Rinaldo Prandoni

Rinaldo Prandoni is een tekstschrijver, componist en Italiaanse zanger.

Biografie

Op zijn vijftiende begon hij studeert muziek met mandoline Bustesi; 17 jaar geleden als de gitarist van de "Quintet Harlekijn".

In 1960 begon hij zijn professionele carrière in complexe Piero Giorgetti, voormalig zanger van Carosone; dan tekent een contract met Decca Records en enkele jaren werkte hij als solist.

In 1964 richtte hij het kwintet van "FairPlayers", met wie hij speelde in de belangrijkste clubs en discotheken in heel Italië tot 1970.

'70 Leiden de eigen groep.

Het trio rekeningen in 1972 een album dat zijn naam ontleent aan dat van de groep, gepubliceerd door Radio Records.

Hij schrijft liedjes voor Nada, Sacha Distel, Rita Pavone, Peppino Di Capri en Dalida. Hij componeerde het lied "Cik Ciak en" die deelnamen aan de veertiende editie van de Zecchino d'Oro.

Vanaf 1970 wijdde hij zich aan het publiceren van muziek, werken voor Uitgeverijen Francis Day; onder de naam Complex bestaat uit een aantal nummers voor "Vocaal" hij begeleid en groepen van progressieve rock en Lydia Hellua Xenium en Scorpyo.

In 1972 nam hij met Klaus en Walter Tiscione Comizzoli album "In drie op de weg."

Van 1980 tot 1985 deel uit van het orkest van Antenna 3 Lombardia geregisseerd door Tino Pigni.

Sinds 1986 is hij zeker verlaten als muzikant om terug te keren naar het veld publiceren, samen met Edizioni Master's Voice EMI, PolyGram en Universal.

In 2004 schreef hij het script van de muzikale komedie "Juliana", geïnspireerd door de figuur van de Heilige Giuliana Puricelli, met muziek van Tino en Romeo Pigni.

In 2005 verlaat hij het beroep en voor enkele jaren was een columnist voor "The People of the Blues", getest musical web.

Het heeft momenteel een website medewerkers onder de naam: de belangrijkste songs geschreven door Rinaldo Prandoni

We hebben aangegeven alleen de pionier, de auteurs van muziek en alle medewerkers om de tekst.

  • 1964 - Ik hou van mensen om Lalla Castellano
  • 1966 - Hier kom terug naar Rita Pavone
  • 1969 - Les bicyclettes de Belsize voor Nada
  • 1969 - Een dag of de andere voor Sacha Distel
  • 1970 - Mijn leven is een carrousel voor Dalida
  •  - "Witch / Het hart brandt voor" zang "
  • 1972 - Fable voor Dominga
  •  - "Black Swan" voor "De Yankees"
  • 1973 - Vloed voor Lydia en Hellua Xenium
  • 1973 - Ik kende een man voor Lydia en Hellua Xenium
  • 1973 - Bestemming oneindige Scorpyo
  • 1973 - Visions voor Scorpyo
  •  - "Mijn stem" voor de "Aquarium"

Gedeeltelijke discografie

45s

  • 1964 - Als de wereld zou begrijpen / Een lange geschiedenis
  • 1965 - In een zomerse dag / Zeer goed
  • 1966 - we waren een zwerver / Nu zijn we hier
  • 1972 - Ervaring / Na de nacht

33 ronden

  • 1972 - In drie onderweg
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha