Renato Brioschi

Renato Brioschi, ook wel bekend als Renato van de profeten; carrière trad hij af en toe met de eerste naam alleen al, Renato, is een songwriter, componist en producer Italiaanse popmuziek.

Hij heeft samengewerkt met verschillende tekstschrijvers, waaronder Toto Savio, Alberto Salerno, Cristiano Minellono en Alessandro Colombini.

Biografie

Het was in 1965 een van de oprichters van de band van de profeten, de vorming waarvan hij lid tot 1970 was en is bekend van de hit Lady Barbara, zomerhit geschreven door Savio, met wie hij won de Disco per l 'hebben gelanceerd zomer en dat heeft geïnspireerd de gelijknamige film musical film, opnieuw in 1970, Lady Barbara.

In 1970 nam hij met de flora, fauna en Cement een cover van het nummer Bridge Over Troubled Water van Paul Simon.

De 45 ronden later echter kan het succes van de eerste niet herhalen.

In 1974 begon hij liedjes te componeren voor eigen rekening en is verantwoordelijk voor de Ricordi opname games zonder leeftijd, en Frankrijk bereikte de top van de hitlijsten met meer dan 750.000 exemplaren.

Hij schreef dan voor andere zangers: onder andere de kameleons, Richard Lakens, Eros Ramazzotti, Alice, Richard Lakens, Mia Martini, Marcella Bella, Fausto Leali en Viola Valentino. In plaats daarvan, voor Gabibbo, schreef hij het lied samen met Ivano Fossati Ben je gek?!.

Hij werkte ook met Antonella Ruggiero, Leroy Gomez en Santa Esmeralda, Manuel De Peppe, Marcello Pieri, Domenico Mattia.

Na een korte hereniging met de oude groep van de profeten, viel samen met de deelname aan de tv-Rode Ronnie Een rotonde op de zee, bleef het zingen als solo artiest onder de naam van Renato Profeten, soms vergezeld van een muzikale groep.

Als producer, zijn eigen label opgericht hij door het ontwikkelen van activiteiten van de scouts. Hij schreef met Cat Power en Claudio Guidetti lied "Als je gelukkig bent," Dolores Olioso.

Participaties in zangwedstrijden

  • Een rit voor de zomer 1970
  • Canzonissima 1970: Waarheid verslagen in het achterhoofd
  • Een rit voor de zomer 1971: Hallo Aarde
  • Een rit voor de zomer 1972: Je brak me dat je in het hart

Discografie met de Profeten

33 ronden

  • 1967: Meisje alleen

45s

  • 1966: Meisje alone / avond schaduwen
  • 1967: Mirell / Veeg je tranen
  • 1967: Heartbreaker / zon zwart
  • 1967: Hij was een van ons / Om een ​​man te maken
  • 1968 Ik verdedigde mijn liefde / Eén zwaluw gaat
  • 1968: Groene ogen van de liefde / Liefde heeft je gezicht
  • 1969: Uw stem / Ver van de wereld
  • 1969: Mijn leven met jou / Het duurt een hart
  • 1970: hij niet sterven liefde / Odyssey van de liefde

Compilaties

  • 1969: Italiaanse '60 Beat Vol 1.

Discografie solo

33 ronden

  • 1970: In liefde

45s

  • 1970: Lady Barbara / Universiteit
  • 1970: De waarheid laten zien hoe je geest / Ik kan u beloven
  • 1971: Hallo Aarde / Legend
  • 1972: Je brak me dat je in het hart / En na haar
  • 1973: Spelen zonder leeftijd '/ Ik geloof
  • 1973: Harmony / Ik hou van dat komt uit het hart
  • 1975: Blauw licht wolken / Uw kwaadwilligheid
  • 1977: Een vleugje magie / Awakening
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha