Nycticeinops schlieffeni

De vleermuis is een vleermuis Schlieffen familie van Vespertilionids, Nycticeinops alleen soorten van het geslacht, de gemeenschappelijke in Afrika.

Beschrijving

Afmeting

Knuppel van kleine omvang, waarbij de lengte van het hoofd en van het lichaam tussen 40 en 56 mm, de lengte van de onderarm tussen 29 en 34 mm, de lengte van de staart tussen 26 en 37 mm, de lengte van de tibia tussen 12,1 en 13 , 9 mm, de lengte van de oren 11 en 13 mm en een gewicht tot 9 g.

Hersenzenuwen en tandheelkundige functies

De schedel is delicaat, met hoge jukbeenderen dun. De snavel is breed en stijgt geleidelijk naar de schedel. De sagittale kuif is slecht ontwikkeld. De bovenste snijtanden buiten enorm unicuspidati gescheiden door een kleine spleet van de honden.

Ze worden gekenmerkt door de volgende tand formule:

Verschijning

De vacht is dik, zacht en licht pluizig. Het dorsale deel variëren van de getaande gekleurde gember, terwijl het ventrale onderdelen variëren van licht bruin tot grijs-wit. De vleugel membranen zijn donker bruin, met zwartachtige aderen. De kop wordt lichtjes afgeplat, terwijl het gezicht is breed, vanwege de aanwezigheid van twee glandulaire massa aan de zijkanten, besprenkeld met een paar haren en de neusgaten die zijwaarts openen. De ogen zijn erg klein. De oren zijn donker bruin, ver uit elkaar, afgerond en met een kleine kwab achteren naar voren basis. De tragus is kort, bot en direct naar voren. De staart is lang en is volledig opgenomen in de grote, donkere uropatagio. De calcar is lang en met een kwab end. Het karyotype is 2n = 42 = 50 FNA. Individuen gevangen in Somalië plaats van een karyotype 2n = 34 = 52 FNA, waarbij de aanwezigheid van verschillende vormen cryptische suggereert.

Echolocatie

Zendt echo lage duty cycle, frequentie gemoduleerd met uitschieters tot 42,5 ± 0,3 kHz, smalle band en korte duur, met twee andere harmonischen behalve de fundamentele.

Biologie

Gedrag

Het nam toevlucht in de holten van bomen en gebouwen. De roofzuchtige activiteit begint voor zonsondergang.

Levering

Het voedt zich met kevers, muggen, motten, kokerjuffers en wespen.

Reproduktie

Het reproduceert in juni. Vervolgens vrouwen houden het sperma tot bevruchting vindt plaats in augustus en levering in november. Ze geven de geboorte tot 1-3 jong per keer.

Verspreiding en habitat

Deze soort is wijdverspreid in twee afzonderlijke gebieden van Afrika. De eerste strekt zich uit van de grens tussen Mauritanië en Senegal en over de centrale Mali, Burkina Faso, Niger, Zuid, Oost-Ghana, Togo en Benin, naar de centrale Nigeria, Kameroen en Tsjaad zuidwestelijke. Het tweede gebied strekt zich uit ten noorden van de noord-oostelijke Soedan, Eritrea, Ethiopië, oostelijke en centrale, in het noorden en het zuiden van Somalië, door Kenia, Tanzania, centrale Democratische Republiek Congo, Southern, Zambia, Malawi, centraal Mozambique en Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana het noorden, het zuiden van Angola, het noorden van Namibië, Zuid-Afrika naar het noordoosten van Swaziland. Een geïsoleerde populatie aanwezig is in het gebied van de Nijldelta.

Hij woont in de beboste savannes, vooral in de buurt van rivieren en meren.

Staat van instandhouding

De IUCN Rode Lijst, gezien het feit dat deze soort is heel gebruikelijk en zonder bedreigingen ranking N.schlieffeni als minimum bedreigde diersoorten.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha