Ottavio Mai

Ottavio Mai, geboren Ottavio Mario Mai, was een regisseur, scenarioschrijver, acteur, schrijver en dichter Italiaans. In 1986, samen met collega John Minerba, oprichter van het filmfestival homo-thema Van Sodom naar Hollywood.

Biografie

Geboren in Rome, de zevende van acht kinderen, zijn moeder stierf twee jaar. Na diverse werkervaringen, in de vroege jaren zeventig studeerde hij af in Turijn en studeerde politieke wetenschappen en filosofie, na intensief, in het bijzonder, cursussen in de filmgeschiedenis. In 1977 ontmoette hij John Minerba waarmee bouwt een partnerschap dat het tweede deel van zijn leven zal richten, te beginnen met de strijdlust in UIT! en de Radicale Partij.

In 1981 is hij met John Minerba de Culturele Vereniging "The Other Communication", waarmee tot 1992 had 22 werken in video en super8 film vertoond op vele festivals over de hele wereld, het krijgen van verschillende prijzen en ontvangt lovende kritieken . Het produceert diverse werken van Tonino De Bernardi, Ernaldo Date, Edda Meloen en Raffaella De Vita. In 1985 Ottavio en John begint een werkrelatie met de RAI-3 Piemonte; RAI-3 heeft een looptijd van drie jaar zes video's van ongeveer 30 minuten elk.

RAI-3 wordt gevraagd om Ottavio en John om een ​​remake van maken Uit het leven van Piero en noem het na John. Het zal dan worden verzonden in de vroege avond, om 19.30 uur, een klein evenement om het probleem aangepakt en de normen en canons van de publieke omroep tijdperk. In 1986 John en Ottavio direct de eerste editie van het Internationale Festival van de Film met thematische Homoseksuelen Van Sodom naar Hollywood. In 1991, Mai en Minerba bord langs de koelte van het regime, een documentaire over Gio Stajano, in Italië de meest bekende openlijk homoseksuele jaren zestig, ster van het zoete leven Romeinse en een van de uitvoerders van de film van Fellini. AIDS-patiënt pleegt zelfmoord in het ziekenhuis in 1992.

Filmografie

  • Uit het leven van Piero - 1982
  • Bericht - 1983
  • Beïnvloed door het kwaad - 1984
  • Ik ben niet zoals jij - 1984
  • Aandacht truckers - 1985
  • Meer levend dan dat ik zal nooit - 1985
  • Prey - 1985
  • Portret met muziek - 1985
  • Theatrale muzikant en acrobaat - 1985
  • Verhalen van een bepaalde leeftijd - 1985
  • Een beetje 'van het zuiden - 1985
  • John - 1987
  • Contrapunten - 1987
  • Prelude - 1987
  • Het statische karakter van een lichaam - 1988
  • Van Sodom naar Hollywood - 1989
  • Grafschriften - 1989
  • Tea for Two - 1989 1989
  • Fictie - 1990
  • Partners - 1990
  • De fig regime, mede geregisseerd door John Minerba
  • Orpheus, de dag ervoor - in 1994
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha