Sabine Azéma

Florence is een Franse actrice Sabine Azema.

Biografie

Na het bestuderen met Antoine Vitez, werd hij bekend bij het publiek in 1983, toen het in de wereld van de film werd gelanceerd door Alain Resnais.

Het is een van de meest geciteerde film acteurs van zijn land. Gedurende zijn leven, de Franse actrice onderhouden een constante vriendschap met landgenoot Robert Doisneau, de beroemde fotograaf, die haar vereeuwigd in zijn schoten bij tal van gelegenheden

Prijzen en onderscheidingen

  • 1984: Genomineerd voor de César Award voor beste vrouwelijke bijrol voor het leven is een Bed of Roses
  • 1984: Won de Nationale Raad van Overzicht Award voor beste vrouwelijke bijrol voor een zondag in het Land
  • 1985: Het winnen van de César Award voor Beste Actrice voor een zondag in het Land
  • 1987: Het winnen van de César Award voor Beste Actrice voor Mélo
  • 1989: Genomineerd voor de European Film Award voor Beste Actrice voor The Life and Nothing But
  • 1990: Genomineerd voor de César Award voor Beste Actrice voor La vie et rien d'autre
  • 1994: Genomineerd voor de César Award voor Beste Actrice voor Smoking / No Smoking
  • 1996: Genomineerd voor de César Award voor Beste Actrice voor Le bonheur est dans le pré
  • 1998: Genomineerd voor de César Award voor Beste Actrice voor On connait la chanson

Filmografie

  • 1976 Infedelmente je, Georges Lautner
  • 1977 Lacemaker door Claude Goretta
  • 1978 De ongrijpbare Rainer
  • 1983 Het leven is een roman van Alain Resnais
  • 1984 Een zondag in het Land van Bertrand Tavernier
  • 1984 L'amour à mort van Alain Resnais
  • 1986 puriteinse Jacques Doillon
  • 1986 Mélo Alain Resnais
  • 1989 Leven en iets anders van Bertrand Tavernier
  • Vijf dagen in juni 1989 door Michel Legrand
  • 1990 Rossini! Rossini! Mario Monicelli
  • 1993 Smoking / No Smoking van Alain Resnais
  • 1995 Het geluk is op het gebied van Etienne Chatiliez
  • 1995 Les cent et une nuits de Simon Cinema, geregisseerd door Agnès Varda
  • 1997 Woorden, woorden, woorden ... Alain Resnais
  • 1999 kerstlunch Danièle Thompson
  • 2001 Tanguy van Etienne Chatiliez
  • 2003 Niet op de lippen van Alain Resnais
  • 2005 Le Parfum de la dame en noir Bruno Podalydès
  • 2005 Make Love Arnaud Larrieu en Jean-Marie Larrieu
  • 2006 Harten van Alain Resnais
  • 2009 Wild Grass van Alain Resnais

Andere projecten

Andere projecten

  • Burgerij
  •  Commons heeft foto's of andere bestanden op Sabine Azéma
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha