Sacristie van Solimena

De sacristie van Solimena is een omgeving aanwezig in San Paolo Maggiore in Napels, fresco's van Francesco Solimena tussen 1689 en 1690.

De sacristie bevindt zich in de bodem van het schip van de kerk, achter het hoofdaltaar, die toegankelijk is via een kleine deur aan de rechter muur. Het is een van de belangrijkste werken expressieve Napolitaanse auteur.

Geschiedenis en beschrijving

Naast de frescocyclus, is ook aanwezig in de gangkast cirkelvormige draait om de schilderijen. Dat de voorzijde van de hal, die oorspronkelijk gehuisvest een klok schildpad versierd bronzen afwerking en een klein schilderij van de Nativity School Giordanesca. De periode stuk wordt gehouden in de andere kamers van het complex en, om veiligheidsredenen, het is niet zichtbaar voor het publiek. Echter, dit is een van de meest waardevolle voorwerpen ooit gemaakt in de zeventiende eeuw.

Uitgevoerd tussen 1689 en 1690, de fresco's is de Engelen, Allegories en Deugd, en de val van St. Paul en de val van Simon Magus.

Het werk wordt uitgevoerd volgens de meest traditionele canons van de Napolitaanse Barok, in volle artistieke maturiteit bereikt door Solimena. De fresco's worden dan ook gekenmerkt door framing versierd met bloemen en planten motieven, door middel van stucwerk en vergulden van Lorenzo Vaccaro slechts twee jaar eerder uit te voeren.

De uitgevoerde werken zijn:

  • op de muren van de bodem worden afgeschilderd twee grote schermen, zoals de val van Simon Magus, gesigneerd en gedateerd 1690 en de val van St. Paul, gesigneerd en gedateerd 1689;
  • in de tijd en in de rib kant, worden ze getoond in plaats Allegories van Deugden;
  • in de onderste positie en draaien rond de fresco's, ten slotte, zijn er medaillons met de portretten van de vier oprichters van de Theatine San Gaetano, Paulus IV, Bonifacio van Colli, Paul raadsleden.

De bouwgeschiedenis van de sacristie is niet geheel bekend. Voor ervoor dat u weet dat het is gekenmerkt door talrijke herdefiniëring van architectonische ruimten dovote voortdurend aanpassen aan de omringende gebouwen van de kamer die de omgeving van de basiliek gewijzigd. Tegenover de ingang van de sacristie, in feite is er een deur die toegang tot de trap van een gebouw ernaast geeft. Om deze redenen heeft de site noodzakelijk diverse renovaties vonden plaats in de jaren zeventig van de twintigste eeuw, met name met betrekking tot de val van Simon Magus, zoals hieronder het is gewoon de deur van het gebouw civiele.

Ooit de meest recente werk van de schoonmaak werken, werd de sacristie heropend voor het publiek in juni 2011.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha