Rufus Wainwright

Rufus Wainwright is een Canadese singer-songwriter.

Biografie

Geboren in Rhinebeck, in New York, Wainwright is de zoon van folk zangers Loudon Wainwright III en Kate McGarrigle.

Ze begon met piano spelen op de leeftijd van zes en dertien werd hij tournee met zijn zus Martha Wainwright, moeder Kate, en tante Anna, met de naam "McGarrigle Sisters en Gezin."

Zijn lied Ik ben actief, die voor de film Tommy Tricker en de stempel van reizigers, waarin ze speelde in een klein deel zong, werd genomineerd voor de Genie Awards voor beste originele lied ook wat hem een ​​nominatie voor een Juno Award, in 1990, als meest veelbelovende mannelijke vocalist.

Hij woonde in Montreal met zijn moeder voor het grootste deel van zijn jeugd bijwonen kort McGill University, waar hij studeerde klassieke piano, terwijl de resterende over rockmuziek gepassioneerd. Sommige van zijn liedjes zijn voorzien van zijn vaardigheden in de Franse taal. Wainwright heeft nog steeds een verblijf in Canada.

Wainwright raakte geïnteresseerd opera sinds de adolescentie. Ook werd hij een fervent fan van Edith Piaf, Al Jolson en Judy Garland.

Nadat hij beroemd in de clubs van Montreal, heeft Wainwright een reeks van demo's, waarvan er één kreeg de DreamWorks uitvoerende Lenny Waronker voorbereid. De platenmaatschappij vervolgens huurde hem vrijgeven van het album Rufus Wainwright in het voorjaar van 1998. Het album werd alom geprezen in Canada en werd erkend door Rolling Stone magazine als een van de beste albums van het jaar. Het tweede album, Poses, ontving toen een vergelijkbaar. Op de soundtrack van de animatiefilm Shrek, maar gemaakt door DreamWorks in 2001, is hij opgenomen zijn eigen versie van het nummer Hallelujah van Leonard Cohen, al gezongen door Jeff Buckley en John Cale.

De eerste blootstelling aan het Amerikaanse publiek voor Wainwright kwam als openingsnummer voor de concerten van Tori Amos in 2001 en 2002. Het succes van zijn prestaties kon hij zijn eigen tour te beginnen. Tegelijkertijd begeleidde hij op tournee Sting met zijn zus Martha Wainwright als koorzanger.

Ondanks zijn status als een cult en kritieken, heeft het tot nu toe behaalde een marginaal commercieel succes in de Verenigde Staten.

In 2002, samen met andere kunstenaars ondertekende de soundtrack van de film "I Am Sam 'geregisseerd door Jessie Nelson en de hoofdrollen Sean Penn en Michelle Pfeiffer, met een cover van" Across the Universe "van de Beatles.

Naast het feit dat een pianist, hij is ook een gitarist, en maakt vaak gebruik van beide instrumenten in live performance; Echter, de piano blijft zijn ware talent. Hoewel veel van zijn liedjes meer spannende gewoon Wainwright met zijn piano, veel van zijn liedjes hebben complexe arrangementen en harmonieën met honderden afzonderlijke onderdelen. Wainwright is een fervent opera fan, en dit is duidelijk in zijn invloeden, naast zijn liefde van Schubert Lieder; zijn muziek is genoemd "Popera" of "barokke pop". Zijn teksten zijn gevuld met toespelingen op opera, literatuur, pop cultuur, en, recentelijk, het beleid.

Zijn talent is alom erkend door artiesten als Elton John, die zijn album Songs in 2001 wilden van de West Coast, Morrissey, John Mayer en Sting, en blijft artiesten als Keane, Alanis Morissette, Scissor Sisters te beïnvloeden, en Ben Folds.

Op 16 november 2004 werd uitgebracht door DreamWorks wil Twee, de opvolger van het album van 2003 willen. Een DVD met de titel All I Want, met een biografische documentaire, muziekvideo's en live optredens, werd gepubliceerd in 2005. Het jaar 2005 is het ook het vermelden waard voor twee belangrijke bijdragen in het album als zanger van Antony and the Johnsons Ik ben een Vogel Nu en in deze tijd van Burt Bacharach.

Naast Tommy Tricker en de stempel van reizigers heeft Wainwright verscheen in de films The Aviator en Heights. Hij zingt ook in de film Brokeback Mountain met de nummers "The Maker maakt" en "King of the Road".

Op 15 mei 2007 heeft de platenmaatschappij Geffen vrijgegeven zijn vijfde CD: Laat de Sterren. Het album bevat een prestigieuze samenwerking met Neil Tennant als producer. 4 december 2007 werd de schijf Rufus Does Judy gepubliceerd in Carnegie Hall en de DVD Rufus! Rufus! Rufus! Does Judy! Judy! Judy! Live At The London Palladium.

Op 19 februari 2014 te gast op de Italiaanse Song Festival in Sanremo.

Privacy

In augustus 2012 bruiloft in New York op partner Jörn Weisbrodt, die meegroeit met de dochter Viva, had uit de vorige relatie met Lorca Cohen, dochter van Leonard Cohen. Neem deel aan de ceremonie uitgenodigd, onder anderen, vrienden Alan Cumming, Julianne Moore, Yoko Ono, Sean Lennon, Antony Hegarty, Lou Reed en Carrie Fisher.

Thema's

Wainwright's muziek bevat een aantal terugkerende thema's, van persoonlijke verhalen over het feit dat homo's en enkele uitspraken over de decadentie van Californië. Ook hij spreekt in New York in veel nummers. Een belangrijk thema, ten slotte, is hedonisme; Bijvoorbeeld, in het lied Sigaretten en chocolademelk.

Discografie

Album

  • 1998 - Rufus Wainwright
  • 2001 - Poses
  • 2003 - Want One
  • 2004 - Want Two
  • 2007 - Release the Stars
  • 2007 - Rufus Does Judy in Carnegie Hall - Album Levende
  • 2009 - Milwaukee at Last !!! - Live-album
  • 2010 - All Days Are Nights: Songs for Lulu
  • 2012 - uit het spel

Compilatie en EP

  • 2001 - Live at Neum
  • 2004 - Het wachten op een wil alleen op iTunes
  • 2005 - Alright al: Live in Montreal alleen op iTunes
  • 2005 - Wilt u herdrukken Want One en Want Two in een album met twee bonus tracks
  • 2007 - Tiergarten met één nummer, in digitale en vinyl limited edition
  • 2011 - Huis van Rufus collectie bestaat uit zes studio albums, twee live albums, vier solo-album en 6 DVD
  • 2014 - Trillen: Het beste van Rufus Wainwright CD in luxe editie

DVD

  • 2004 - All I Want
  • 2007 - Rufus, Rufus, Rufus Does Judy, Judy, Judy
  • 2009 - Milwaukee at Last !!!

Awards en nominaties

  • 1989 - Winnaar voor Best Original Song: "Ik ben een Runnin '"
  • 1990 - Nominatie, Most Promising Male Voice of the Year
  • 1999 - Bekroond, Best Alternative Album met Rufus Wainwright
  • 2000 - Nominatie, Beste Auteur voor "Poses", "sigaretten en chocolade melk," en "Grey Gardens"
  • 2002 - Bekroond, Best Alternative Album with Poses

Ander

  • 1999 - winnaar van de Emerging Musical Album voor GLAAD Media Awards
  • 2004 - Nominatie, Lijst Music Prize
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha