Lieutenant Pigeon

De Lieutenant Pigeon waren een band van folk muziek en absurde inwoner van Coventry, Engeland.

Carrière

De Lieutenant Pigeon waren een muzikale groep populair in de vroege jaren zeventig. Het was een spin-off van een experimentele muziek groep genaamd Stavey Makepeace, het werd opgericht door Robert Woodward. Het geluid van de groep werd gebeld door een pesnte ragtime piano gespeeld door Woodward's moeder, Hilda.

Ik realiseerde me twee hit Liutenant Pigeon: Mouldy Old Dough, geschreven door Robert Woodward en collega Nigel Fletcher, die de eerste plaats in 1972, gevolgd door Desperate Den nam. Beide nummers waren grotendeels instrumentaal, met de titel, die vrijwel de enige manier verstrekt.

Op 28 december 1972 heeft de Lieutenant Pigeon traden ze op Top of the Pops zingen Beschimmelde Oude Deeg.

De Liuetenant Duif, in de herfst van 1974, werd ze geraakt met een cover van het nummer Ik neem je mee Home Again, Kathleen.

De Lieutenant Pigeon is scolsero in 1978. Hilda Woodward overleed 22 februari 1999.

Lidmaatschap

  • Robert Woodward - gitaar, keyboard, fluit
  • Hilda Woodward - piano
  • Stephen Johnson - basgitaar, fluit
  • Nigle Fletcher - Batterij

Discografie

Single

  • 1972: Mouldy Old Dough
  • 1972: Desperate Dan
  • 1973: Oxford Tassen
  • 1974: Ik neem je mee Home Again, Kathleen
  • 1975: The Blue Danube
  • 1975: Rockabilly Hot Pot
  • 1976: Goodbye
  • 1976: Grandfather's Clock
  • 1977: Spangles
  • 1978: Disco Bells
  • 1978: Bye Bye Blackbird
  • 1981: op en neer Like This

Album

  • 1973: Beschimmelde Oude Muziek
  • 1973 Pigeon Pie
  • 1974: Pigeon Party

Verzamelingen

  • 1974: Ik neem je mee Home Again, Kathleen
  • 1998: Mouldy Old Dough
  • 2001: Het beste van Lieutenant Pigeon
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha