Macaca radiata

De Indiase Bonnet makaak is een primaat van de Cercopithecidae.

Beschrijving

Het is een soort van makaak kleiner: reuen wegen 5-8 kg, vrouwen tussen de 3 en 5 kg. De lichaamslengte ligt tussen 35 en 60 cm, de staart lang zoveel lichaam.

Het haar is kort en grijs-bruin aan de rugzijde en witachtige aan de ventrale. Het hoofd wordt bekroond door twee plukjes; de snuit is haarloze roze en bruin bij mannen en vrouwen.

Verspreiding en habitat

Het gebied is in het zuiden van India. Woont in forteste en in de bergen, tot aan de hoogte van 2200 meter.

Biologie

De dag activiteit en vindt plaats meestal op de grond, terwijl de nachtrust wordt gedaan op de bomen. Het dieet bestaat uit fruit, noten, zaden, bloemen, granen en ongewervelde dieren.

Dit makaak leven in grote groepen waarin vrouwen onder volwassenen zijn ongeveer twee keer zo veel mannen. De vrouwtjes hun hele leven doorbrengen in de groep ze zijn geboren, terwijl de mannetjes verlaten aan het begin van de seksuele rijpheid. Levensduur in het wild is ongeveer 20 jaar, maar in gevangenschap kunnen hoger zijn dan dertig jaar.

Ondersoorten

Twee ondersoorten zijn geïdentificeerd:

  • Macaca radiata radiata
  • Macaca Radiata diluta.
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha