Palazzo Bonet

Palazzo Bonet is een vijftiende-eeuwse paleis van Palermo in de historische wijk van de Kalsa of de rechtbanken.

Geschiedenis

Het gebouw werd gebouwd door de familie Bonet, familie van Catalonië, die politieke en militaire kosten in Palermo gehouden. Gaspare Bonet in de jaren '80 van de vijftiende eeuw besloten om een ​​eigen gebouw te bouwen, werd het gebied genaamd de keuze Guzzetta en was in de markt Lattarini. De exacte datum van aanvang van de bouw is niet bekend, maar het wordt verondersteld rond 1485, het enige document dat ons helpt om de bouwplaats op heden is het in april 1488 ondertekend met de beeldhouwer Andrea Mancino contract, behorende tot de school Domenico Gagini, het contract opgeroepen voor het snijden van materialen van steen en marmer. Aangenomen wordt dat de voltooiing van het gebouw vond plaats in de vroege jaren 90 4 100, namelijk in 1490 Francesco Abatellis nodig om haar paleis, marmer werkt vergelijkbaar met die van Palazzo Bonet.

In 1549 werd het gebouw overhandigd in vruchtgebruik van de paters jezuïeten, maar in 1551 Ottavio Bonet, afstammeling van Gaspar, herwon hij niet blij met de economische overeenkomst. In 1604 gaf dezelfde Ottavio Bonet het paleis van Don Francesco Bologna; familie Bologna uitgevoerd, tijdens zijn ambtstermijn, een aantal externe veranderingen aan het gebouw, zoals het veranderen van het licht ramen in grote ramen architraven, de decoratie van de houten vloeren op de begane grond en, waarschijnlijk, de eerste laag van gips coating fronten in steen op zicht.

In 1618 werd het gebouw gekocht dall'attiguo klooster van Santa Maria della Misericordia, tegen die tijd begon het werk aan het gebouw aan de behoeften van het klooster aan te passen. Onder de opmerkelijke veranderingen in de dekking kan worden gerekend de realisatie van een bouwvolume nuttig zijn om het "drogen" van het klooster vormen heeft grote bogen, de verhoging van de hoektoren omgezet in een klokkentoren, kantelen met de afschaffing van de verlaging van de dekvloer een verdere verhoging afleiden; nog steeds, de sluiting van de grote ramen op de begane grond, vervangen door een reeks kleinere openingen, het vullen van de ramen op de begane grond en openen deuren van winkels te worden verleend voor huur, in aanvulling op de algemene en wijdverbreide versnippering van volumes interieur, met de introductie van nieuwe systemen van verdelers en extra horizontale elementen.

In 1771 de vleugel met uitzicht op de Via Sant'Anna werd verheven tot nieuwe gebieden te creëren voor het klooster, op de gelegenheid, werden de twee gebouwen visueel verenigd dezelfde gelegenheid de hoek toren van het gebouw wordt omgezet in een klokkentoren.

Palermo in 1823 werd getroffen door een aardbeving, bij die gelegenheid werd de kerk zwaar beschadigd en het klooster moest haar eigendommen om te gaan met de herstructurering hypotheek, de bevindingen lijken erop te wijzen dat het klooster werd beschadigd dezelfde gebeurtenis.

In de negentiende eeuw, als gevolg van de economische crisis die het klooster raakte verdeeld waren sommige delen van het klooster, die voor het eerst werden verhuurd en vervolgens verkocht aan particulieren. Bij deze gelegenheid werden zij geschapen nieuwe ruimtes en nieuwe openingen.

In het gebouw in 1818 vestigde de Koninklijke Scholen Normaal, met de huurovereenkomst, waren er veel interne veranderingen voor de nieuwe bestemming, waaronder de oprichting van een nieuwe schaal in massieve bakstenen gewelfde structuur die de binnenplaats verbonden eerste verdieping.

In 1866, naar aanleiding van het koninklijk besluit van 7 juli dat de onderdrukking van religieuze ordes gesanctioneerd, de kloostergebouwen en kerken van de stad overgedragen aan de staat, en het klooster sinds het werd gebruikt in diverse toepassingen. Sinds 1870 de tweede verdieping van het Palazzo Bonet werd wijk douane bewakers en Gemeentelijke Administratieve Bureau van de gemeentelijke en plichten van Wise Gas; 8 januari 1872, de bestuurders van het Fonds Worship opgeleverd en geleverd aan de stad Palermo het voormalige klooster en de kerk van St. Anne voor omschakeling kantoren.

In deze nieuwe bestemming werden zij toegewezen sommige omgevingen van de begane grond naar Sharpshooters Municipal-customs bewakers. Terwijl in 1878 de eerste verdieping werd toegewezen aan de middelbare school Umberto I, verder opdracht dat de interne aspect van het gebouw veranderd.

Als gevolg van de aardbeving in 1968 het gebouw, momenteel gerenoveerd, het was onbruikbaar ondanks dat er geen ernstig letsel of structurele problemen zou een dergelijke maatregel ondersteuning verklaard. Het klooster werd verlaten in april 1996, toen begonnen met de restauratie behandeld door de oude binnenstad en waren gebaseerd op een ontwerp van ITALTER SpA.

Een directe restauratie werden architecten Mario Li Castri en Carmelo Bustinto en de ingenieur Giuseppe Letizia genoemd. De activering van de werf had het bedekt zelfs de schuilkelder dateert uit de Tweede Wereldoorlog, geplaatst onder de bestrating van het klooster.

Het resultaat van het werk, in december 2006 de hele structuur, bestaande uit Palazzo Bonet, voormalige klooster van Sint-Annakerk en het Palazzo Ziino is naar huis aan de Gallery of Modern Art Sant'Anna ook wel bekend als de GAM.

Architectuur

In de eerste helft van de vijftiende eeuw is het begin tot nieuwe invloeden Iberische late gotiek en renaissance thema's te volgen, in het bijzonder, zien we dat de lokale traditie worden gelegd twee verschillende stromingen, de Lombard en het Catalaans.

De documenten ons niet geven ook nuttig om te begrijpen hoe ze werden met elkaar gecombineerd meer bestaande gebouwen; de restauratie site helpt ons om te geloven dat diverse lichamen van huizen werden overgenomen en samengevoegd, waarvan overlevenden waren die elementen als van waarde, zoals portals kunnen nog steeds worden gevonden in het lichaam van de oostelijke paleis.

Met betrekking tot de vele soorten, het gebouw omvat Bonet eigen constanten "eigenaardig" van de vijftiende eeuwse gebouwen: het gebouw ziet eruit als een compact blok waarvan de ruimtelijke grenzen worden onderstreept door kantonnale in steen; de kantelen bekroning van de toren en de kolom met het wapenschild zijn hoekige gemeenschappelijke elementen en de één betekenis, die tot de bevestiging en het prestige van de eigenaar en zijn familie betekenen.

De begane grond geeft de huidige stand van de vierkante en rechthoekige openingen gekenmerkt door road frames en delicate sculpturale versieringen die getuigen van de voortdurende aanwezigheid van meester metselaars en steenhouwers voor de duur van de bouwplaats te dragen; deze verlicht van de kamers gebruikt als pakhuizen, schuren en keukens; vermoedelijk deze vensters vervangen de originele single-light spleten of kleine veertiende eeuw. We merken als in termen van plantaardige en typologische fabriek getuigt uniformiteit in vooraf bepaalde modellen en herhaald, in de decoratie kan worden getraceerd nogal verschillende elementen en originele indices van de verschillende matrices die eclecticisme en culturele behoud van werknemers die werkzaam zijn in de openbare werven en prive.

De centrale binnenplaats van pseudo vierhoekige vorm, kwalificeert net als de inwendige ruimte bepalen zowel de verdeling standpunt dat functionele; Het is toegankelijk via een doorgang en een open galerij, als om de overgang van buiten naar het hart van het huis signaal in een progressieve en gefilterd: de duisternis van de gang naar de somberheid van de veranda. Het is niet juist de zetel van de schaal te vinden, want er werd geen spoor gevonden; de hypothese van de aanwezigheid van een schaal escuberta Catalaanse wordt gedeeltelijk weerlegd door het feit dat de binnenplaats van zeebodem structuren van deze verticale verbinding te vinden, zelfs als het lijkt abnormaal omdat typisch element van de paleisachtige periode is het systeem patio-loggia-schaal -Living vertegenwoordiger. De lodge wordt gekenmerkt door drie bogen zich op achthoekige pijlers; Wij zijn nuttig benadrukken dat het gebruik van de boog acute naderen de fabriek meest actuele Lombard gotisch dat voor het Catalaanse. De boog depressief, al in het Palazzo en het Palazzo Speciale Marchesi gebruikt, wordt hier niet herhaald.

Het plan C werd naar verluidt gesloten in de vrije kant van de grens muur van een tuin die toegankelijk is vanaf de binnenplaats. De begane grond wordt in plaats gekenmerkt door ruime lounges en grote glasramen, deze steenhouwen van perfect Stereotomy, met slanke centrale kolom van Carrara marmer; de bladeren aan de basis van de kolom zijn vergelijkbaar met de versiering van de pijlers van de binnenplaats van Palazzo Abatellis een verdere demonstratie van de afleiding van het van het referentiemodel in het Palazzo Bonet.

Als voor het hoofdpersonage gebouw, de muren zijn gemaakt van kalksteen conchiliare van grijs-beige kleurenschema, in blokken kwadraat abbozzatamente opgezet met weinig mortel, terwijl de kantonnale portals, tentoonstellingen van ramen en andere openingen, de gevormde , wordt gebruikt blokken snijden en het gebruik van aanvullende processen werden de horizontale elementen van het plan gemaakt van platen dubbele schering versierd koof door veelkleurige schilderijen.

Uit de beschrijving van de gebouwen, kunnen we afleiden wat de configuratie van het belangrijkste front destijds in feite spreken we van drie grote deuren die overeenkomen namelijk één voor de ingang van het huis, de overige in de Vanella van correria en l ' laatste in dezelfde tuin die overeenkomt met dezelfde Vanella dicht bij de kerk.

In de restauratie plaats partij in 1996 werd hij vond een aantal delen van de oorspronkelijke Palace Bonet:

  • de veranda van achthoekige pilaren met spitse bogen;
  • de toegang tot de rechter van het steegje van de koeriers;
  • de glasramen van de begane grond en een van de slanke zuilen van Carrara marmer met kapitaal en base perfect aanvult en aanvullingen;
  • een portaal met ogival;
  • Catalaanse ramen van de begane grond met een stok frame en decoratie;
  • de glasramen van de begane grond bij pisanisca;
  • de muur apparaat hardsteen bestaat uit enorme velden kantonale framing muren met metselwerk textuur van mindere kwaliteit materiaal-constructieve;
  • een betegelde vloer bij een landing;
  • de prestaties van sommige overgebleven delen van het frame in de muren waarin de opstelling van een trap van het hof van het gebouw leidde naar de trap in plaats van het klooster leidt naar de eerste verdieping van het klooster.

Een zorgvuldige lezing van de materialen en het potentieel voor onderzoek dat herstel plaats heeft ook de ontwikkeling van de volgende veronderstellingen bepaalt:

  • Er waren al in de omgeving waar je het huis van Bonet gebouwd, vermoedelijk met toegang vanuit de portaal boven ring gevonden in het lichaam van de dode koeriers. De essays geognostici onder dit gebied opgemerkt bouwde de aanwezigheid van een bank van biocalcarenite oppervlak, zodat er geen overstromingsgebieden, vormen zich de grens rand van de binnenhaven van alluviale Kemonia;
  • met alluviale afzettingen, in de elfde eeuw of zo, de rand van de binnenste haven intrekt geleidelijk tot het verdwijnt, die tot het vlak van Guzzetta; Ze maken het zo beschikbaar nieuwbouw gebieden en Bonet kopen huizen en vrijgekomen grond om hun domus magna te bouwen, het verenigen van de bestaande woningen of voor rechtstreekse aankoop of door middel van de bekende en gebruikte Proclamatie van koning Martin. Een groot deel van het gebied is gewijd aan de tuin voor de vruchtbaarheid van de alluviale gronden; landbouwgrond resulteerde begrensd door twee van overwegen, de straat waarop de franciscanen zal oprichten in de zeventiende-eeuwse trap en de huidige westelijke rand van het klooster, dat ook na de realisatie van het zelfde, heeft nog steeds het openbaar gebruik;
  • de verdere evolutie en transformatie van de fabriek is bekend door middel van bewijsstukken en door de overname van het gebouw aan de Franciscanen, met de transformatie van viridarium in klooster, de verzadiging van de steeg met de trap, de transformatie van de toren klokkentoren, de bouw van loggia drogen en geknoei negentiende eerder beschreven en vermeld.
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha