Riccardo Maffoni

Riccardo Maffoni is een Italiaanse zanger.

Carrière

Nadat hij de eerste gast bij het concert van Nomads, dankzij een samenwerking met de PFM won hij de "Special Award Fandango". In 2000 ontving hij de 'Premio Piero Ciampi, Stad van Livorno, Tribute to Stephen Ronzani ". Het volgende jaar, 2001, is een van de acht finalisten van de 'Premio Città di Recanati ", die krijgt de" Targa Stream "als de winnaar van de selecties televisie en de publicatie van het lied' Een grote rode roos" op de officiële CD van de show .

In 2002 won hij de Castrocaro Festival met het lied De omstandigheden van Napoleon, en later aan het programma Bestemming Sanremo.

In 2004 verschenen op het label Warner / BMG album Geschiedenis van wie er wint in de helft, geheel geschreven door Maffoni en met de enkele man op de vlucht, gewijd aan Marco Pantani. Het nummer, geschreven voor de dood van de berijder, wordt gekozen door de Stichting Marco Pantani Onlus om alle officiële evenementen in verband met Pantani vertegenwoordigen.

Het album laat hem wordt gekozen voor het openingsconcert van Nomads, Van Morrison en Alanis Morissette. Hij won ook de eerste editie van de "Grand Prix van het voorjaar van 2004" in de "Jeugd" met het nummer "Gratis reizen".
In 2006 nam hij deel en won de Sanremo Festival met het lied Zon jeugdafdeling in het oog. Tijdens het Festival wordt gepubliceerd album History of die in de helft wint, met de toevoeging van twee nummers Zon in de ogen en ik zal wachten.

Haar tweede album nam ik een schrik uit 30 mei 2008, voorafgegaan door de enige Ik wil weten in de programmering vanaf 18 april van hetzelfde jaar.
De nieuwe single I wonder komt in de ranglijst van best verkochte singles op nummer 8 week 9-15 mei 2008.

In de zomer van 2008 opent Maffoni de data van "Iron en karton Tour 2008 'van Francesco Renga, evenals een persoonlijke rondleiding in de Italiaanse pleinen.

In juni van 2010, zoals de sluiting van een akoestische tour begon in oktober 2009 ondernam hij een mini-Amerikaanse tour die brengt hem te spelen in Florida en New York.

De 11 maart 2011 publiceerde een nieuw werk, 1977 Event op Music label, in de digitale download versie. Dit is een EP met zes tracks, vijf rots klassiekers, plus een roman geschreven door Richard, getiteld Je bent zo goed voor mij.

Discografie

Album

  • 2004 Geschiedenis van die in de helft wint
  • 2006 Geschiedenis van die in de helft wint
  • 2008 Ik schrok

EP

  • 2011 1977

Single

  • 2002 De omstandigheden van Napoleon
  • 2004 Travel Gratis
  • 2004 Man op de vlucht
  • 2006 Zon in het oog
  • 2008 Ik wil weten
  • 2008 Hey schatje je
  • 2011 Je bent zo goed voor me
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha