Sandy Marton

Aleksandar "Sandy" Marton is een Kroatische zangeres, die beroemd werd met name in het genre van de muziek "Italo disco" van de jaren tachtig.

Debuut en succes

Ontdekt door talent scout Claudio Cecchetto, debuteerde in 1983 onder het pseudoniem "M. Basic," met de single getiteld Ok Run door dezelfde Cecchetto. Het nummer zal gebruikt worden als een reclame-jingle in de video game console Philips Videopac.

Het volgende jaar, met de definitieve naam "Sandy Marton", blond tuft en elektronische toetsenbord schouder, komt het grote succes met het nummer disco-dance in het Engels Mensen uit Ibiza.

De optredens op de Italiaanse televisie

In de jaren tachtig van de meest frequente gasten van Festivalbar Vittorio Salvetti, dan uitgezonden door Channel 5, en in 1998 bouwde een kleine primeur voor de overdracht van Italië Een Meteors, onder leiding van Gene Gnocchi en George Mastrota, zelfs naar interviewen Bettino Craxi in zijn voortvluchtige Hammamet. Onder andere interviews voor hetzelfde programma, herinnert zich dat haar collega Spencer Tracy, ook erg populair in de jaren tachtig, opgegraven in Londen. In 2005 nam hij deel aan de derde editie van de reality tv-show op Rai 2 beroemde, spel van het eiland op 21 september, maar trok op 17 oktober als gevolg van gezondheidsproblemen, ondanks er geen medische redenen zijn om het loslaten te rechtvaardigen waren. Het zal worden vervangen door de voormalige Lady Confetti Maurizio Ferrini. In volgende edities van het programma zal het vaak aanwezig in de studio als een expert te zijn.

Sandy Marton vandaag

Er is weinig bekend van zijn privé-leven. Hij leeft voornamelijk op het eiland Ibiza in de buurt van het strand van Ses Salines.

In de zomer van 2008, samen met andere zangers van de jaren tachtig als Den Harrow en Alberto Camerini hij heeft zich aangesloten bij een project genaamd Radiostella Hit 80 - De hoofdrolspelers. In dezelfde zomer van 2008 heeft hij een regelmatige gast van het programma Zomer 101, uitgezonden op R101 uitgevoerd door Alberto Davoli geweest. In 2010 was hij te gast op het Filmfestival van Venetië in Venetië doe. Vandaag neemt vaak in de avonduren, in het bijzonder aan de Adriatische kust, het zingen zijn hits.

Discografie

Single

  • 1983 - OK Run
  • 1984 - Mensen uit Ibiza
  • 1985 - Door Camel Camel
  • 1985 - Exotische en Erotische
  • 1986 - Modern Lovers
  • 1986 - White Storm In The Jungle
  • 1986 - Merry Christmas & amp; Een Gelukkig Nieuwjaar
  • 1987 - Love Synchronicity
  • 1989 - La Paloma Blanca
  • 1996 - Erase Una Vez
  • 2006 - Caminando Por La Calle
  • 2007 - The Boys Italian
  • 2008 - Sound Of Ibiza

Album

  • 1986 - Moderne Minnaar
  • 1996 - Erase Una Vez

Verzamelingen

  • 1999 - Mensen Van Ibiza - Greatest Hits
  • 2000 - The Better
  • 2000 - The Best
  • 2005 - Mensen Van Ibiza - The Very Best Of

Nieuwsgierigheid

  • Sandy Marton is de onwetende ster van het lied Snor inheemse Elio e le Storie Tese, ook gezongen door Jovanotti, waar ze zich herinneren alle kunstenaars ontdekt in de jaren tachtig door Cecchetto, inclusief dezelfde Jovanotti.
  • In zijn jeugd had hij een talent voor honkbal, maar koos voor een carrière in de muziek.
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha