Moi dix Mois

Moi dix Mois is een gothic metal band met sterke invloeden symfonische metal, Japanse geboren 19 maart 2002 in Tokio en nog steeds in bedrijf.

De groep is het geesteskind van Mana, de leider en gitarist van de Japanse band Malice Mizer, waarvan het verschilt het uitvoeren van een project meer gothic dan de vorige groep, zonder al te veel verandering geslacht.
Gotische stijl van deze groep leidt tot de vorming van het karakter elegant, androgyne, arrogant, als gevolg van de traditionele norm van schoonheid volgens de Japanse cultuur, van wat we gemeld hetzelfde Mana. Naast het schrijven van muziek en teksten, Mana componeert met computer programmering modi voor zijn liedjes. De naam van de groep is een term bedacht door Mana. 'Moi': me, en 'Dix Mois' betekent 'Tien maanden' in het Frans. De impliciete betekenis van dix Mois is de geboorte en het begin van de 10 maanden periode van de menselijke foetale ontwikkeling als embryo in de baarmoeder, volgens de Japanse kalender. Ook is het getal 10 toegekend aan een bepaalde connotatie van Mana; een combinatie van '1' is het begin, en '0' betekent dat de eeuwigheid en oneindigheid.

Opleiding

  • Seth - voice
  • Mana - gitaar
  • K - gitaar en de dood stem
  • Sugiya - laag
  • Hayato - Batterij

Ex componenten

  • Juka - voice
  • Kazuno - bas
  • Tohru - drums
  • Shadow X - dood voice

Debat over gender

Vaak Moi dix Mois worden beschouwd als slechts een visual kei band sinds het wijdverbreide gebruik van zeer spectaculaire kostuums. Echter Mana heeft herhaaldelijk verklaard dat het geslacht doet is gothic metal, en in een recent interview met een Franse televisie zei dat hij komt over het algemeen uit een combinatie van rock en klassieke muziek

Discografie

Album

  • 2003 - Infernal Dix
  • 2004 - Nocturnal Opera
  • 2006 - Beyond the Gate
  • 2007 - DIXANADU
  • 2010 - D + SECT
  • 2004 - Infernal Dix
  • 2005 - Nocturnal Opera
  • 2006 - Beyond the Gate; twee versies: "gewone" en "beperkte"
  • 2007 - DIXANADU; drie versies "gewone CD", "limited CD" en "beperkte LP"

Single

  • 2002 - Dialogue Symphonie
  • 2004 - Shadows Temple
  • 2004 - Pageant
  • 2006 - Miss Lamentful

DVD

  • 2003 - Dix Infernal - Scars of Sabbath
  • 2005 - Nodig om Immoraliteit - Moi dix Mois Europe Live Tour 2005
  • 2008 - gedoemd: raison d'etre DIXANADU Europe Live Tour 2007

Publicaties beperkt tot slechts Fanclub

  • 2002 - Voice From Hell
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha