Indila

Adila Sedraia, bekend onder het pseudoniem Indila, is een Franse zanger en songwriter.

Biografie

Geboren in de Franse hoofdstad, is hij 'kind van de wereld "genoemd. Zijn familie heeft veel oorsprong: Algerije, Cambodja en India. Vloeiend in drie talen: Frans, Engels en Hindi talen die ook gebruikt om zijn liedjes te zingen.

Carrière

Zijn muzikale invloeden zijn Michael Jackson, Ismaël Lô, Concha Buika, Warda Al-Jazairia, Jacques Brel en Lata Mangeshkar. Tijdens zijn carrière heeft hij samengewerkt met vele belangrijke kunstenaars van de Franse muziekwereld, oa: Rohff en Soprano. De 13 november 2013 bracht hij zijn eerste solo enkele titel Dernière danse, ze samengesteld en uit zijn debuutalbum Mini World, uitgebracht op 24 februari 2014. Het nummer bereikte de tweede plaats in de Franse musical. De 11 april 2014 de tweede single van het album titel Tourner Dans Le Vide. De 27 juni 2014 publiceerde de derde single van het album getiteld SOS. In de herfst van datzelfde jaar publiceerde hij op zijn youtube kanaal Vevo, de nieuwe single genaamd Love Story.

Discografie

Album

  • 2014: Mini World - Universal Music Group

Single

  • 2012 - Bye Bye Sonye
  • 2013 - Dernière danse
  • 2014 - Tourner Dans Le Vide
  • 2014 - S.O.S
  • 2014 - Run Run
  • 2014 - Love Story

Samenwerkingen

  • 2010 - Criminel met de band TLF
  • 2010 - Poussière van het rijk met de Franse rapper Nessbeal
  • 2010 - Hiro met Franse rapper Soprano
  • 2011 - Thug Mariage met de Franse rapper Rohff
  • 2012 - Dreamin met Franse rapper Youssoupha
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha