Museum sinopias


In het Museum van sinopias op de Piazza del Duomo in Pisa herbergt de voorbereidende tekeningen, precies, de fresco's van de monumentale begraafplaats.

De fresco's, het werk van verschillende kunstenaars, waaronder Buffalmacco, Andrea Bonaiuti, Antonio Veneziano, Spinello Aretino, Taddeo Gaddi, Piero di Puccio, Benozzo Gozzoli en andere, ooit bedekt de muren van de begraafplaats en werden vernietigd of zeer beschadigd door ' brand van 1944 als gevolg van een geallieerde bombardementen.

Bij die gelegenheid kwamen ze van de fresco's voor de meest dringende restauratie en vond deze voorbereidende tekeningen opmerkelijk behouden. Na de restauratie in het museum werden geplaatst vandaag, gelegen in het zuiden van het Piazza del Duomo, waar sprake is van een van de loketten van het monumentale complex.

In het museum, naast sinopias hetzelfde, er zijn twee gebieden van multimedia. Waar men wordt gespeeld in stereoscopische 3D-simulatie van de monumentale begraafplaats door de eeuwen heen, de ander, waar, in een soort kleine bioscoop wordt geprojecteerd een audiovisueel beschrijving van de structuur en het herstel van de scheve toren van Pisa, op dit moment alleen in het Engels .

Geschiedenis

Naar aanleiding van de brand op het dak van de monumentale begraafplaats, die zich in juli 1944, de vraag was behoud van de fresco's van de begraafplaats en de voorbereidende tekeningen, aan het licht gebracht door de eerste "scheuren" van de schilderijen erboven in 1947. Volledig hersteld met de geleidelijke tussenkomst detachement dell'arriccio gevonden, werden sinopie tijdelijk tentoongesteld in 1952 op het kerkhof en in de zalen gemaakt achter de noordkant van het zelfde. Sinds 1955 begon hij de mogelijkheid overwegen te verhuizen de grote fresco's in de veranda en bevestig sinopias in een naburige overwegingen werden drie 1963 en 1968 in verschillende debatten uitgewerkt en die eindigde met de identificatie van de geregistreerde past in een van de paviljoens geëvacueerd uit het nabijgelegen ziekenhuis van Santa Chiara, met name in de lange paviljoen met uitzicht op de kathedraal plein, waarvan in 1969 de Vereniging voor de Primate, door de Hoge Raad van Oudheden en Fine Arts, verwierf het gebruik van een deel .

De oude paviljoen, dat de kloof ten zuiden van het Piazza del Duomo sluit, werd gebouwd in 1337 door meester Andrea Puccio Capogrosso Ciomeo Giannino, zei Corso. Het was oorspronkelijk de bedoeling om te schuilen peregrinarium infirmorum; in 1338 waren er uitgevoerd de geschilderde versieringen op het exterieur en interieur muren van de valse Bozzato Coluccio schilder uit Lucca. Tussen 1830 en 1832, onder de werken uitgevoerd door Leopold II naar het ziekenhuis complex te verbeteren en te herinneren in 1835 een plaquette aangebracht op de buitenkant van de westelijke muur, werd het paviljoen uitgebreid naar de school van de anatomie te huisvesten, werd er verwijderd de oude vloertegel, er werden geopend nieuwe ramen en het plafond werd herbouwd. In 1908 begon hij met de stonacatura hele gevel, die verscheen op de dertiende-eeuwse elementen naar verluidt behoren tot de eerste opzet van het ziekenhuis, later omgezet in een hospice voor pelgrims.

Restauratie werk voor de oprichting van het nieuwe Museum van sinopias begon in 1971 met de verwijdering van interne werken, in 1972 concludeerde De locatie bleek kelder van meer dan een meter van de oorspronkelijke quota, totaal gepleisterd, door scheidingswanden halfhoge en voorzien een galerie perimeter gietijzeren dateert uit de negentiende eeuw.

In 1975 in werking treden van de vervanging van vervallen houten dakspanten met beton zette hij; interventie, die door het ministerie van Openbare Werken uitgevoerd, werden gereconstrueerd, twee originele oude dakspanten.

Tussen 1975 en 1979 was hij de restauratie door de oppertoezicht van Pisa. Het werk bestond uit de restauratie van de oude bestrating, het verwijderen van het gips en het herstel van de oorspronkelijke hangen, waarop ze terugkeerden naar het decoratieve motief veertiende tot Cantones licht - dat wil zeggen met horizontale banden geschilderd in grijs afwisselend beroep opstelt gevormde loodwit -, de dertiende-eeuwse niches compartiment aan de langswanden - aan elk bed voor de zieken -, belastingen, de drempels en de scharnieren van de deuren van de communicatie tussen de kathedraal plein en het ziekenhuis ruimte en uiteindelijk de veertiende eeuw lancet raam omlijst vloeren op de westelijke muur. Het werk werd uitgevoerd door de werknemers van de Opera Aartsbisschoppelijk Pisana en bedrijven Cellini Florence, Napoleon Chini Ghezzano en Giuseppe Cerini Ponte a Poppi uitgevoerd. Vanaf 1976 en tot 1979, is overgegaan enscenering van het museum, door de Opera van het Aartsbisschoppelijk Pisana, met de hulp van het ministerie voor cultureel erfgoed en milieu.

De kritiek

Volgens de ontwerpers, wier voorstellen voor actie "had het comfort van voortdurende controles" zowel met de bevoegde instanties, via de pers, de publieke opinie, de "bijzondere gevallen bepaald door de opname van moderne modulaire structuren binnen een container meerdere malen gerenoveerd "ze waren gericht" met strengheid en eenvoud, maar ook zonder valse bescheidenheid, "trouw aan de begrippen" flexibiliteit, aggregatie en hergebruik "in het geval van het hebben van het milieu terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm, zonder het lijdt geen schade. Tegen een aantal aanvallen die door de pers tijdens de voortgang van het werk, de bedoeling van rivificare de oude ruimte door een moderne interventie in het werd gedeeld en ondersteund door Giovanni Michelucci waarvoor 'objectieve grondslag ligt aan de tussenkomst van de restaurator moet zijn animeren, niet te immobiliseren; bezielen niet kristalliseren de stedelijke complex of individueel gebouw Return, dat wil zeggen, het leven en beweging in wat voor inactiviteit of onbruik kunnen sterven, het plaatsen van het terug in de levende lichaam van de stad, in de stroom van activiteiten en interesses. stroom van de lokale gemeenschap "

Architectuur

Meer dan met het ziekenhuis paviljoens achter het complex van Santa Chiara, het gebouw is in directe relatie met de monumentale architectuur van het plein, waarvan biedt nieuwe perspectieven van de grote boog geglazuurd aan de noordelijke muur. Het museum heeft een gecombineerde grootte van ml. 53x14 naast de invoermagazijn, dan bezetten ongeveer de helft van de lange tafel op het vierkant, de resterende voorraad in het ziekenhuis en zoals bankingkantoren.

De lange baksteen plafond een symmetrische samenstelling met twee rijen vensters en twee portalen ingelijst factuur zeventiende plaatsen bijna tot het einde. Toegang tot het museum wordt gedaan, uitgaande van de hoek van de Via Roma, de tweede portal, bijna perfect in lijn met die van de buurman aan de overkant van de begraafplaats. Naast het portaal naar de rechterhoek toren, het metselwerk willekeurige lengte en identificeert het lichaam van het gebouw toegevoegd in de negentiende eeuw. De ingang heeft de opening boog met tocht rechthoekige steen, ingevoegd in een compositie met stenen fries schrijven en gevel top slakkenhuis omgekeerde.

De portal wordt bekroond door een kleine klokkentoren in steen die de goot gevormd vloeren snijdt, het onderbreken van de prestaties van het einde muren om penthouse. Onder de toren is geplaatst een kompasroos steen. De bovenste rij van de ramen worden omlijst in steen. De deur van het ticket, vierkante, bedekt kruis en geplaveide vloeren, scheidt het lichaam van de bestaande eeuw. Dit is toegankelijk via een ingang aan de linkerkant en bestaat uit een parallellepipedum volume daarin een stelsel van platforms met elkaar verbonden op verschillende hoogten geplaatst, ondersteund door metalen structuren verankerd aan de grond en gesuspendeerd door middel van trekstangen met dunner bevestigingspunten zodat de muren niet wijzigen. De laatste, perfect leesbaar, hebben de oorspronkelijke hangende versierd met horizontale banden grijs, gesneden niches compartiment en opende het raam in het hoofd wees westen en de grote verlaagd boog in de muur naar het plein, dat de oude toegangspoort, die momenteel gesloten was door een glazen wand, die een ongekende glimp van het plein zelf biedt. Het zadeldak wordt ondersteund door betonnen spanten gedeeltelijk verborgen door een plafonatura waaruit filtert het daglicht door de ramen in het dak; de twee houten spanten opnieuw samengesteld worden geplaatst aan de oostkant in zicht te getuigen en laat de bestaande houten dak. Naast het gebruik van materialen die totaal verschillend van de originele, is het project gebaseerd op drie fundamentele uitgangspunten: "1- bereiden nieuwe spanten naar de top belasting te verhogen om de blootstelling van twee verdiepingen, 2 toestaan ​​- vinden top natuurlijke verlichting ontkend door muren gebied; 3 - de isolatie van de oude structuren -gebruikt als container-en de introductie van zwevende vloeren, waardoor de ruimte intact, kwalificeren, terwijl meerdere mogelijkheden van het lezen sinopias ".

De verticale kruis en geplaatst in het slot van de lift, met glazen wanden en scheidingswanden hoekige zichtbeton, vormen een eerste pauze direct na de entree vestibule, een soort filter tussen de kassa en museale ruimte; over de vestibule, de lange verhoogd platform suggereert dat de preferentiële pad en bereikt de bodem van een ander lichaam in de lengterichting schaal plaats die stijgt naar de eerste landing op zijn beurt verbonden door trappen dwarseinde tegenover de platforms hoger. De verticale en balkons hebben leuningen in kristal met stalen leuning. De beurswanden, zitplaatsen om niet de containerruimte invloed zijn op de langswanden langs de ingang platform opgehangen staven op verschillende hoogten, zichtbaar vanaf het balkon; andere zijn onder de eerste landing geplaatst. De platforms zijn voorzien van vloerbedekking, terwijl het loopvlak is geplaveid met terracotta tegels diagonaal geplaatst; op sommige plaatsen wordt overgelaten aan een kort gedeelte bekijken dell'impiantito hieronder.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha