Natalie Cole

Stephanie Maria Natalie Cole is een Amerikaanse zangeres, dochter van zanger Nat King Cole.

Onder zijn grootste successen kunnen zijn: dit zal worden, Sophisticated Lady, Pink Cadillac en onvergetelijke, uitgevoerd in virtuele duet met zijn vader.

Carrière

Hij debuteerde in 1975 met het album Onafscheidelijk, wiens eerste single zal dit worden bereikt het hoogtepunt van R & amp; B hitlijsten en won de Grammy Award voor "Beste Vrouwelijke Prestaties R & amp; B", het onderbreken van de opeenvolging van Aretha Franklin, die won de Award elk jaar sinds 1968. In datzelfde jaar won hij ook de Grammy voor "Best New Artist". Echter, zijn carrière heeft een remmende stop aan het begin van de jaren tachtig, als gevolg van een aantal ernstige problemen in verband met middelenmisbruik.

Die hersteld van hun problemen, Natalie Cole in 1985 en haar album Everlasting verkoopt twee miljoen exemplaren en ontving vele prijzen. Carrière Natalie Cole's gaat verder met een aantal albums en singles in de hitlijsten, maar het is vooral in 1991, dankzij Onvergetelijk, een virtueel duet met zijn vader, Nat, dat Cole krijgt internationale bekendheid. Onvergetelijk, van het album onvergetelijke ... met Liefde in feite won meerdere Grammy's, waaronder "Album van het Jaar", "Record of the Year", "Best Traditional Pop Prestaties".

In de volgende jaren, Natalie Cole uitgebracht talrijke albums verschijnen af ​​en toe op de hitlijsten. Zijn albums zijn blijven uitstekende verkoopresultaten hebben, en Cole wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars die het genre smooth jazz, speelde vaak in de jazz radiostations. Op 9 september 2008 werd het album Still Unforgettable, wiens eerste single Walkin 'My Baby Back Home is weer een virtueel duet met Nat King Cole.

Andere activiteiten

Naast zangcarrière, heeft Natalie Cole bleef sinds de jaren tachtig een sporadische activiteit als actrice. Cole is in feite verschenen in kleinere rollen in tv-serie Touched by an Angel, Law & amp; Orde en Grey's Anatomy.

Cole verscheen ook in de video van de rapper Nas, Can not Forget About You, waarbij een monster van Unforgettable gebruikt.

In 2000, heeft Cole een autobiografie, Engel op mijn schouder, waarin hij beschrijft zijn strijd tegen drugs, die een groot deel van zijn leven gemerkt gepubliceerd.

Privacy

De Cole was drie keer getrouwd. Het eerste huwelijk was met Marvin Yancy, met wie ze had haar eerste kind Robert Adam Yancy in 1977. Hij trouwde later met de drummer van de groep Rufus Andre Fischer, die de co-producer van het album Unforgettable ... With Love zal zijn. De derde man was Kenneth H. Dupree, maar het paar wordt momenteel echtscheiding.

Nieuwsgierigheid

  • Natalie Cole zong een duet in meerdere nummers met de grote Frank Sinatra, waaronder I Get A Kick Out Of You, de show van 1977 Sinatra & amp; Vrienden, en ze kunnen niet Take That Away From Me, het album Duets 1993.
  • Cole lijdt aan hepatitis C.

Discografie

  • 1975 - Onafscheidelijk
  • 1976 - Natalie
  • 1977 - Unpredictable
  • 1977 - Thankful
  • 1979 - Ik hou van jou zo
  • 1979 - We zijn de beste vrienden
  • 1980 - Do not Look Back
  • 1981 - Happy Liefde
  • 1983 - Ik ben Klaar
  • 1985 - Dangerous
  • 1987 - Everlasting
  • 1989 - Good to Be Back
  • 1991 - Onvergetelijk ... with Love
  • 1993 - Neem een ​​kijkje
  • 1994 - Hulst & amp; Klimop
  • 1995 - Stardust
  • 1997 - Sneeuwval van de Sahara
  • 1999 - The Magic of Christmas
  • 2002 - Stel een vrouw die weet de vijfde plaats in de Billboard 200
  • 2006 - Leavin '
  • 2008 - Still Unforgettable
  • 2008 - Caroling, Caroling: Kerstmis met Natalie Cole
  • 2013 - Natalie Cole en Español
  • 1978 - Natalie Live uitzenden!
  • 1996 - Een viering van Kerstmis
  • 2010 - De mooiste tijd van het jaar
  • 1982 - De Natalie Cole Collection
  • 1992 - TWIN BESTE NU
  • 1995 - Ik heb Love on My Mind
  • 1997 - dit zal worden: Natalie Cole Everlasting Love
  • 1998 - Super Best
  • 2000 - Greatest Hits, Vol 1.
  • 2001 - Love Songs
  • 2001 - Het beste van Natalie Cole
  • 2003 - Anthology
  • 2010 - Original Album Series

Andere projecten

Andere projecten

  • Burgerij
  •  Commons heeft foto's of andere bestanden op Natalie Cole
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha