Miniopterus mossambicus

Miniopterus mossambicus is een vleermuis familie van Miniotteridi endemisch aan Mozambique.

Beschrijving

Afmeting

Knuppel van kleine omvang, de totale lengte tussen 99 en 104 mm, de lengte van de onderarm tussen 41 en 44,9 mm, de lengte van de staart tussen 47 en 50 mm, de lengte van de voet tussen 6 en 9 mm, de lengte de oren tussen 8,8 en 10 mm en een gewicht tot 9 g.

Verschijning

De dorsale delen zijn grijsbruin, terwijl de ventrale delen zijn iets duidelijker met de basis van de haren donker. Het voorhoofd is hoog en afgerond, de neus is smal en met zeer kleine neusgaten. De oren zijn kort, driehoekig, goed gescheiden onderling en met het afgeronde einde. De tragus is lang, recht, bredere eind en smaller aan de basis. De vleugels zijn aan de achterzijde en enkels bevestigd. De lange staart is volledig opgenomen in de grote uropatagio. Het loopvlak is lang en zonder kuip.

Biologie

Levering

Het voedt zich met insecten.

Verspreiding en habitat

Deze soort is wijdverspreid in het westen en het noorden van Mozambique.

Staat van instandhouding

Deze soort, die pas onlangs is ontdekt, is nog niet voorgelegd aan een retentiebeleid.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha