San Michele Cemetery aan ongeschoeide

De begraafplaats van San Michele degli Scalzi is gelegen in het dorpje Cisanello, in de gemeente van Pisa.

Geschiedenis

Kreeg de opdracht om de uitbreiding van de begraafplaats van San Michele uit te voeren, Massimo Carmassi begint haalbaarheidsstudies in 1978 en bereidt het definitieve ontwerp in 1979. Het werk is binnenkort starten en gesloten, voor de partijen, in 1981 terwijl de nog niet voltooide de opstelling van de halfronde behuizing bevat de graven marmer.

De kritiek

Zoals opgemerkt door de critici, in San Michele Carmassi ervaren typologische en formele oplossingen die vervolgens worden opgenomen en voltooid in de begraafplaats van San Piero a Grado, 5 jaar later: zowel reproduceren het beeld van de historische stad, "plaatsen ommuurde" kenmerken stedelijke en worden gekenmerkt, zo herinnerde Acocella, op de aanwezigheid van het gemeenschappelijke element van de muur hek, een teken van de scheiding, helder en scherp, tussen binnen en buiten het rapport stad die het platteland typische van de ommuurde stad voorstelt, het markeren van de nauwkeurigheid van een grens , een oriëntatiepunt plaats op het specifieke karakter van de plaats van de begrafenis door de beelden strikte markeren. Volgens tussenkomst Irace's Carmassi duidt op een sterke en duidelijke ontwerp keuze en is opgezet als een poging om te articuleren rond de bestaande tekens en vormen van een hypothetische stad van de levenden en de doden, waar de materialen cadans taal van de primaire vormen die banden in de leer van Kahn en de bedrijvigheid van Botta. Zeer interessant te houden met de Matteoni dat de interventie onderstreept de dramatische component, de inzet van de elementen die zij stadium een ​​mock stad, maar die de hiërarchie van de ruimten ontzeggen.

Architectuur

De begraafplaats is gelegen in een uitbreidingsgebied van de stad gelegen aan de oostelijke rand van de stad, in de buurt van het dorp Cisanello, ooit een kern zelf en vandaag conurbato in perifere weefsel van de stad. Het complex, herkenbaar aan de as weg naar de stad te gaan, is gelegen in een groot gebied, ooit gebruikt voor agrarische doeleinden en onontgonnen vandaag, omgeven door een residentieel complex recentelijk gebouwd. In het u aan de zuidkant te voeren door middel van een laan van relevantie, loodrecht naar Parijs route, die leidt naar een parkeerplaats en later in het mortuarium behuizing. Algemene regeling "U" van de begraafplaats, riep na de uitbreiding carmassiano die de noordelijke muur hek van de kapellen en de oostelijke portiek van niches geïntroduceerd, is opgezet als een soort ommuurde citadel, teken geïsoleerd en gesloten in het omringende stedelijke landschap.

Volumes ontworpen door Carmassi stonden rond de bestaande begraafplaats, gekenmerkt door een hek loodrecht op plot bevatte de graven en gedefinieerd aan de westzijde, uit het lichaam van de kapellen. De Pisan architect steken en sluit deze ruimte door het invoeren van het noorden van een gebogen pad dat bepaalt, in het zuiden, een grasveld waar ze in marmer graven worden geplaatst in de vorm van pure rechthoekig en rond die te verspreiden, gedraaid 45 ¡graden, de volumes met de familie kapellen; aan de oostzijde het in plaats daarvan wordt geplaatst in een longitudinale galerie, in volume compact gebouwd op twee verdiepingen, met nissen. Een verzoening tussen de twee partijen is een plek gelede volume, met een semi-cilindrisch gedeelte en een grote ronde opening van Kahn geheugen, gastheer van de oprit en de trap naar de galerij. Aan de zuidkant, nog niet gerealiseerd, het wordt verondersteld verbinding, via een doorgang gebogen en met transparant deksel, tussen het volume van de dienstverlening aan de columbarium en gebogen, met het oostfront gekenmerkt door vier kolommen, en de drie delen van de diensten zetten in montage, diagonaal en in een rechte hoek, met de bestaande columbarium: een gordijn van cipressen, nog niet geplant, impliceert de drie fronten van de interne interventie Carmassi.

Het lichaam van de kapellen beschikt stereometrische volumes met bakstenen gemetselde muren die stromen naar de weg, geef het impressone van de vijfde etappe die verwijzen naar schetsen van een Craig of Roller: het idee van de verschillende componenten draagt ​​stadium te versterken zicht van omvang in beide rijrichtingen door het ontwerp van de kapellen: de vloer en twee wanden uit baksteen, de andere twee wanden en een glazen dak. Het lichaam van de columbarium impliceert in plaats daarvan naar de begraafplaats behuizing voor de lange bakstenen voorkant, ritmisch onderbroken door vensteropeningen in twee vlakken en, aan de andere kant, naar de galerij staal met transparante afdekking die verdeelt de verschillende kamers aan waarvan de wanden de ovens zijn gevestigd, zoals articulatie oproepen meer residentiële architectuur dan die begrafenis. In het oosten van het columbarium is gelegen op drie verschillende niveaus bedekt met grind en aarde en omsloten door een muur van bakstenen omheining, ruimte voor graven: deze worden gekenmerkt door het zelfde ontwerp met een marmeren plaat en stèles van eenvoudige geometrische vorm.

Ondanks zijn jonge leeftijd, het complex reeds stromen slechte omstandigheden, wegens gebrek aan onderhoud gewenste vooral voor het fenomeen uitzetting zout van de stenen, waardoor het een afgebroken geeft het metselwerk. De keuze van de eenvoud, en van grote poëtische kracht, die Carmassi heeft gewerkt in het ontwerp van de graven en kapellen wordt gedeeltelijk verzwakt door de transformatie, onvermijdelijk, dat zij hebben gebruikt: de kapellen van de transparante cirkelvormige baan bijvoorbeeld zijn getransformeerd in kleine kamer appartement, compleet met een persoonlijke inrichting.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha