Rosario Di Bella

Rosario Di Bella is een Italiaanse singer-songwriter en componist.

Naast het feit dat een zanger, heeft Di Bella zijn artistieke grenzen omgaan met film, theater en televisie uitgebreid.

Biografie

Hij studeerde piano, geneeskunde aan de Universiteit van Catania en het Arsenaal theater van Milaan.

Na doorgegeven rond in Italië en in het buitenland een lange periode om te spelen met groepen en formaties van verschillende muzikale, in 1987 komt hij op het Castrocaro Festival, waar hij won met het lied zijn interessant.

In 1989 publiceerde hij zijn eerste werk Schilder van mezelf. Het werk werd gepresenteerd op de "Club Tenco" en krijg grote bijval van critici.

In 1990 nam hij deel aan het programma "Grand Prix" van Pippo Baudo, Festivalbar en Cantagiro waar het gelederen op de 2e plaats met het lied alsof ze spreken twee vrienden.

In 1991 publiceerde hij volmaakte Zoon. In hetzelfde jaar ontmoette hij en Bungaro Conidi twee songwriters collega's en na een reeks concerten rond Italië werd geboren het project het trio Bungaro-Conidi-Di Bella presentatie van het lied En we hier bij het Festival van Sanremo. Het lied werd onmiddellijk een populair succes na de derde plaats in de categorie van jongeren geplaatst.

In 1993 keerde ze terug naar Sanremo in belangrijke solist met het nummer dat ik niet wilde.

In 1995 bracht hij zijn derde baan: Esperanto. Het werk bevat ook een radio hit zo hard elkaar liefhebben, voor 4 maanden aan de top van de radio-grafieken en een heel speciaal lied: Het huis van de gekke. In het laatste nummer gezichten Rosario met veel poëzie in de wereld van de geesteszieken: dat labilissimo grens tussen normaliteit en waanzin.

In 1996 wordt het huis van gekke ook een videoclip aan het realiseren van die betrokken zijn de gasten van het voormalige Psychiatrisch Ziekenhuis Paolo Pini Milaan. De video is eigenlijk een echte feit dat de korte film wordt geprojecteerd op een groot aantal openbare gelegenheden en evenementen, waaronder het Festival van Recanati.

In 2000 bracht hij zijn vierde album getiteld Mijn vrienden.

In 2003 als de componist schreef de muziek voor het tv-programma Voyager, een samenwerking die duurt tot vandaag. Als auteur drie keer deel aan het Festival van Sanremo.

In 2007 bracht hij De winkel van eenzaamheid. Na de individuele Maar nee, geëerd als beste nummer geproduceerd in 2006 op MEI Festival onafhankelijke labels, de tweede single me wordt begeleid door een video uitgereikt beste video van 2007 door de Italiaanse NatGeo Sky. In hetzelfde jaar op tournee met Luca Carboni uitvoeren van zang en piano aan het begin van het concert en tijdens de show duet met Carboni in de song Gedachten bij zonsondergang begeleid door de band zanger uit Bologna.

Vanaf 2008 versterkt hij zijn werk als componist van soundtracks voor televisie, film en theater. In 2009 schreef hij de muziek voor de film Black duidelijk, de juiste manier, het volgende leven.

In 2010 is de muziek van de play Cassandra en Koning geregisseerd door G. Argiro.

In 2011 componeerde de soundtrack voor de tv-film The Devil's Own, de soundtrack voor de documentaire film Un sueño om mitad genomineerd "Golden Globe" in 2011 en de toneelmuziek voor bruids douches, toneelstuk geregisseerd door Francesco Apolloni.

Discografie

Album

  • 1989 - Schilder mezelf
  • 1991 - perfect Son
  • 1995 - Esperanto
  • 2000 - Mijn Vrienden
  • 2001 - Rosario Di Bella
  • 2007 - De winkel van eenzaamheid
  • 2013 - Random Woorden

Bioscoop televisie

  • Muziek van "Voyager Factory" van Robert Jacob Rai2
  • Muziek kort "Santo Subito" van Giuseppe Pizzo
  • Muziek korte "Child K" De Feo / Palumbo
  • Film Music "Ice Scream" De Feo / Palumbo
  • Muziek van "Voyager" door Robert Jacob Rai2
  • Muziek "Jongens er Voyager" door Robert Jacob Rai2
  • Muziek Fiction "The Devil's Own" door Marco Maccaferri Rete 4
  • Muziek Film / Documentaire "A Sueno te mitad" van Francesco Apolloni
  • Muziek theatrale "Partij van de vrijgezellin" van Francesco Apolloni
  • Muziek kort "Life next" van Giuseppe Pizzo
  • Muziek theatraal "Cassandra en King" van Giuseppe Argirò
  • Muziek Short "Black schijnbare" van Giuseppe Pizzo
  • Muziekfilm "Niets, maar ons" door Angelo Antonucci
  • Music "won" Rai2

Awards

Hieronder zijn enkele van de opdracht gegund aan de songwriter prijzen:

  • 1987 Festival van Castrocaro, de eerste prijs met het nummer zijn interessant.
  • 2001 Mariposa Award in Isle of vrouwtjes.
  • 2006 Award voor het nummer "Maar nee" als de beste nummer geproduceerd in 2006 op MEI Festival onafhankelijke labels
  • 2007 Award voor de beste Italiaanse video van SKY NatGeo voor de video van het nummer 'Take me away "
  • 2010 "Award voor de beste soundtrack" "De volgende leven"
  • 2013 "Prijs Poseidon"
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha