Okean Elzy

Okean Elzy rock band is een Oekraïense. Het werd opgericht in 1994 in Lviv, Oekraïne. De zanger en frontman van de band Svyatoslav Vakarchuk. De Okean Elzy zijn bekend in het grootste deel van de GOS-landen. In april 2007 werd Okean Elzy uitgereikt door Oekraïense Rock Awards voor "Best Rock Group."

Geschiedenis

De band Okean Elzy werd in 1994 opgericht door vier jonge jongens in Lviv, Oekraïne.

Hun eerste concert vond plaats in de voorkant van de majestueuze Lviv Opera Theatre op 14 januari 1995. Een korte tijd later brachten ze een demo, genaamd gewoon 'DEMO 94-95'. In 1995 werd ze ook mee voor de eerste keer in de twee belangrijkste muziekfestival, Oekraïens - Chervona Ruta en Melodiya.

In 1996 werd de band en zet het festival circuit Oekraïners en ouder. Okean Elzy heeft deelgenomen aan Sribna Pidkova Festival, Alternatief 2, Perlyny Sezonu, Tavriyski Ihry, Hernsbach, Trash 96, 96 en RFI.

In 1996 ook Okean Elzy hield zijn eerste concert buiten Lviv. Hun eerste verschijning in Kiev vond plaats in 1996, waar ze speelden samen met Deep Purple. In november-december van hetzelfde jaar namen zij en hun eerste maxi-single groep "Budynok skla zi". Kort na de eerste film over deze rocksterren, gemaakt op basis van de TET TV Channel werd landelijk uitgezonden.

1997 zag hun tour in het zuiden van Frankrijk en het westen van Duitsland. Terug in Oekraïne in hun stad Lviv hield een geweldig concert.

In 1998 maakten ze de beslissing om de hoofdstad van Oekraïne te verplaatsen - Kiev, waar ze begon te werken aan hun eerste album "Tam, de nas NEMA". De video van de band die werd opgenomen voor het nummer "Tam, de nas NEMA". Hij zal worden herinnerd als de eerste videoclip van Oekraïne om hun stempel op MTV Rusland te maken, evenals van Frankrijk MCM Channel.

In het begin van 1999 begon Okean Elzy werken aan hun tweede album "Ya na Nebi BUV". In mei heeft de groep besloten om te proberen om Rusland te veroveren. Hun eerste optreden was op het legendarische festival Maxidrom. Er waren duizenden mensen die al hun liedjes kende en zongen.

Op 16 september, speelden ze een solo concert in Cafe MCM.

Discografie

Album

  • 1998 - "Tam, de nas NEMA"
  • 2000 - "Yananebibuv"
  • 2001 - "model"
  • 2003 - "Supersymetriya"
  • 2005 - "GLORIA"
  • 2007 - "Mira"
  • 2010 - "Dolce Vita"
  • 2013 - "Zembla"

Akoestisch album

  • 2003 - "Tviy formaat"

Singles

  • 1996 - "Budynok zi skla"
  • 2002 - "Kholodno"
  • 2004 - "Dyakuyu!"
  • 2006 - "Veseli, brate, Chasy nastaly ..."
  • 2009 - "Y khocu tak ..."

Compilaties

  • 2006 - "1221"

Soloproject

  • 2008 - "Vnochi"
  • 2012 - "Brussel"

Andere projecten

Andere projecten

  • Burgerij
  •  Commons heeft foto's of andere bestanden op Okean Elzy
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha