Oorlogsmonument

The War Memorial Como is een imposante toren, 30 meter hoog, geopend door grote ramen en volledig bedekt met stenen van Aurisina en Reppen.

Binnen, boven de kelder is er een monoliet van granieten Ik til een gewicht van 40 ton van gecoat dioriet Anzola, gegraveerd met de namen van de 650 gevallen Como Wereldoorlog. Afvaart van de wenteltrap u de onderste verdieping waar in een ruimte 90 ° gedraaid is er een altaar te bereiken; hier in de basis was er het heiligdom.

Op de gevel aan het meer wordt gesneden de zinsnede: "Vanavond slaapt in TRIESTE OF IN HET PARADIJS MET HELDEN". 10 oktober 1916 - Antonio Sant'Elia Op de rug in plaats daarvan: "MET KARST stenen stad viert de GLORIE van zijn kinderen".

Is gelegen in de openbare tuinen, het meer, naast de Volta Tempel en in de buurt van het Stadio Giuseppe Sinigaglia.

Geschiedenis

Het monument werd geïnspireerd door een schets gedaan in kleurpotloden en waterverf geschilderd in 1914 door futurist Antonio Sant'Elia, een van de meest illustere van Como gevallenen van de Eerste Wereldoorlog in feite herinner het monument. De hypothetische project van Sant'Elia betekende een waterkrachtcentrale. In eerste instantie was er een eerste ontwerp is ontworpen door de winnaar van de speciale wedstrijd Federico Frigerio, maar werd geblokkeerd door de autoriteiten. Inmiddels is het idee maakt zijn weg naar het monument op een plaats van het meer te bouwen en u wordt gevraagd om Terragni om een ​​voorstel op te stellen. Het project gepresenteerd door Terragni mits een instelling van twee parallelle verticale platen geperforeerd en dat ingesloten in de holle ruimte van de viering.

Een bezoek aan Como breekt in het debat over het monument ook de oprichter van de futurist Marinetti dat zich richt op een haalbare uitvoering van het ontwerp van de elektriciteitscentrale van Sant'Elia creëren, herhaalde als martelaar van de oorlog, het Como architect en oprichter van de futuristische beweging. Ondanks de kritiek van de Perzische storcimento over het monument van het project van een elektriciteitscentrale, de bekende futurist schilder Enrico Prampolini in 1930 de taak van het omzetten van het ontwerp van de St. Elias in een architectonisch en onder u beginnen met de bouw neemt hij onder leiding van Attilio Terragni, broer Jozef.

Al snel blijkt aan het falen van het project gebrek aan technische tekeningen. Dan open erf heet Terragni om in te grijpen. Gedwongen door de gebeurtenissen om haar voorstel te verlaten, completeert het ontwerp door Prampolini elimineren decoraties retoriek, het verfijnen van de vorm van de grote blokken, het plaatsen van de bovenste twee lantaarns en de planning van de crypte en de kapel opgesteld. Dus Giuseppe Terragni zijn de architectonische beslissingen, de keuze van materialen en de studie van het interieur.

Het monument, volledig ingevuld, werd geopend 4 november 1933 en opgedragen aan alle gevallen in het bijzonder St. Elias, auteur van de tekeningen waaruit de Terragni werd geïnspireerd om de futuristische monument te bouwen. De grote omvang van het monument en zichtbaar, zelfs na het draaien in een belangrijke toeristische attractie van de stad.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha