Saverio Lanza

Saverio Lanza is een Italiaanse muzikant.

Biografie

Hij studeerde compositie aan het Conservatorium van Florence met Maestro Carlo Prosperi, waar hij afstudeerde in orkestdirectie en band instrumentatie; heeft gespeeld in zijn carrière is het werk van gitarist en pianist van de auteur en, ten slotte, die van de producent. Met RockGalileo, die de stem en songwriter was, heeft deelgenomen aan Sanremo Jonge '94, zijn we winnen met het lied De weg te nemen.

Hij heeft zowel werkte als producer, schrijver en instrumentalist met diverse kunstenaars: Cristina Dona, Bugo, PGR, Sarah Jane Morris, Vasco Rossi, Biagio Antonacci, Pelù, Irene Grandi & amp; Stefano Bollani.

Als solist heeft hij twee albums opgenomen: Heb je een sigaret, 2004, dat stem geeft aan de daklozen Italianen;? Moedertaal en, in 2007, waar hij geeft stem aan vrouwen zangers immigranten in Italië.

Hij richtte in 2005 samen met zijn broer fotograaf Marco Lanza PASTIS het project waarmee hij deel aan verschillende wedstrijden en tentoonstellingen. In 2009 won hij de Premio Ciampi Pastis onder de Altrarte. In 2011 zijn we uitgenodigd om een ​​aantal banen te projecteren op het Tribeca Film Festival in New York.

Discografie

met Rockgalileo

  • 1993 - De weg te nemen
  • 1996 - Wij zijn de 70's
  • 1998 - Gemaakt van een appel EP
  • 1999 - Galileo

met de heer Grady?

  • 2004 - De heer Grady?

Biagio Antonacci

  • 2000 - Tussen mijn liedjes
  • 2001 - 9 november 2001
  • 2004 - Convivendo - Deel I
  • 2005 - Convivendo - Deel II
  • 2007 - Vicky Liefde
  • 2008 - De hemel heeft een enkele deur

met Pelù

  • 2006 - In het gezicht
  • 2007 - MTV Storytellers
  • 2008 - Phenomena

met Dolcenera

  • 2009 - Dolcenera in Wonderland
  • 2011 - Ontwikkeling van de soort

Cristina Dona

  • 2011 - Ik ga naar huis te voet

met Bugo

  • 2006 - eigentijdse uitstraling
  • 2011 - Nieuwe remedies voor bijziendheid

Solo-albums

  • 2003 - Heeft u een sigaret?
  • 2007 - Moedertaal
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha