Stephen Marley

Stephen Robert Nesta Marley, beter bekend als Stephen Marley, een Jamaicaanse zanger en gitarist, tweede zoon van Bob Marley en zijn vrouw Rita.

Biografie

Zijn eerste verschijning in een schijf bereikt de leeftijd van zes jaar, in 1979, samen met zijn broer Ziggy. Het nummer is getiteld Kinderen die in de straten en geregistreerde liefdadigheidsinstelling in de Verenigde Naties voor het Internationale Jaar van het Kind. Het stuk is het eerste stuk van de band Ziggy Marley en de Melody Makers, die hebben deelgenomen met zijn broer Ziggy Stephen en zusjes Sharon en Cedella. Stephen in de band is gitarist, zanger en soms samengewerkt bij het opstellen van de teksten.

Om uw creativiteit de kunstenaar werkt ook samen met andere kunstenaars buiten de band te voldoen, de voormalige zijn, in 1996, zijn broers Julian en Damian. Hetzelfde jaar geremixt hij een lied Fugees, Daarbij merkte voor het eerst zijn liefde voor hiphop en R'n'B. Hij werkte later met Eve, Krayzie Bone en Erykah Badu, en neemt deel als uitvoerend producent op de compilatie ter ere van zijn vader, Chant omlaag Babylon, gepubliceerd in 1999. De compilatie trekt negatieve kritiek van reggae puristen, die denken dat mix van hiphop en de muziek van zijn vader is godslasterlijk; Maar het album was een groot succes, dat de jonge producer aanmoedigt.

In 2001 door de productie pee album Halfway Tree, die de Grammy Award winnen voor Beste Reggae Album. Later werkte hij weer met zijn broers, en bracht drie solo-albums: Got Music? in 2006, en Stephen Marley Mind Control in 2007. Quest'utimo album was de meest succesvolle kunstenaar en won de Grammy voor het beste reggae album. In 2008 publiceert een akoestische versie, die ook wordt bekroond met een Grammy Award. Een van zijn bekendste hits "Baby Hey", dit als de soundtrack van de video game NBA Live 08.

Discografie

Albums met Ziggy Marley en de Melody Makers

  • 1985 - Speel het spel goed
  • 1986 - Spelende kinderen
  • 1986 - Hallo Wereld!
  • 1988 - Time Has Come: Het beste van Ziggy Marley en de Melody Makers
  • 1988 - Conscious Party
  • 1989 - One Bright Day
  • 1991 - Jahmekya
  • 1993 - Vreugde en Blues
  • 1995 - Gratis Net We Want 2 B
  • 1997 - Het beste van
  • 1997 - Fallen Is Babylon
  • 1999 - Spirit of Music
  • 2000 - Levende Vol 1.

Soloalbum

  • 2006 - Gekregen Muziek?
  • 2007 - Stephen Marley
  • 2007 - Mind Control
  • 2008 - Mind Control: Acoustic
  • 2011 - Revelation Pt. 1 - The Root of Life
(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha