P-kwadraat

Het duo P-plein zijn een hip-hop en R & amp; B. Het bestaat uit een tweeling Peter en Paul Okoye Okoye.

Geschiedenis

Het verhaal van P-plein begint in een katholieke middelbare school in Jos, Nigeria. De tweeling Peter en Paul lid van de club muziek en theater begon te dansen, zingen en playbacken liedjes Mc Hammer, Michael Jackson, Bobby Brown.

Dan vormden zij een kwintet Een kapel genaamd MMMPP. Het maken van muziek uit hun idool Michael Jackson, vervolgens begon met de break dance groep vormden de "Smooth Criminal" in 1997. M Clef verliet de groep die later overgaat in MMPP. Binnenkort hun naam werd beroemd in heel Jos en uitgevoerd in veel scholen functies en gelegenheden.

Later, in 1999, Peter en Paul besloten om de ontwikkeling in de muziekindustrie door het bijwonen van een muziekschool, er verdiept hun vaardigheden in het toetsenbord, de drums, de bas en de elektrische gitaar. Hun werk bestond uit het maken van soundtracks voor films zoals Tobi, Moment van de bitterheid, Mama zondag en Evas.

Later gingen ze naar de universiteit van Abuja tot de economie te bestuderen. De Smooth Criminal ontbonden toen de leden besloten om andere universiteiten bij te wonen.

Na Peter en Paul besloten om een ​​duo met namen die later in de huidige P-plein veranderd door "Double P", "P & P", "Van Pees" vormen.

Carrière

In 2001, de P-plein won de "Grab van Mic" in een wedstrijd, en Benson & amp; Hagen gesponsord hun eerste album getiteld Last Nite. Drie maanden na de lancering van het album, werd het duo genomineerd voor "Most Promising Groep van Afrika". In 2003 ontving hij de "Best Gropu R & amp; B" Amen Awar.

In 2005, de P-plein brachten ze hun tweede album uit: Get Squared, onder hun label, Plein Records. Dit album werd nationaal op de markt gebracht door het bedrijf Tjoe, hoewel het nog steeds geleid door Howie T van Adrot Nigeria Limited.

De groep heeft samengewerkt met vele artiesten als Ginuwine, Sean Paul, Akon en Busola Keshiro. De leden van het duo zijn nu in Lagos inwoner. In 2007 publiceert het duo hun derde album Game Over de hele wereld en verkoopt meer dan 8 miljoen platen.

In 2009, P-plein vrijgegeven hun vierde album: Danger. het album bevat samenwerkingen met 2Face Idibia, J Martins en Frenzy. Van het gewonnen van de individuele Gevaar, Ik hou van jou, en Geen Eenvoudig en Mogelijkheid, krijgt internationaal succes. E Geen Gemakkelijk was een Franse versie van Matt Houston vervolgens gemaakt in samenwerking met dezelfde P-Square, getiteld Positif.

In 2011 brachten ze hun vijfde album, The Invasion, waaruit ze onttrokken de eenheidsmunt altijd, mooie Onyinye en Hak mijn geld, de laatste in samenwerking met Akon en mei D.

In december 2011 tekenden ze met het label van Akon Konvict Muzik. In mei 2012 tekende een distributie-overeenkomst met Universal Music Zuid-Afrika.

In 2012 een nieuwe single, Alingo.

In 2014 een nieuwe single, Getuigenis.

Nieuwsgierigheid

  • Ze zijn ook bekend om hun sterke gelijkenis met de zanger Usher

Discografie

  • 2001 - Last Nite
  • 2005 - Get Squared
  • 2007 - Game Over
  • 2009 - Danger
  • 2011 - The Invasion

Awards

Hij won:

  • Hip Hop Wereld Awards 2006
    • Beste R & amp; B Album
    • Best Music Video
    • Album van het Jaar
    • Song van het Jaar
  • Stad Mag9th Shoe Award
    • Best Hip-Hop groep
  • Nigeriaanse Music Award 2006
    • Album van het Jaar
    • Music Video van het Jaar
  • 2007 Channel O Music Video Awards
    • Beste duo of groep
  • 2008 Channel O Music Video Awards
    • Beste duo of groep
    • Video van het Jaar
  • MTV Africa Music Awards 2008
    • Best Group
  • MTV Africa Music Awards 2009
    • Best Group
  • KORA Awards 2010
    • Kunstenaar van het Jaar
  • LIL PERRY PRODUCTIONS 2010
    • Producent van het Jaar

Benoemd:

  • BET Awards 2010
    • Best International Act
  • KORA Awards 2003
    • Meest Veelbelovende Afrikaanse groep
  • MOBO Awards 2006
    • Best African Act
  • MOBO Awards 2008
    • Best African Act
  • MTV Africa Music Awards 2009
    • Beste live performer
    • Beste Video
    • Kunstenaar van het Jaar
    • Beste R & amp; B
  • MTV Africa Music Awards
    • Best Performer
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha