Sanatorium Banti

 Het sanatorium Banti is een ziekenhuis gebouw in Uccellatojo 6 tussen Pratolino en Montorsoli, in de stad of Money. Het wordt beschouwd als een van de meest interessante voorbeelden van het ziekenhuis de architectuur van de twintigste eeuw in Toscane.

Geschiedenis

In 1934 besloot de provinciale overheid voor het opzetten van een instituut post-sanatorium in Pratolino, plaats voor schone lucht, de rijkdom van de bossen en de afstand van de stad lijkt de ideale locatie voor de behandeling van tuberculose; het land geïdentificeerd wordt vrij gegeven door de familie Demidoff, eigenaar van het nabijgelegen park en de villa van Pratolino. Het ontwerp en de constructie van het gebouw zijn in de zorg van de technische dell'Infps, waarin werken de twee ontwerpers, ingenieurs en Giocoli Romo: dit ontwerp is geconfigureerd als een echte werk in uitvoering, het uitvoeren van tussen 1935 en 1938 in vier verschillende werkplannen. Het werk, uitgevoerd in de eerste fase door de firma Callisto Pontello, worden officieel gelanceerd 24 juni 1934, in aanwezigheid van de heer Bottai. Van oprichting, de site presenteert ernstige moeilijkheden, voornamelijk betrekking op het gebrek aan samenhang van de grond; Dit resulteert in een constante loop van de tijd en maakt het erg gespannen relaties tussen de vennootschap en het toezicht op de werken. Ondanks een herziening van het contract met het bedrijf en een verdere verlenging van de termijn, in april 1937 is gebroken het contract met Pontello, vervangen door de firma Arganini Rome. Het werk begon in mei opnieuw volgende en uiteindelijk in het najaar van 1939 het Sanatorium Pratolino, vernoemd naar de dokter Bindo van het oude gesloten, werd ingehuldigd zonder fanfare op 28 oktober 1939. Na het einde van de oorlog en samen met de aanzienlijke vermindering TB ziekte, is het gebouw omgetoverd tot ziekenhuisapparatuur, functie die blijft spelen tot 1989.

Nadat de functie sanatorium en het ziekenhuis, na het hosten van een gemeenschap van Koerden en Albanezen, het ziekenhuis is nu volledig ongebruikt en in delen geeft ernstige degradatie en verwaarlozing. In september 1997 heeft de administratie INAIL nam de aankoop van de woning om te zetten in een hotel om te worden opgenomen in de apparatuur voor Jubilee pelgrims. Vervallen deze veronderstelling is het bestuderen van de mogelijkheid om van het in de zetel van het regionale gezondheidsbeleid op school opleiding management, project van architect Marco Cardini van januari 2001.

Beschrijving

Plaats

Het complex is gelegen in het zuidwestelijke deel van het geld, op de grens met de noordelijke uitlopers van de stad Sesto Fiorentino, en wordt gekenmerkt door de opmerkelijke een panoramisch uitzicht op het gebied waarop het staat: op de hellingen van de heuvelachtige en bosrijke omgeving van Mt. Morello en Monte Senario, de partij van de Banti is allemaal op het zuiden en is omgeven door beboste bergkammen, dat het te beschermen tegen de noordenwind; Ook opmerkelijk panoramisch uitzicht op de vallei, aangezien de 500 meter boven de zeespiegel en op 8 km van Florence heeft een betoverend uitzicht, zowel op het vlakke en de stad en de omliggende heuvels. Het gebied van Banti bestaat uit een grote vierhoek grenst in het westen door middel dell'Uccellatoio pad van de bochtige profiel die verbinding via Bolognese met Monte Morello en het dorp Sesto, zuiden en oosten door bebost terrein van het Geld en het noorden van het gebouw naast de deur; de andere kant van de straat liggen ziekenhuizen voormalige sanatorium Luzzi, deels nog steeds functioneert. Met betrekking tot de organisatie van de partij, gekenmerkt door een discrete grond helling wordt dit lengterichting doorkruist door een dienst weg die vanaf de ingang van het gebouw met een conciërge leidende ziekenhuis perimetrandolo en tenslotte stroomopwaarts van het paviljoen 'honden register, eenvoudige rechthoekige gebouw en een tentdak van het vorige gebouw Banti; architecturen zijn geconcentreerd aan de westelijke kant van de partij, afgescheiden van de straat door een hek, terwijl het oosten is uitgerust park, met terrassen omzoomd met loof-en groenblijvende in de zuidelijke en paden naar een parterre, grasvelden en bomen vormen, waarin ze zijn geplaatst enkele kleine paviljoens.

De buitenkant

Het complex van het sanatorium, deuren van het gebouw en de hoofdingang worden gekenmerkt door een volwassen woordenschat rationalist, expliciet gesteld dat een combinatie van gekalibreerde stereometria, kalm en nuchter Middellandse classicisme dat veel van de architectonische interventies van de fascistische tijdperk kenmerkt, met een duidelijke focus op het internationale debat over de aard en het type van het ziekenhuis architectuur. Deze praktische en rationeel wordt verder benadrukt door het sterke contrast tussen de heuvelachtige en boslandschap van de omgeving en de zuiverheid van geometrische vormen als het implantaat, waarbij het gebouw een van de meest interessant gezien de Toscaanse architectuur van de twee oorlogen.

Input en de bouw van de doelman

De toegangspoort heeft een halfronde portiek waarin de drie buizen architravati gekenmerkt door pilaren ammorsano de uitstekende volume van de portier van het gebouw. Dit gebouw, met planten gelede en ontwikkelde compacte volume op twee verdiepingen, wordt gekenmerkt door de rationalistische oplossing dell'impaginato gevels, opgevat als zuiver geometrische patronen wanneer je knip de openingen; de voorzijde van de belangrijkste functies op de begane grond deuren en ramen beschermd door een dak dall'aggetto de bovenste verdieping en de bovenverdieping van eenvoudige rechthoekige ramen; andere fronten, ook gekenmerkt door het spel van projecties en de hoeveelheden afval, hebben een eenvoudige rechthoekige vensters. Vanaf de kleine veranda aan de voorkant leidt naar een hal met trap met drie vluchten en de conciërge, met een raam met uitzicht op de veranda halfronde de centrale entree; op de begane grond zijn ze zich de garage, wachtkamer en archieven; de eerste kantoren en het huis keeper.

Sanatorium

Het presenteert een plant geleed, verkregen door optelling van twee longitudinale organen verschoven en verbonden met het centrum van een vleugel dwarsrichting; Dit komt overeen met de extreme compactheid van de volumes die in aanmerking komen als horizontale ontwikkeling lichamen gevormd rond het centrale thema van de ingang convexe en de toren van verticale verbindingen, visueel referentiepunt van cruciaal belang voor het omringende landschap planimetrische. De strenge volume van het systeem wordt gebruikt door het spel van hoogtes: twee verdiepingen van de ingang van het lichaam, 05:06 plannen voor de vleugels van de afdelingen, 7 plannen voor de toren verbindingen. ofschoon in dezelfde lexicon rationele fronten verschillend getrokken met betrekking tot de functie en representatie eenvoudiger het oosten, gekenmerkt door een grotere formele verfijning stroomafwaarts. De westgevel heeft in het midden van de twee lichamen en de ingang van de toren, beide gekenmerkt door het coaten met marmeren hele vliesgevel: de eerste wordt gegeven door het volume en gebogen convex door het ontwerp strikt symmetrische as die is gelegen in een pseudo veranda, met front trap, waarvan de dekking wordt balkon aan de loggia van de bovenste verdieping; de drie openingen van het systeem portiek-loggia plus drie ramen aan elke kant. Dit volume is een duidelijk verband tussen de twee vleugels en de samenstelling gegenereerd in een rechtbank op met uitzicht op het terrein van de begane grond en eerste verdieping. De toren, echte compositorische as van het systeem, heeft twee verticale riemen glas baksteen, dat de gehele hoogte van het westen en zuiden kanten snijden, en, op het laatste niveau, een reeks van openingen in de gleuf op alle fronten, duidelijke verwijzing versterkte middeleeuwse architectuur. De twee vleugels, die overeenkomen met de slaapzalen, verdeeld over vijf verdiepingen boven de grond en worden horizontaal afgetast op de begane grond vleugelspeler kelder travertijn, die eerst gesneden openingen modulaire ramen, vloeren, tweede en derde van een doorlopende lijn van balkons waarop zij de deuren open en uiteindelijk de muur volledig glazen veranda zon therapie, open op dit front en volledig de zijkanten. De twee korte zijden, noord en zuid, worden ze gekenmerkt door hetzelfde thema Band kelder in travertijn en bieden deels een voortzetting van de balkons en in een deel van een lijn van ramen en verlichting die overeenkomt met de binnenkant van de kerndiensten. De voorkant van de achterzijde wordt gekenmerkt door een score beplakt met travertin base die uitsteken of bijsnijden de stereometrische volumes trap ontworpen als verticale stroken glas cement; Dit gordijn is aangegeven op alle niveaus door een strakke theorie van eenvoudige ramen.

Het interieur

Met betrekking tot de interne verdeling, de kelder bevinden zich de magazijnen; op de begane grond, de veranda leidt naar een atrium over het hoofd gezien door symmetrisch kantoren van het secretariaat en acceptatie; vanaf hier kunt u in de hal met gebogen, in lijn met de portal, kamer uiterlijk halfronde sloot de trap tang toegang tot de kelder. Het noorden en zuiden vleugels hebben elk een grote centrale hal en longitudinale dat de diensten, het zout en de slaapzalen distribueert. Op de begane grond van de noordelijke vleugel, verbonden met het atrium door het plein ruimte van de trap, bevat de kamers en wasservice; de zuidelijke keuken, refter, opslag en kleedkamers voor het personeel. Op de eerste verdieping van het volume bolle ingang wordt gebruikt als opslagplaats en met uitzicht op de binnenplaats met een balkon vormig gebogen; de noordelijke vleugel, die worden gebruikt in de orthopedische afdeling, presenteert een levende downstream en een theorie van vijf zes-bed slaapzalen en upstream afdeling blokkeren diensten; de zuidelijke vleugel is verdeeld in een eerste gedeelte waar de kamers zijn gelegen voor bezoeken aan specialisten en kapel en een tweede omgezet in een afdeling, met 4 slaapkamers, 6-bedden kamers voor downstream en upstream-blokken; in de controle-arm-verbinding bevinden zich radiologie en laboratoria. De tweede en derde verdieping hebben hetzelfde systeem met het verschil dat in de controle-arm op de tweede verdieping bevinden zich de slaapkamers, magazijn en apotheek, de derde film theater uitgerust met de projectie stand, podium en hutten. De vierde verdieping wordt gekenmerkt door een grote veranda heliotherapic die zich voor de volledige ontwikkeling van elk van de twee vleugels van de afdelingen; Deze bestaan ​​uit een kamer met een rechthoekige pilaren en balken ricalate die uit het zijraam en wand en gaat aan de andere kant. Stroomafwaarts liggen onderdak voor de zusters en artsen en, op de arm, het appartement van de moeder-overste. Belangrijkste trap leidt naar de vijfde verdieping, waar, op de toren van de links, is er een kleine accommodatie voor de kapelaan; Vanaf hier heeft u toegang tot het platte dak mogelijk is, die overeenkomt met de kern van het gebouw en de vleugel kruis.

Centrale verwarming

Een driehoekige, heeft een compact volume ontwikkeld op een niveau boven de grond. Aan de voorzijde naar het ziekenhuis, die is verbonden door een dak en waarmee vormen een toegangspad ambulances, heeft een portaal en drie rechthoekige vensters; op de noordelijke ruime toegang gebied, op het zuiden vijf ramen kleiner en aan de oostzijde vier lichten op de pilaren tussenwerpen. De vliesgevel is gepleisterd en op de westelijke en zuidelijke fronten, die door een band kelder in travertijn.

Kritische fortuin

Ten aanzien van de kritieken, is hij zich niet een indicatie of oordeel op het terrein, die getuigt als een gebouw zo belangrijk in het licht van de Toscaanse architectuur van de twintigste eeuw is volledig over het hoofd gezien tot op ieder geheugen verloren.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha