Paleis Bomben

Bomben paleis werd gebouwd in het historische centrum van Treviso, samen met Caotorta paleis hoofdkwartier van de "Benetton Foundation studies en onderzoek."

Historische aantekeningen

In het bezette gebied van de bouwplaats van de huidige, nog vóór 1280, het paleis De Castelli, vervolgens langs de Storm, Avogari bisschop. Ze woonde hier ook uit Carrara, tijdens de vier jaar van de heerschappij van Francesco I da Carrara.

De Republiek van Venetië, "directeur" van de opstand van 88, gaf uiteindelijk het gebouw aan de Florentijnse Bombene, winnaar van Carrara. Een renovatie van het gebouw, die zich in het begin van de zestiende eeuw, wordt gesuggereerd door het fresco decoratie in de holle ruimte van de eerste vloerplaat. Het gebouw kreeg zijn huidige vorm in de achttiende en negentiende eeuw, toen de Bomben gerenoveerd het volgens de neoklassieke stijl: het is dit jaar de inrichting van de kamers in het zuiden, door Giambattista Canal, de trap, de elegante gevel aan de Via Cornarotta en men zette de Roggia.

Na twee jaar van het werk, van 1940 was het gebouw de zetel van de Nationale strijders en veteranen.

Spoedig echter, 7 april 1944, werd het gebouw verlaten omwille van de ernstige schade veroorzaakt door de bombardementen van de Anglo-Amerikaanse: het niet tijdig ingrijpen vrijwaringsmaatregelen uitgelokt de verdere ineenstorting van de vloeren en een deel van de muren. Gedeeltelijke werken van consolidatie en accommodatie werden gemaakt in 1950-1951.

De ruïne, in 1990 gekocht door de Fondazione Benetton, werd uiteindelijk gerestaureerd door architect Tobia Scarpa: na zorgvuldige herstelfase van het bestaan ​​van het in staat was om door te gaan naar het herstel van de oorspronkelijke elementen niet in het gedrang of waarvan getuigenis gebleven, en de nieuwe aanleg van de weg in de richting van het kanaal vandaag gastheer van het auditorium en tentoonstellingsruimtes.

Nu de vernieuwde "ruimtes Bomben" hosten overheidsinitiatieven van wetenschappelijke en populair.

Beschrijving

Outer

Het gebouw, gelegen tussen het kanaal van het kanaal, een van de vijf takken van Cagnan en via Cornarotta, de plant een "U".

De voorgevel wordt gekenmerkt door een zeer uitgesproken wegzending lappen de tussenverdieping en een groot portaal met masker op de sluitsteen. De openingen van de vloer zijn versierd met slingers in reliëf onder de vensterbank en elegant rond en driehoekige puntgevels.

Aan de linkerkant van het openen van een kleine binnenplaats, dat is nu de thuisbasis van een sculptuur van architect Carlo Scarpa, cadeau zoon Tobias aan de Stichting. Een tuin, nu verenigd met die van het bouwen Caotorta en ontworpen door Domenico Luciani samen met Luigi Ippolito Pizzetti en Latijnen, strekt zich uit tot de rechterkant en aan de achterkant van het gebouw tot aan de oever van het kanaal. Een loopbrug verbindt de twee kanten van het kanaal.

Intern

Er is weinig bewaard de oorspronkelijke noordvleugel, gastheer van vandaag, op de begane grond en kelder, de kraampjes en de galerie auditorium. Het blijft echter ongewijzigd het hoofdgebouw en de vleugel met uitzicht op via Cornarotta.

Op de begane grond is de grote hal, van waaruit, via twee grote bogen nu gesloten door glazen portalen, de binnenplaats in te voeren om de tuin. De elegante negentiende-eeuwse trap leidt naar de mezzanine en de bovenste verdiepingen.

De vier kamers op de begane grond worden nu gebruikt voor de expositieruimte. De hal van het uitzicht, met het kostbare zestiende eeuw plafond en een band versierd met fresco's, ontdekt en hersteld tijdens de laatste restauratie, is de eerste die is toegankelijk via de belangrijkste trap. Over te gaan tot het recht zoals u in de hal van de Uren, wiens naam is afgeleid van de elegante cijfers toegeschreven aan Giambattista Canal voeren, en in de hal van Mythen, rijkelijk versierd met mythologische. De hal van het Kanaal, gelegen in de noordelijke vleugel van het gebouw, is de grootste tentoonstellingsruimte.

Klaslokaal seminars is gemaakt op de derde verdieping, terwijl kleine installaties is ook beschikbaar zolderkamer op de vierde verdieping.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha