Oxyura jamaicensis

De Klokkenluider van Jamaica is een kleine het duiken eend soorten inheems aan Amerika.

Beschrijving

Volwassen mannetjes van Oxyura jamaicensis hebben het lichaam roest rood, blauw snavel en wit gezicht met zwarte top; volwassen vrouwtjes hebben een nogal grijs-bruin lichaam, gezicht grijs en donker snavel, met kop en strepen wangen. De poten van de eend in staat ver achter het lichaam van het dier, daarom onhandig lopen en ook excelleert in de vlucht, bij gevaar verdwijn liever zwemmen, duiken of verbergen in de begroeiing, anderzijds zwemmen gemakkelijk onderwater duiken met gemak en tijdens het duiken gebruikt als vinnen om verder zwemvliezen en vleugels zijn gesloten. Vleugels snel verslaan die op het wateroppervlak vliegen.

Ondersoorten

Er zijn drie ondersoorten van de gebochelde van Jamaica:

  • Oxyura jamaicensis jamaicensis
  • Oxyura jamaicensis Andes
  • Oxyura jamaicensis rubida

Levering

Vooral, het dieet dell'Oxyura jamaicensis biedt zaden en wortels van waterplanten, insecten moeras en schelpdieren.

Reproduktie

De exemplaren van deze soort te bereiken seksuele rijpheid bij het eerste jaar van het leven, het broedseizoen is tussen mei en augustus, eenmaal gevormd van de paren, de vrouwelijke bouwt een nest in het riet in de buurt van water en zal meestal legt uit 6 tot 10 eieren die worden gedurende een periode van 23-26 dagen werden de kuikens geboren heeft iets meer dan 50 dagen om de volledige ontwikkeling van hun veren voltooien. Het vrouwtje is erg voorzichtig en zorgzaam ten opzichte van hun kinderen, hen te beschermen tegen schade, heel anders is het gedrag van de man die vaak laat de metgezel tijdens het uitkomen, terwijl het blijft totdat uitbroeden niet gedragingen beschermend van haar nakomelingen te laten zien.

Habitat

De karakteristieke leefgebied dell'Oxyura jamaicensis zijn drassige meren en vijvers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Andes. Het nesten in de dichte begroeiing van de moerassen, in de buurt van water, twee keer per jaar. Gevolg van een aantal lekken van exemplaren uit de collecties van de vogelstand, de Oxyura jamaicensis het nu in Engeland opgericht, die vervolgens verspreid sterk in Europa, vooral in Spanje, zijn hybridisatie met de reeds zeldzame headed Duck heeft leidde tot een scherpe daling van het aantal exemplaren van de laatste, waardoor in sommige gebieden bijna op de rand van uitsterven. Om te stoppen met dit gebeurt zijn uitgevoerd verschillende initiatieven, in het Verenigd Koninkrijk de bochel van Jamaica wordt beschouwd als een invasieve uitheemse soorten en de regering beval de slachting van alle wilde exemplaren.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha