

  • 2004 - Ik denk ook
  • 2011 - Morgen

Video

  • 2011 - Ik zal de deur te sluiten, oom zanger Production
  • 2011 - Morgen, geregisseerd door Francesco Di Maio
  • 2012 - Zon, Oom zanger Production
  • 2013 - of CE Uncle zanger Production
  • 2013 - Generic Je oom zanger Production
  • 2013 - Geloof het, oom zanger Production
  • 2014 - Bull, Oom zanger Production
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha